Канадският премиер: Блокадите са неприемливи

Полицията заплаши с арести протестиращите в Отава
10 фев 2022 08:20, Елка Василева
109
Канадският премиер: Блокадите са неприемливи
Снимка: архив, БГНЕС

Канадската полиция предупреди, че ще предприеме арести на шофьори на камиони и демонстранти, които затвориха централната част на столицата Отава в знак на протест срещу COVID ограниченията, предаде АФП. В изявление на полицията се посочва, че всеки, който блокира улици или помага на други хора да го правят, може да бъде третиран като престъпник и да последват обвинения.

Още по темата

След блокадата на моста Амбасадор между Уиндзър и Детройт премиерът Джъстин Трюдо предупреди, че това са  действия, който застрашават икономическото възстановяване на страната.

„Не можете да спрете пандемията с блокади. Не можете да я спрете и с укази , нито със законодателство. А тези блокади - незаконни демонстрации, са неприемливи и влияят негативно на бизнеса и производството. Трябва да направим така, че това да спре“, каза Джъстин Трюдо в Камарата на общините.

Въпреки предупрежденията участници в протеста в Отава заявиха пред АФП, че нямат намерение да напуснат центъра на столицата.

Канадски и американски търговски асоциации в съвместно изявление поискаха движението през моста да бъде възстановено. Т. нар. конвой на свободата пое миналия месец от тихоокеанското крайбрежие на Канада към столицата Отава в знак на протест срещу изискването шофьорите да бъдат ваксинирани или тествани и изолирани, когато пресичат границата със САЩ, припомня БНР.

По-рано говорителката на Белия дом Джен Саки заяви, че САЩ са в тесен контакт с канадските гранични власти заради блокадата на моста.

Тя изрази притеснения относно ефекта от протестите върху американската икономика, заявявайки, че тези действия представляват риск за доставките и за автомобилната индустрия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
15
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Това е рецептата за "здравословен" фашизъм (натуре), по Глобалистки. Гадно!
38
0
 
33
 
! Отговори
Сега е момента! преди 2 години
Трябва ясно да се покаже. на онези самозбравили се и ояли се с власт кучета, че тая няма да я бъде! Хората са по-силни и ще победят подкупените изродиии! Vox Populi Vox Dei!
37
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А зеления кучешки паспорт приемлив ли е? А ограничаването на правото да се пътува без да си игленьосан приемливо ли е? Щом ограничаването на обикновения човек да пътува и работи е приемливо, значи и ограничаването правото на политиците да пътуват и работят е приемливо, даже е и справедливо.
36
31
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам нежеланието на канадското правителство за адекватни действия.С терористи не се преговаря.
35
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОНВОЯ НА КОМУНИСТИТЕ РУБЛАДЖИИ
34
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОМЪНИСТИТЕ ЩЕ ОТИДАТ В ЗАТВОРА
33
1
 
40
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Всеки здравомислещ човек разбра, че зад covid истерията се криеха съвсем други намерения, които се определяха като конспирации.
32
1
 
37
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Много ми е интересно защо всички държави така са се закучили с тези принудителни мерки. Ами махайте всички ограничения, както си беше преди Ковид и живота да си продължава нормално. Който иска да се ваксинира, който не иска - Ок, няма да се ваксинира. И който умре, умре. Това е положението. Защо не ни карат насила да ходим на прегледи за рак и ако ни открият насила да ни лекуват с химиотерапия :))) Той също е много масов в последните години.
31
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя пък - "неприемливи" му били! Да те линчуват скоро заслужаваш - теб и тебеподобните ти! А вашият нагъл нацизъм и престъпен геноцид? Те не само са "неприемливи"! Това са най-тежките престъпления против човечеството през последните 80 години! За това всички вие трябва да получите смъртно наказание!
30
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запозната, виждаме че си добре запозната с нацизма, явно ти идва от душата. Но пък е хубаво, че си го казваш. Така поне окончателно ни убеждаваш, че всички вакса насилници сте нацисти. Да исках да го докажа, нямаше да дам толкова явни доказателства, както ти го направи. Благодаря!
29
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
31 Програмиста, да изкарат армията. Хайде. То в Канада гражданска война не е имало, макар че има цели общности от местното население, което вече им идва до гуша от политиката на канадците. Та да изкарат армията, да видим френска революция по канадски.
28
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ауууи застрашени били паричките на милиардерчетата от автомобилния отрасъл вий въй каква мъка.
27
2
 
3
 
! Отговори
Време е Канада преди 2 години
да се Прочисти от Комунистите, ама явно не са разбрали, че Комустите са като Плевели - ако не ги изтръгнеш до корен, израстват отново!
26
1
 
40
 
! Отговори
кристина преди 2 години
а кое е приемливо? само мнението и решенията на трюдо и глобалистите?
25
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЛОКАДИТЕ СА НЕПРИЕМЛИВИ. . . . За кого? Когато той правеше блокади беше обратното! Марш отново в дупката, където се беше скрил, страхлива мишка, *** не приятен
24
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Запозната Дори и тогава няма да се ваксинирам.
23
1
 
23
 
! Отговори
Дон Кихот преди 2 години
Свободата, Санчо, Свободата, се крепи само на тъпкият връх на Копието!
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да живее Конфедерацията!
21
49
 
3
 
! Отговори
Запозната преди 2 години
Тука като имаше протест полицията трябваше да стреля. Изобщо трябва на неваксинираните да им блокират сметки,плащания,права да гласуват. Тогава да видим няма ли да се ваксинират.
20
2
 
45
 
! Отговори
Пич преди 2 години
А пък фашистките рестрикции, които си сложил, за да тормозиш населението, са още по-неприемливи.