Новогодишна реч на Ким Чен-ун с акцент на вътрешните проблеми

Тази година САЩ дори не бяха споменати
1 яну 2022 16:24, Анисия Иванова
44
Новогодишна реч на Ким Чен-ун с акцент на вътрешните проблеми
Снимка: БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун приключи десетата си година на власт с реч, в която заводи за трактори и училищни униформи се споменаваха повече, отколкото ядрени оръжия или САЩ, предаде Ройтерс, като се позова на публикации на севернокорейски медии.

Основните цели на Северна Корея за 2022 г. ще бъдат даване на тласък на икономическото развитие и подобряване на живота на хората, тъй като тя е изправена пред "велика борба на живот и смърт", каза Ким в своя реч вчера, изнесена в края на започналия в понеделник Четвърти конгрес на Осмия централен комитет на Корейската трудова партия.

Срещите съвпаднаха с десетата годишнина от идването на власт на Ким Чен-ун след кончината на баща му през 2011 г.
В предишни новогодишни речи Ким е правил важни политически изявления, включително за започване на дипломатически разговори с Южна Корея и САЩ. В тазгодишната му реч обаче САЩ не се споменават конкретно и има само бегли препратки към дискусии по междукорейски отношения и "външни работи" без много подробности.

Фокусът на речта върху вътрешните работи на страната подчертава икономическите проблеми, пред които Ким е изправен. Самоналоженото затваряне на границите с цел борба с коронавирусната пандемия остави Северна Корея по-изолирана от всякога. Международни неправителствени организации предупредиха за възможен недостиг на храна и хуманитарна криза. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
0
 
! Отговори
Икономът Джон преди 2 години
Комунисти сър...
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Със-, без тролски глупости, животът си върви по своите закони. Не чувам тролчетата да крякат за талибаните в Афганистан как отупаха американджосите. Слушам само за лошия Ким.
30
2
 
5
 
! Отговори
Д-р. Гигълс преди 2 години
Ким разбра че глада е по силен от тока
29
2
 
3
 
! Отговори
До 31 преди 2 години
".....В България ако не знаеш имаме представителства на Johne Deere, Caterpillar...." - аз и в къщи си имам представителство на Тесла, ама дори един скутер не мога да сглобя с двете си леви ръце и образование 3+ клас. Питам къде са Нашите български Заводи и Фабрики бълващи продукция за Износ и вътрешния пазар ?
28
2
 
2
 
! Отговори
До 35 преди 2 години
"...погледни БВП на България..." - Кире, ние нямаме БВП, БВП има Канада. Ние....ние имаме само ДЪЛГОВЕ.
27
2
 
4
 
! Отговори
До 21 преди 2 години
След тия тъпотии дето си написал погледни БВП на България и сравни цифрите с тези на С. Корея, ако можеш. Иначе, помислих...ти си за жал, имаш IQ на морска краставица!
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този все едно има двойник, много се е променил.
25
5
 
6
 
! Отговори
До 27 преди 2 години
В България ако не знаеш имаме представителства на Johne Deere, Caterpillar. Отдавна по-крупните земеделци не се занимават с допотопна техника от С. Корея. Да, не ги произвеждаме но можем да си ги позволим. Това, че те произвеждат трактори явно не ги спаси да измрат там над 1 мил човека от глад през 20 век! Конфекция шием дори за големи търговски марки (казва се ишлеме). Отдавна ако не ти харесва тук можеш да се отправиш за С. Корея, Беларус или Пакистан ако щеш, там за съжаление не могат.
24
3
 
3
 
! Отговори
Гладуват гадовете преди 2 години
КНДР - 1989 със 17 000 000 население, днес 2023 с 25 000 000, 2030 - очакват се 35 000 000.А РБ с гайдите?
23
4
 
5
 
! Отговори
Инфо преди 2 години
КНДР произвежда всичко, освен пътнически и военни самолети. Произвежда дори подводници с балистични ракети. РБ нарязва отдавна и подводници, и ракети.
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз се вталил...
21
3
 
6
 
! Отговори
До 22 преди 2 години
".....щом е решил да открие заводи за трактори и униформи.......хахахахаха....." - хахахаха е че България Не Може да открие Завод за трактори, Фабрика за Униформи. Може и да бъркам, светни ме моля те за некой трактор БГ или някой лъсквав Електромобил или поне БГ смартфон ? Хахахахаха
20
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не е армията, народа да го е изял вече
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямат ядене. Шишко изглежда отлабнал.
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми ние сега не сме много далече от подобен режим. Желаещите да възседнат народите и да ги душат, докато ти живуркат охолно, нямат свършек. Че какво е по-различно? Гледах кадри от щатите как полицаи размятаха безжалостно един инвалид и му смачкаха инвалидната количка. Той протестираше за нещо си, дори да е нарушил закона, то полицаите го нарушиха 1000 пъти повече.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 15Имат си Атом .... нямат си интернет. Затова и не пишат във форума на dnes.bg :D
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ким много се вталил, явно се е подложил на некакви интервенции, след като прекара неколко инфаркта заради наднорменото си тегло :))) Иначе това сме го чували отдавна - "велика борба на живот и смърт", щом е решил да открие заводи за трактори и униформи.......хахахахаха :)) Още си спомням преди години случайно попаднах на техен военен парад, който би требвало да покаже военната им мощ, ракетите им бяха превозвани с трактори, много се смях :)))
15
13
 
6
 
! Отговори
До 15 преди 2 години
"....Горките корейци...." - поредно Краварско изказване на кравар чувАл за Корея само по скрибуцащото Дойч Веле радио. Имат си хората Наука, Атом, Армия, Ракети, Подводници, населението е Нараснало до 24.5млн, имат и тяхно производство смартфони щото на Груйо му се струва страшно "сложна" работа. С една дума хората си живеят както ние в Златните 80г на Соца. А сега сравни Корея с България и пак помисли кой е за жал ?
14
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гладът явно се оказва по-силен от антиамериканизма!
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай не им наложил санкции,а е половината свят :)