По неясни причини Путин не желае да говори със Запада

Предстои пик на войната, прогнозира проф. Румен Кънчев
143
По неясни причини Путин не желае да говори със Запада

"По неясни причини Путин не желае да говори със Запада. Той не желае да говори с никого, а когато се среща с лидери като Макрон и Олаф Шолц, той провежда разговори, в които императивно поставя условията на Русия и заявява, че няма да отстъпи от тях. Но руснаците много трудно преговарят. Зеленски е отчаян от липсата на помощ", каза експертът по международна сигурност проф. Румен Кънчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му Путин е предявил прекалено високи изисквания, които са стреснали Запада.

"На последните разговори с президента Макрон посочи, че войната в Украйна има 3 цели - постигането на неутралитет, постигането на суверенитет в полза на Русия за Крим, както и разоръжаване", припомни експертът.

Той поясни, че все пак ние не знаем как се провеждат разговорите и дали това реално са истинските цели на Путин.

Попитан дали Путин не е в империя, която иска да обедини всички славянски народи, проф. Кънчев отговори: "Не мисля, че Русия има потенциала да интегрира всички славянски народи, още повече, че вече има ЕС. България не е славянска държава, ние сме част от европейската цивилизация, Украйна също. Би било чудесно, ако Русия се беше припознала като част от европейската цивилизация след края на Студената война".

По думите на проф. Кънчев Русия все повече втърдява позициите си.

"На 4 март имаше среща на външните министри на НАТО в Брюксел, дойде и външният министър на САЩ - Антъни Блинкен. Имаше много важна пресконференция, в нея ме впечатли една много сериозна фраза на генералния секретар на НАТО: "Предстои много дълъг и много тежък конфликт с Русия. Нашите отношения с Русия са повредени фундаментално и за много дълго време". Тази нощ Путин е дал изявление, че ще постигне целите си в Украйна, като отговор на тази реплика. Независимо дали ще стане с дипломация или война", подчерта професорът.

Според него прозорецът за дипломация вече е затворен.

"Може би беше добре Западният свят да предложи мораториум върху разширяването на НАТО и върху него да започне изграждането на отношения с Русия, така че да се предотврати използването на грубата физическа военна сила. Но времето отмина. Руският президент не иска да говори с дипломация, той не иска да седне на масата на преговорите и непрекъснато представя различни искания. Нещата вървят към ескалация, все още нямаме пик на тази криза. И това е големият проблем", добави проф. Кънчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
11
 
14
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
ЮАко nyтkин беше наистина загрижен за руснацитев Русия, нямаше да ги потиска !!!___тъй че му е през оная работа и за руснаците в Украйна, иска си джОджето властта и ссср-то !!!
14
11
 
8
 
! Отговори
Says who? преди 2 години
До Ърскин 12 Ясно е, че нормален, интелигентен българин няма да се цани за укpoвски ***, но напоследък сте все дънни риби по форумите :)
13
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
времето за приказки мина, докато вървеше корупцията на спокойствие, всичко беше наред, ами сега какво ще правите продажници и вие сте в пъкъла
12
10
 
32
 
! Отговори
Путин преди 2 години
Ясно казва, че НАТО е САЩ. Той иска да преговаря с САЩ. Видя се се думата на европейските лидери нищо не означава, след провала на Минските споразумения.
11
20
 
18
 
! Отговори
Ърскин преди 2 години
Пипин не може да говори, понеже няма какво да каже и затова не желае да говори, горкия имбесил.!.
10
19
 
18
 
! Отговори
Азов преди 2 години
Русия ще бъде смазана а нейните терористичен комунизъм ликвидиран веднъж и завинаги
9
18
 
16
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
nyтkин е болен от Цезарска лудост (има такава болест) !!!___Трябва да бъде незабавно сменен поради невменяемост !!!
8
7
 
16
 
! Отговори
Румен преди 2 години
Българина не е славянин. От векове е тракиец, римлянин, европеец. В главите само на политически артисти и играчи е славянин.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
nali eu i nato, ooneto sami si se sankcionirat, zasto rusia da im narushava sankciite?!
6
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той когато говори запада не слуша, сега спира да говори и запада ще чуе!
5
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кое му е неясното. Путин е изпляскало фашизирано джудже, а цялата руска политика е клептокрация. В такава среда няма ясно изразена логика. Всички политици са или фашизирани или пасивни питки, а 90% от бизнесмените са престъпници, които безсрамно грабят от народа си в колаборация с фашизираните политици. Кое му е неясното!
4
9
 
26
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
И за какво да говори той ,то бяха приказките ,оказа се че запада си прави само оглушки ,е сега ще слуша Шойгу
3
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
изтока се събуди, време е въдворяване на ред и справедливост
2
9
 
20
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Причините са...ясни и са само едни.Путин ще говори с когото трябва,само като...победител.Други...опции за сега не са в перспектива.
1
0
 
11
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Как се преговаря с петр1 - днес? Ами , не се преговаря, невъзможно е.