Белгийската армия в пълна бойна готовност заради Украйна

Готви се за намеса в конфликт между две враждуващи страни
24 яну 2022 11:15, Елка Василева
172
Белгийската армия в пълна бойна готовност заради Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Белгийските въоръжени сили са "в пълна бойна готовност" заради напрежението между Русия и Украйна, съобщават местни медии, като се позовават на изявление на белгийския началник на отбраната адмирал Мишел Хофман.

Адмиралът уточнява, че звената от белгийските въоръжени сили, предвидени за участие в действия на НАТО, трябва да бъдат готови в пълна степен.

Още по темата

По неговите думи това не означава, че ако обстановката се развие неблагоприятно, белгийските сили ще бъдат разгърнати. Хофман пояснява, че военните преразглеждат плановете си за действие и тази оценка е свързана с осигуряването на боевата готовност на съответните подразделения.

Руската заплаха по украинската граница ни тревожи много, допълва адмиралът. Той съобщава, че миналата година в Северно море движението на корабите на руските военноморски сили се е повишило с 30 на сто.

Това ни засяга от политическа, дипломатическа и военна гледна точка, има отношение на стратегическо и тактическо равнище, обяснява Хофман. По неговите думи за разлика от случаите досега, когато войските се подготвят за участие в операция на НАТО или в коалиционни действия, днес се налага да се предвидят дейности за съвместна отбрана при много интензивен сблъсък.

Трябва да разполагаме с подходящите сили, подготвени и способни на издръжливост, които не губят способността да се преместват и да се свързват с командването, готвим се за намеса в конфликт между две враждуващи страни, обобщава адмиралът.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя адмирал незнае ли че там където двама си ги мерят не трябва да си показва ***. Освен ако не си го е намазал предварително с Вазелин.
59
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин да прати Въздушно Кенефните Войски да бомбансират Брюксел.
58
0
 
24
 
! Отговори
до 33 преди 2 години
От 2015 г. в Украйна държавата е похарчила 5 млрд. щ.д. за повишаване с 20% добива на газ. От тях почти 1 млрд е "усвоил" украинския олигарх Пинчук,останалите по "дребни" суми други украински и западни фирми.Резултатът е намаление на добивания газ с 13%.... друго си тази мафия, май а?В Грузия,Казахстан е положението е същото.За Молдова просто е излишно да се коментира, абе демокрация до дупка!
57
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това прилича на вица, в който северномакедонците обявили война на Китай. Докато китайците търсили РСМ на картата, северномакедонците си блъскали главите къде ще погребват толкова трупове.
56
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
noFreeman, инженерно-конструкторски проект са. Много път ще извъвят и едва ли ще станат държава.
55
1
 
11
 
! Отговори
Кинжал преди 2 години
Нидерланды посылают два истребителя F-35 в Болгарию и переводят корабль и наземные силы в боевую готовность. Так что спите спокойно. )))
54
2
 
18
 
! Отговори
антилибералист преди 2 години
До АнонименТе санкции текат от 5 години хахахахха за това ЕУРОпедеругите сега плащат 400% по-скъпа газ хахахахха такава санкция му сложиха че сега те обедняват /барабар с нас/ а Русия прави 400% печалба хаххха а ти си толкова просЧ, та и това не виждаш
53
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 51 Циркона може да удари и Кремъл толкова е точен руския Циркон.
52
2
 
22
 
! Отговори
Какво каза Шьонбах преди 2 години
Говорейки в Индия, вицеадмиралът и командир на германския флот Кай-Ахим Шьонбах казал, че Крим няма да се върне към Украйна. По повод обвиненията на Запада срещу Русия, че Москва може да планира да дестабилизира Украйна, вицеадмиралът казал, че това е глупост. Индия и Германия се нуждаят от Русия, за да се противопоставят на Китай, казал Шьонбах, като посочил, че руският президент Владимир Путин иска равнопоставено уважение от Запада и на руския лидер е лесно да отдаде уважение.
51
3
 
16
 
! Отговори
Путин преди 2 години
Может еще потерпеть. НАТО сами ще си го нахакат.
50
4
 
15
 
! Отговори
хахахаха преди 2 години
До АнонименЗа това Европа и САЩ се молят да ги пуснат на станция МИР - създадена преди 40 години и още непостижима като научно постижение за Кравария. Лесно е да снимаш "кацане на луната" в Холивуд ама след това... само спътници пращат хахахахаха
49
3
 
21
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До BG-Гражданин: Тюрлюгювеч от всички опорни точки на западната пропаганда - това си написал. Светът вече не е еднополюсен и е добре че е така. И това е така благодарение на Русия и Китай. Ако ги нямаше тях, "цивилизованият свят" САЩ щяха да го управляват с политиката на "голямата тояга", както са го правили в Латинска Америка открай време.
48
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия НИКОГА няма да нападне Украйна с камиони и пехота. У всеки случай НЕ и преди да е парализирала т.нар. "Западни сили".... Един-единствен 8-махов "ЦИРКОН", засегнал Брюксел след 45-секунден полет от условна точка в Атлантическия океан, би оставил цялата белгийска армия на позиции в собствената си страна и в търсене на варианти как да спаси собствената си територии. Кой от тях ще иде да се бие за Украина? Никой......
47
3
 
16
 
! Отговори
Боби преди 2 години
Тия у ред ли са?
46
16
 
5
 
! Отговори
Щик преди 2 години
До КинжалТи що-щеш в Бг сайт? На руски пиши в руските сайтове.Тук се пише на български! Гнусен азиатски ***!
45
5
 
14
 
! Отговори
До Путин преди 2 години
Влиза запъхтян Шойгу при Путин:-Шефе, тия ни обявиха война!!!-Кой, бе? Седни малко какво си се запъхтял.-Белгия, тавариш Путин!-Абе, Шойгу тия само ги питай в кой хотел са и им прати една от новите..знаеш!
44
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради такива новини на Путин му се късат крачолите. Ту отляво ли да го премеcти, ту отдясно ли да си остане.
43
3
 
25
 
! Отговори
9К51 преди 2 години
Белгийската армия в пълна бойна готовност заради Украйна ..... това последния виц ли е ? ха. ха. ха ....
42
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия наяма какво да ни научи или предаде нещо полезно; там има само измислени традиционни ценности за цел да циментират обществото им да не прогресира и да не се развива, а за нас имат износ само военщина и корупция. Такая страна сама ще се отлчспи рано или късно от цивилизован път и ще си остане навряна в азиатките шубраци завинаги.
41
0
 
11
 
! Отговори
ше ръбаме съчки преди 2 години
Ей ся цената на петроля ше иде на Мачу Пикчу. Кило бндизин десетуна, кило газ петуна, кило нафталин...двайстуна, ко щеш карай , ко щеш живей!