Папата, Навални, СЗО и НАТО ще се борят за Нобел за мир

Сред номинираните е и сър Дейвид Атънбъроу
1 фев 2022 15:15, Нели Христова
66
Папата, Навални, СЗО и НАТО ще се борят за Нобел за мир
Снимка: БГНЕС

Световната здравна организация, беларуската дисидентка Светлана Тихановска, намиращият се в затвора руски дисидент Алексей Навални, Международният съд в Хага, папа Франциск и НАТО са сред номинираните за Нобеловата награда за мир, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Сред номинираните са и правителството на Националното единство на Мианма, сформирано от дисиденти след преврата миналата година, външният министър на Тувалу Симон Кофе, активен участник в борбата срещу глобалното затопляне, британският изследовател и естествоизпитател Дейвид Атънбъроу, Междуправителствената научно-политическа платформа за биоразнообразието и екосистемите, бившият американски вицепрезидент Ал Гор и Междуправителствената група за климатичните промени.

Сред номинираните е и сайтът, публикувал стотици хиляди американски дипломатически и военни секретни документи Уикилийкс и разобличителката Челси Манинг, която беше предоставила на сайта част от тях. Номиниран е и Арктическият съвет, както и неправителствената организация Кеър.
Хиляди хора от целия свят, от депутати до бивши нобелови лауреати, имат правото да предлагат кандидати за нобеловото отличие. Лауреатът се обявява през октомври от Норвежкия нобелов комитет, а отличието се връчва през декември на церемония в Осло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На бг русофилците им се гади, повръща им се, стега ги от левата страна, задушават се, тотална щета сте таварищи заедно с боса на мечкарите Пу!
13
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Армията на Путин разнася Ковид19 всички варианти са налични, айде пак в окопите край Донецк и луганск. Честит дървен Нобел на другаря Путин Урааааааа!
12
1
 
24
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТО Е ЯСНО, ЧЕ ПАПАТА ЩЕ СЕ БОРИ ЗА НАГРАДА ЗА МИР СЛЕД КАТО НАРЕЧЕ НЕВАКСИНИРАНИТЕ БЕЗМОРАЛНИ И БЕЗСЪВЕСТНИ ГРЕШНИЦИ! СЗО И НАТО - ТОТАЛЕН ПРОВАЛ , НО ВСЕ ПАК ЕДИН НОБЕЛ ЩЕ ЗАМАЖЕ ПОЛОЖЕНИЕТО! ПЪЛНА ИЗЛАГАЦИЯ СА ПОВЕЧЕТО КАНДИДАТУРИ! УЧУДВАЩО Е , ЧЕ БИЛИ СПАСИТЕЛЯ НА СВЕТА НЕ Е В КЛАСАЦИЯТА НО СИГУРНО ИЗЧАКВАТ ДА НАТРУПА ПОВЕЧЕ ТОЧКИ ТОЕСТ УМРЕЛИ!
11
2
 
22
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
100% Нобел в момента се върти в гроба си.
10
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами за Хитлер една наградичка за мир задочно така няма ли да се намери
9
1
 
28
 
! Отговори
ухххх преди 2 години
Повръща ми се!
8
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нобела за мир требва да се даде на Путин- цела зима му мръзна армията покрай границата на Украйна, половината са Ковитясали матрьошки:)))
7
1
 
31
 
! Отговори
clown world преди 2 години
До Анонимен 5 Съвсем целенасочено го правят. Това е самата тъкан на caтанизма - злото да се представя за добро, докато обърнат представите на хората с главата надолу.
6
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е това просто е доказателство какви лицемери са....Навални - борец за мир хаха...........
5
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха, тия или тотално са се побъркали или нарочно ги правят тези циркове
4
3
 
29
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Този пък ционистки финансов престъпник Навални какъв борец за свобода може да бъде ??? Ама лобито им е силно и те раздават наградите .
3
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това шега ли е много жалко ще е, ако е истина само доказва, че тази награда е девалвирана.
2
1
 
38
 
! Отговори
Бореца за мир преди 2 години
Въпрос към радио Ереван- Ще има ли трета световна война?Отговор на радиото:- Не, но ще има такава борба за мир, че нищо няма да остане...
1
3
 
42
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
НАТО!!!Баси и мира...