Учени: Надхвърлихме допустимото замърсяване на планетата

Необходимо е по-широко използване на възобновяеми материали
19 яну 2022 21:52, Петя Славова
66
Учени: Надхвърлихме допустимото замърсяване на планетата
Снимка: Bloomberg.com

Учени от Стокхолмския център за устойчиво развитие на околната среда и Университета в Гьотеборг твърдят, че човечеството вече е надхвърлило допустимия праг на химическо замърсяване на планетата, пише "Гардиън".

"Скоростта, с която обществата произвеждат нови химикали и ги изпускат в атмосферата, надхвърля допустимите граници, в които е възможен безопасен живот на Земята", казва участничката в изследването Патрисия Виларубия-Гомес за изданието.

Експертите твърдят, че това замърсяване застрашава планетата на всички възможни нива. За да се забави този процес, те призовават за по-широко използване на възобновяеми материали и енергийни източници, съобщи БГНЕС.

Превишаването на допустимия праг на химическо замърсяване е петият сериозен удар по екологичната безопасност на Земята. Преди това човечеството е предизвикало твърде силно глобално затопляне, унищожило е дивата природа и биоразнообразието и е преминало прага на замърсяване с фосфор и азот, обясняват учените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
13
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
Хареса ли ви ковид пропагандата и манипулацията? Всеки ден по десет писания? Всякакви долнопробни експерти един след друг на хоро да говорят пълни измишльотини? Е, сега тепърва почва същата схема за КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ. Това е следващата пландемия. Заложил съм че всеки момент ще обявят "маски", улавящи въглеродния двуокис при дишане. И правилата са същите - докато не откажем да участваме в постановката, тя няма да свърши.
14
3
 
18
 
! Отговори
. преди 2 години
За начало 1) започнете масово да садите дървета. 2) Захвърлете принципа "купи-хвърли-купи" и започнете отново да произвеждате стоките качествено, ремонтопригодно и с дълъг срок на експлоатация!
13
4
 
7
 
! Отговори
Климата преди 2 години
Представете си че лежите завити под одеало, с което ви е добре. Сега върху вас се завивате с още едно одеало. Няма да ви стане веднага топло, нали? Ще мине известно време докато започнете да усещате ефекта на второто одеало. Сега сложете трето одеало, после четвърто, пето десето. Усещате вече затопляне и си мислите че ако свалите осмото и деветото одеало ще се разхладите достатъчно. Така ли е?
12
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали не сте забравили колко се радваха зеленясалите на първите локдауни. Как природата изведнъж цъфнала и вързала с изчезването на човека. Затуй - зелени сертификати, зелени сделки, зелен хайвер и в очакване да се "хванем за зелено". Пречим им.
11
2
 
5
 
! Отговори
Try преди 2 години
1 вулкан ги бие всички
10
3
 
7
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Учените от Стокхолм и Гьотеборг са направили Проучването след 1 милион Мили в Самолети , Похарчили са Милиарди Кубици Кислород - познато ви е нали ?Грета Гутемберг лети с Бойнг 787 всеки ден , тази жена харчи Милиони на ден - Кислород .Истината е в Дървата - Отоплявайте се с тях , садете ги всеки ден - те са нашето Спасение . Спрете Дизеловите леки автомобили .Да ви кажа нещо от СОЦА - Правителството на България ЗАБРАНИ ВНОС и ПРОИЗВОДСТВО на Дизелови Леки Автомобили - ГФР направи ГОЛФ Дизел
9
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
корона кризата свършва скоро ще ни наложат климатичния локдаун!Следващата конспирация на която много не вярват и се смеят и ще е факт много скоро.Корона Кризата ще ни се стори като шега от това което предстои!
8
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да дойде той да ми плати тока със възобновямите си източници, но едва ли.
7
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Третия свят започна да настига западняците и скалъпиха зелената сделка, но нито Индия нито Китай няма да я въведе, а Китай е най-големия замърсител.
6
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако изхвърлим всички политици от планетата, рязко ще решим проблема със замърсяването!
5
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ся какво? Надхвърлихме допустимите граници и нищо страшно не стана. Само ни плашеха, пък то нищо!
4
4
 
15
 
! Отговори
Твърдя, че вече сме преди 2 години
надхвърлили допустимото ниво на замърсяване от "учени". Това е много сериозен уда по безопасността на Земята. Как да се спасим от "учените"?
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тези перилни препарати и опаковките най-вече..
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А то това е само началото още може - докато капацитета стане 80% от въздуха отровен
1
5
 
15
 
! Отговори
Гретхен преди 2 години
Много са хората , трябва да се намалят!