Дом за възрастни хора е бил обстрелван от руски танк

15 души са оцелели, но са били отвлечени
20 мар 2022 15:45, Нели Христова
124
Дом за възрастни хора е бил обстрелван от руски танк
Снимка: БГНЕС

Руски танк обстреля дом за възрастни хора и в източния украински град Кремина, твърди ръководителят на военната гражданска администрация в Луганск.

Пишейки в Telegram, Сергей Хайдай каза, че руските сили "цинично и умишлено" са открили огън, убивайки 56 жители. Хайдай твърди, че 15-те оцелели са били "отвлечени от окупаторите", преди да бъдат откарани в "районен дом за престарели хора" в Сватово.

BBC не успя да провери информвацията от независим изтоник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до коментар 66-. ЗНАЯТ МНОГО ДОБРЕ ,ПУТИН ГИ ВКАРВА ТАМ ОТКЪДЕТО СА ИЗЛЕЗЛИ. ДОСЕЩАТЕ СЕ.
71
3
 
14
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Защо въобще публикувате информация, която не се потвърждава от никъде? Защо на някой ще му трябва да бомби старчески дом и после да отвлича старци?? Или пак нацитата са се нанесли в уж болница/детска градина/театър и сега в дом за стари хора..
70
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 74 У БАНДЕРОВЕЦ И МОРАЛ?
69
2
 
11
 
! Отговори
вон Клаузевиц преди 2 години
Тези руснаци са много ***. Трябва да се учат от великите военни стратези и борци за демокрация САЩ. Ако бяха пуснали по 1 атомна бомба над 2-3 града, както е направил Хари Труман навремето, войната щеше да е приключила за 2 дни.
68
2
 
18
 
! Отговори
До авторката преди 2 години
Много евтина пропаганда. От рода на "Една съседка каза че един неин познат и казал че бил видял.."Последното изречение направо разбива. Има истински новини и кадри от Украйна. Който има желание ще ги намери въпреки цензурата на Козяк. Кадрите показват как руски войници раздават храни напитки и хуманитарни помощи на гражданите. Иначе никоя демократична медия от 8 години не се загрижи за репресиите срещу руски цивилни в Донбас. Френски екип има ужасяващи доказателства.
67
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 63--ДА. ПОДКРЕПЯМ ПУТИН. ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ ДА НИ ОТЪРВЕ И ОТ ТАКИВА НЕДОРАЗУМЕНИЯ КАТО ВАС.
66
3
 
11
 
! Отговори
Христо преди 2 години
Аман от фейкове,сега ще изкарате някой лев ,но доверието в българската журналистика ще го няма.Чак ми се драйфа от слугинажа на журналистиката в Бг.Кой *** би повярвал че руски войски ще трепят старци които са с единия крак в гроба ..,но оппа дай сега трябва да ги изкараме *** ,по черни и от дявола нали.Добре че има интернет и хирата могат да погледнат и другата страна на монетата.
65
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината е, че тази война между братски народи е безмилостно жестока. Руснаците, чрез избиването на стари хора, деца, унищожаване на сгради искат да убият дyха и морала на украинците, да ги стресират и уплашат за да се откажат от всякаква съпротива.Руснаците си мислят, че след като победят всичко ще си е по старо му!Само, че светът този геноцид няма да прости, и ще има съд за всички руснаци участвали в тези зверства.
64
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези коментари са 90% руски ***. Копейкин, ти ли?
63
1
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До СуверенаВ Украйна има само училища, болници ,детски градини, театри и тук таме старчески домове Да се чуди човек с какво постигат тези военни успехи ВСУ с който се фукат
62
2
 
11
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Украинската военна клика нарочно не пуска цивилните граждани - вкл. жени и деца, да излязат от Украйна, ползват ги като жив щит. Казаха ми го мои познати от Украйна.
61
0
 
13
 
! Отговори
Суверена преди 2 години
аман от фейк нюз.
60
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не успях да намеря връзка между заглавието и съдържанието.
59
1
 
17
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 2 години
Тия Бандеровци, Азовци и разните ну там наемници, не знаят вече къде да се крият....
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И преди съм чувал за танкисти геронтофили,или президенти.
57
2
 
13
 
! Отговори
До 63 преди 2 години
Не се пълни толкоз. В Украйна децата са евакуирани от военните действия. В обкръжените градове основно са разни отряди. Води се партизанска война по улиците. Затова и войната върви бавно. Ако не се пазеха цивилните, щеше да пеикчи много бързо.
56
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според руsофилистите, украйнците сами са си виновни, защото веднага трябвало да се предадат за да се избегнат жертвите и Украина да мине под прякото управление на Кремле.А, не можа ли руснаците въобще да не бяха нападали, така хептен нямаше са има жертви? А, май за вас това е неприемливо?
55
15
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
След тази война и зверства,Русия няма повече да съществува на Земята. Те надминаха хитлеризма по жестокост. Жалки са да показват мускули,срещу безпомощни старци от социален дом.С всеки изминат ден привържениците на руския фашизъм по Света остават все по-малко. Путин се поддържа само от любителите на детска смърт,зверове в човешки образ.
54
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До утре ще се окаже, че възрастните хора са наемници. Досега една от тези информации не е вярна. Сградата за какво е била ползвана в мирно време е без значение. Важно е за какво се ползва сега. Май единствената умишлена атака по цивилни, засега е от Украйна към Донецк.
53
5
 
0
 
! Отговори
преди 2 години
Направили са им услуга, старостта не е това за което се представя, не е блажена медитация и оттегляне в заслужен комфорт, а е болезнен ад. А бременните наливат масло като вкарват нови участници в ***. Кучето е бясно, не е изцяло сапуна и трябва да се приспи по някакъв начин.