Британците в очакване на "кошмарна" Коледа

Недостигът на работна ръка може да доведе до малък избор в магазините
30 сеп 2021 22:51, Петя Славова
75
Британците в очакване на "кошмарна" Коледа
Снимка: БГНЕС

Гражданите на Обединеното кралство са предупредени да се подготвят за "кошмарна" Коледа, пише британският вестник The Times.

Недостигът на работна ръка в селското стопанство и транспортната индустрия може да доведе до по-малък избор в супермаркетите през зимните празници.

"Много семейства няма да могат да си купят пуйка за Коледа, а подаръците под елхата може да не оправдаят очакванията, заради забавяния във вноса на играчки, велосипеди и електрически артикули", обяснява изданието, цитирайки анализатори.

Най-големите британски търговци на дребно прогнозираха прекъсване на доставките за празничния сезон, освен ако министрите в Лондон предприемат спешни действия, за да допуснат повече чуждестранни работници в страната, информира "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: Великобританияколеда
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
4
 
! Отговори
... преди 2 години
Англичаните сами си го направиха. Какво ни интересува нас, какво ще им се случва на тях? Вече не са част от ЕС. Нека си седят на островите и да си живеят. Стига ни облъчвахте с информация за тях. Що не ми казвате за Исландия и Гренландия през 10 мин?
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ю.к. си отгледа и създаде цели ТРИ последователни поколения социални ***, които са си НЕЙНИ граждани и които не искат да работят каквато и да е работа- не само на полето, но и в офиса, на бюро, искат само да си получават социала, от който да си купуват бира и наркотици и да живеят така. Еееее- или в ю.к. това трябва да приключи, или ю.к. потъва на 1000 метра под морското равнище като икономика- британците просто нямат друг избор;0 Сега да видим дали могат и искат изобщо да работят;0
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемът на британците не е , че не са в ЕС, а че НЯМАТ собствени граждани, които да искат да работят на позициите, които преди заемаха източноевропейците в ю.к. ЦЯЛАТА БРИТАНСКА ИКОНОМИКА БЕШЕ ЕДИН ИЗКУСТВЕНО НАДУТ РОЗОВ БАЛОН, КОЙТО СЕ ОСНОВАВАШЕ НА НИСКО- ЗА БРИТАНИЯ- ЗАПЛАЩАНЕ НА ТЕЖЪК ТРУД ВЪВ ВСИЧКИТЕ СЕКТОРИ НА ИКОНОМИКАТА ИМ ЧРЕЗ НАЕМАНЕ НА ИЗТОЧНОЕВРОПЕЙЦИ. ОЩЕ МОЖЕ- да нямат и тоалетна хартия за Коледа и тоалетните им да се заяушат масово и да няма кой да ги отпуши...
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До D ... ами да . Имат си Брексит. И си правят сами законите и си финансират сами проектите . Добри или лоши, техни са си ... а не на банда ояли се шопари от Брюксел.А в България какво ? Дори една пейка не можем да поставим ако няма Европейско финансиране.Я се огледай.Европа спира плащанията и цялата страна в траур. Да не говорим и че тия пари идват с определени условия.Нашенските безгръбначни управници правят каквото им се каже като послушни слуги... Мигрантски общежития се строят .ЗНАЕШ ЛИ ?
57
0
 
6
 
! Отговори
D преди 2 години
Искахте брекзит, ето ви го! Взимали им работата, а сега се молят на военните да започнат да вършат това, което тях ги мързи да правят. Живях там и видях колко са мързеливи, пръста не си мърдат за нищо.
56
4
 
1
 
! Отговори
Британец преди 2 години
А с предстоящ и сигурен Тиква Премиер , в България Коледата ще е прекрасна . За четвърти пореден път отвратените от Тирвоний и бандата му Гербери ще изберат за управкляваща партия - ГЕРБ . Реки от евро и кюлчета ще потекат ... към чекмеджето на "ние си знаем кой" ... докато малкия и изключително прозз народ пише емоционални коментари какво аджеба е мнението им за живота на някакви си дето дори не са вече в Европейския Съюз ...
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Принципно възпитанието ми е такова, че сам се убеждавам, че не трябва да се радвам на чуждо нещастие. Но тук някак ми става хубаво. Тези как си изгониха работниците и сега реват. Все едно да имаш магазин, да си лош с работника си, а накрая да го изгониш и същевременно да не се съобразяваш с желанията на клиентите и тях да ги отпратиш да си пазаруват у тях или при твоите тежки условия и накрая да фалираш. Изгонения работни да реве ли за теб?
54
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евала Фарадж, евала Боби Джонсън, беше ме жал за нашенци как се наказват по фургоните ви на полето. Вие сте добри хора, които мислите за доброто не бедните източноевропейци и осигурихте свободни работни места за работливия английски народ.
53
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 2 години
Брекзит?
52
0
 
8
 
! Отговори
Бай Пешо преди 2 години
Защо да нямат работници? Напротив, имат си много. Само да отидат да видят, то не са индийци, Пакистанци, и всякакви други видове н_егри, арабески и т.н.Или викате те са защитен вид. Българи и румънци да работят. Е не става, свърши тази.
51
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На кой му пука за Коледата на бъхлясалия им остров...
50
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемът на британската коледа не са празните рафтове, така или иначе този празник има нужда да се де-комерсиализира. Проблемите на Коледата са много и се наричат Дивали, Рамазан, Ханука
49
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ужаст, аланглетата нема да могат да измират между 10 пуйки за Коледа, а само между 5. И клозетна хартишка ще има само в 10 цвята и 5 аромата. О какъв ужаст.
48
0
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Пада им се на лигльовците, дето смятат, че целият свят им е длъжен. То не че тук няма такива, но тези са ненадминати. Време е за истината, защото иначе отново катаклизми и ужасии.
47
0
 
37
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Горките, нямат шофьори които да им заредят магазините.... Къде англичанин ще ти кара камион. Това е работа за някой от колониите, докато самите те стоят по цял ден лред ТВ ядат яйца, бекон и наденица и псуват срещу същите тези работници. Всичко обаче се обръща и един ден те ще станат работници в други държави.
46
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям праз, тъкмо да се де-комерсиализира малко тоя празник. Проблемът на британската Коледане са празните рафтове а конкуренцията, която насилствено се налага от компактните малцинства - Дивали, Рамазан, Байрам, Цели квартали не се украсяват за Коледа за да не дразнят съседите си друговерци.
45
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както беше казал навремето Чърчил: Не мога да ви обещая нищо друго освен кръв, пот и сълзи!
44
1
 
29
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
А какво стана със стотиците хиляди мюсли дето си ги взехте да ги храните и поите?Нещо не искат да бачкат тия камиLари и маймуNи,нали?Все искате на хляба мекото,ама сега ще гризете ръжена!После плюйте по източноевропейците!
43
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо този остров не вземе да потъне?
42
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, как няма кой да работи?! А пакитата, сомалийците, арабите? А да, те не са много по работата.