С 50 килограма по-лек: Ким Чен Ун демонстрира доброто си здраве

Северна Корея продължава неуморно ракетните си изпитания
3 сеп 2021 22:35, Нели Христова
82
С 50 килограма по-лек: Ким Чен Ун демонстрира доброто си здраве
Снимка: БГНЕС

Северна Корея очевидно възобновява функционирането на една ядрена инсталация, а лидерът на страната се появи публично след дълго отсъствие сериозно отслабнал. Тези два факта през последните дни отново привлякоха вниманието на международните медии към херметично затворената страна, пишат от DW.

С 50 килограма по-малко

Ким Чен Ун направо се е преобразил. Севернокорейският диктатор очевидно е свалил доста от досегашното си свръхтегло. На публична среща с доброволци той преминава в добро настроение през шпалира от поданици, а куртката му пада доста свободно по тялото – това виждаме на официални снимки от събитието. Западният свят открай време следи внимателно теглото на Ким, а ето, че той явно е решил да демонстрира пред света доброто здраве, в което се намира както самият лидер, така и режимът му.

Северна Корея продължава неуморно ракетните си изпитания. Режимът на Ким има интерес от добри отношения с външния свят. Но очевидно ядрените оръжия са му по-важни от страданията на севернокорейците, смята Петер Щурм.

Миналата година тайните служби на Южна Корея излязоха с оценката, че Ким тежи почти 140 килограма – при ръст около 1,70. А такова съотношение не е особено здравословно, знаят специалистите. Сега обаче Ким прави впечатление на 90-килограмов човек.

Според севернокорейската пропаганда Ким Чен Ун е роден на 8 януари 1984 година, но международната разузнавателна общност го смята за по-млад. Синът на Ким Чен Ир, който управлява страната си с желязна ръка, навярно е около 35-годишен.

Ядрени тревоги

КНДР страда от международните санкции, наложени от Запада заради ядрената и ракетната програма на Пхенян. Страната освен всичко друго изцяло затвори границите си заради пандемията. Според Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) Северна Корея отново е пуснала в експлоатация ядрения реактор в Йонбьон. За Агенцията това поражда „дълбоко безпокойство“, защото тази инсталация може да обогатява уран за военни цели.

През 2009 г. Пхенян изгони наблюдателите  на МААЕ, тъй че оттогава насам агенцията на ООН наблюдава севернокорейската ядрена програма главно чрез сателити. Според представител на Държавния департамент на САЩ, подозренията на МААЕ създават „спешна необходимост“ да се води диалог и дипломация, за да бъде превърнат Корейският полуостров в зона, свободна от ядрено оръжие. Пълномощникът на американската администрация за Северна Корея вече оповести готовност за среща с представители на Пхенян по въпроса – без значение кога и къде ще се проведе тази среща.

Както е известно, през 2019 година в Ханой вече се проведе среща между Ким Чен Ун и тогавашния президент на САЩ Доналд Тръмп, но на нея не беше постигнато споразумение за пътя към ядреното разоръжаване на Северна Корея. Днес севернокорейският диктатор Ким Чен Ун изглежда много по-слаб и в по-добра форма от тогава, но това изобщо не гарантира някакъв напредък в бъдещи нови дипломатически разговори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
5
 
! Отговори
Експерт преди 2 години
Само да кажа : в момента в който Северна Корея унищожи ядрения си арсенал ....на другия ден сутринта ще бъде нападната от УСА за да раздаде " демокрацията"
56
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво Кимчо, виж как яростно и всеотдайно реват момите (в ляво на снимката), ти си техния бащица, ти си техния Господ.....хахахаха :)))
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е друг кореец....
54
3
 
12
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Другария Кимче изглежда доста фреш :D Явно е пуснал по една порция ориз отгоре на народа си муххаххаха. Родните русофили и маотистчета да тръгват на там.
53
7
 
14
 
! Отговори
999 преди 2 години
Болни хора около него. Без грам мозък и собствена Мисъл. То и у нас беше така по времето на соца, ама пак по- нормални излязохме! Тия са щато Биороботи!!! Жалко за Човека като Същество! Внимавайте, че е заразно!!!!Мнооооого се услажда на Некои с пагони!!!
52
1
 
9
 
! Отговори
О хо преди 2 години
Не ми прилича много. По- скоро е Двойник! Има защо.
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Деградация е друго да си в БГ да бачкаш като луд и пак да не ти стигят парите и крадци с твоите данъци да си купуват мерцедеси.
50
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Престъпника облечен в пагони.
49
2
 
4
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
И прическата малко по-различна гледам пуснал си хипарска коса от 5 милиметра и както отслабнал - мечтата на ученичките
48
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МЕЧТАТА НА РУМЕН РАДЕВ И БСП
47
3
 
1
 
! Отговори
Атаман Сирко преди 2 години
Е, бетер турска работа!
46
20
 
13
 
! Отговори
Ние ли коментираме? преди 2 години
Едно време така ни промиваха мозъка с дивия запад и цъфтящия изток.Изобщо не вярвам на пропагандата за Северна Корея.Има ред,има дисциплина,в техния парламент муха да бръмне ще се чуе,няма разходки и празни столове.Работливи и спретнати.Е,не са с дупки на панталона,татуси,обици на носа и пъпа.Със сигурност имат и те някакви проблеми,но са светлинни години пред нас по култура,знания и трудолюбие.Били гладуващи!Едва ли са по гладни от повече от половината българско население,което едва оцелява.
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ще да е от санкциите.
44
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Не е отслабнал. Облекчил се е.
43
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
55, Веселино, ха пчетата си забравила, ***!
42
3
 
2
 
! Отговори
Xaxaxaxaxaxaxaxaxaxa преди 2 години
До Как и защо свалил 50 килограма? Захарен диабет? Онкологично заболяване? Не, бе! Сега през лятото е спрял да яде хора и е минал само на плодове и зеленчуци :)
41
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как и защо свалил 50 килограма? Захарен диабет? Онкологично заболяване?
40
4
 
13
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Корейските тийн на първи ред като гледат лидера и цапат гащичките. Само им вижте лицата - като преди еякулация са всички
39
12
 
12
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Все едно гледам Винету 1 и неговите индианци на партиен форум. Сега нашия е по-дебел. Почтни никаква разлика мужду корейския вожд и Винету 1. И единия и другия командваха всичко и всичко на тяхно подчинение-парламент, прокуратура, правителство, всякакви контролни органи. Нашия бие кореца и по дължина на управление-корееца засега само десет години а ншия вожд Винету владееше цяла България 12 години-еднолично.
38
10
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ИМ Е АСПИРИН АКО ГО ИМА И КРЪВОПУСКАНЕ, ХРАНЯТ СЕ САМО ЗАЩОТО КИТАЙ ДАРЯВА ОРИЗ НА СЕВЕРНА КОРЕЯ КОЙТО КИМ ПРОДАВА ЕВТИНО, ШОКОЛАДА Е ЗАБРАНЕН А АКО ОТГЛЕДАТ ПЛОДОВЕ ТЕ СА ЗА ИЗНОС ! ХВАНАТ ЛИ НЯКОЙ ДА ЯДЕ ОТ ПЛОДОВЕТЕ НА ФАРАОНА ГО ПРАЩАТ В ТРУДОВ ЛАГЕР! И ТОВА Е ЖИВОТА ИМ ОТ РАЖДАНЕТО ДО СМЪРТТА ВСЕКИ ДЕН ЕДНО И СЪЩО! АМИ ПСИХИЯСАЛИ СА