Меркел: Афганистан може да се превърне в огнище на тероризъм

Трябвало да се запази максимално постигнатото през последните 20 г.
25 авг 2021 15:52,
73
Меркел: Афганистан може да се превърне в огнище на тероризъм
Снимка: БГНЕС

Афганистан може да се превърне в огнище на тероризъм, след като НАТО изтегли войските си от страната. Това предупреди германският канцлер Ангела Меркел в реч пред парламента.

"Международната общност трябва да поддържа диалог с талибаните, ако иска да защити подобренията, направени в Афганистан през последните две десетилетия от разполагането на НАТО", заяви още германският канцлер, цитирана от АФП.

"Нашата цел трябва да бъде да запазим максимално това, което постигнахме по отношение на промените в Афганистан през последните 20 години. Това е нещо, което международната общност трябва да съгласува с талибаните", заяви Меркел.

Още по темата
"Фактът, че талибаните отново са на власт, е горчив, но трябва да се справим с това. Много неща в историята изискват много време. Ето защо не трябва и няма да забравим Афганистан", добави канцлерът.

"Защото дори и да не изглежда така в този горчив час, аз оставам убедена, че никоя сила или идеология не може да устои на стремежа към справедливост и мир", каза Меркел, която израсна в комунистическа Източна Германия, но е свидетел на сриването на режима през 1989 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
ес политическата...гнуся се от вас...финансирате през данъците на Народите си...много повемче...и много по-мъчителни смърти...позор сте за Народите си...явно не осъзнавате какво правите...да финансираш орбан...борисом...само защото слушат и ти гласуват...да финансираш фирмите им търгуващи с отпадъци...завърсяващи природата...уиват невинни човешки...или сте луди...или...предпочитам Хитлер!!!
56
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
хаха...ами направете го с...путини китай бре...с ердо...САЩ от 20 г. се борят с тази язва тероризма...децата им умират от 20 г...вие и приятели...саботажи...САЩ ще се погрижат за Народа си...а Вие?...да играем...прекалено дълго играете опасни игри...срещу искренни приятели...откровенно предателство е!!!...продължете да финансирате...орбан...доган-борисов...мафията...успех!!!
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може!? Че то до сега какво беше там!?
54
1
 
4
 
! Отговори
Made in преди 2 години
ТалиБайдън
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кака меркел да приеме бежанците те харесват германия
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не минат още 20г и да се окаже , че и с ваксините са се наакали?
51
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Ало ,склерозната ! Кой ги толерира тия мързеливци,кой ги довлече в Европа?Ти г-жо Меркел , Ти викаш тия лежачи тук, в същото време нашите пенсионери се ГЪРЧАТ с по 300 лв. на месец!!!!!!
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джо трябва да бъде изпратен в Афганистан,заедно с всичките си гласоподаватели!
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън трябва да бъде съден и затворен за измяна към САЩ и съюзниците,които поставя в риск ,като въоръжава противниците на Западния Свят!
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая в края на управлението си почва да загрява някои неща.
47
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мехмед, исляма е зло, самия Ататюрк го е отрекъл. Ердоган ще ви върне много назад
46
4
 
3
 
! Отговори
SS преди 2 години
Не само Афганистан ще се превърне в зона на износ на тероризъм ! Реална е опасността Европа да стане бойно поле ! Но тук в Бг-я ще се осетим когато не дай боже загърмят бомбите! Тогава по бг традиция ще се питаме ми ся ко шъ прайм ? Имате ли представа ,че при един ,два координирани атентата държавата ще колабира ? Но засега никой не се сеща или интересува.
45
8
 
1
 
! Отговори
Мехмед преди 2 години
Ем мрънкате колко леки са станали жените и колко са се развалили европейските нации, ем отричате и плюете исляма. А исляма в умерената си форма е полезен и корана е отредил ролите както на мъжа така и на жената. Исляма предпазва от либеращината, докато европейците си затриха християнството и нямат защитни сили, те се отрекоха от собствената култура и искат и другите да ги последват, но няма как да стане. Иначе и аз не харесвам талибаните и екстремизма който носят но малко духовност е полезна
44
0
 
2
 
! Отговори
художника преди 2 години
Аз пък си мислех че ще се превърне в огнище на Ковид, щото терористите знаем че са в СЗО.
43
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Любимият и Путин и Руси отдавна е огнище на тероризъм, но тя си трае.
42
0
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Баба Меркел е един от главните виновници за тероризма и ислямизацията на Европа.Иначе положението е толкова зле,че само общоевропейска реконкиста може да реши трайно проблема!
41
1
 
2
 
! Отговори
До 36 преди 2 години
Съгласен съм с първото изречение в твоето разсъждение.Но оттам тръгваш в посока която ми подсказва колко сериозно е положението.Проблемът е ,че т нар просвещенци смятат за враг не ислямът(към който са с позитивно отношение),а християнството.И оттам така унищожиха всичко християнско в обществото ,че днес не се учудвай н отвратителното състояние на образованието в нашата цивилизация.И да,рестарт по ислямски модел е възможен,но той не е без и помощта на т нар просвещенци.В това е трагедията на свет
40
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баба Меркел и дядо Байдън трябва да дадат талибаните на Русия и Китай...................Китай оправи уйгурите, Русия оправи чеченците. Чеченците бяха като талибаните___Да бяха дали толкова усилия и за собственият си народ, че за едно предимство в травик се трепат
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какво ни интересуват тези от каменната ера.ти гледай да не превърнат Германия в такова огнище.че германците ги е страх да не ги поканиш и тях.много се страхуват.
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баба Меркел и дядо Байдън трябва да дадат талибаните на Русия и Китай...................Китай оправи уйгурите, Русия оправи чеченците. Чеченците бяха като талибаните.