Папа Франциск към Путин: Започна "дивашка" война

Това е най-острото му изказване досега
150
 Папа Франциск към Путин: Започна "дивашка" война
Снимка: БГНЕС

Папа Франциск обвини руския президент Владимир Путин за започването на „дивашка“ война в Украйна.

Папата направи изявлението си след пристигането си в Малта. Това е най-острото и изказване на папата към Путин от началото на инвазията.

Папа Франциск не цитира руския президент Владимир Путин по име, но препратката беше ясна, когато той каза, че „някакъв властелин“ е отприщил заплахата от ядрена война върху света чрез „детска и разрушителна агресия“ под прикритието на под прикритието на „анахронични твърдения за националистически интереси“.

„Мислехме, че нашествията в други страни, свирепи улични битки и атомни заплахи са мрачни спомени от далечно минало“, каза Франсис пред малтийски служители и дипломати в средиземноморската островна държава в началото на посещението си през уикенда.

Досега Франциск избягва да споменава Русия или Путин по име. Днешното изказване на Папата бележи ново ниво на възмущение на Светия Отец, пише NBC.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още по темата: папа Франциск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войните са спомени от близкото минало - от Белград, до Багдат, Кабул и Дамаск. Само че папата е бил потънал в молитви и не е забелязал. И войната в Украйна се води вече 8 години, ама папата едва сега си отваря очите.
69
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До113.Къса ви е паметта.Преди него,един Друг Президент,който има и куфарче и копче заплашин СВЕТА,че неговото копче работи и изстреля крилати ракети в Сирия от корабите на сатанизма в Средиземно море,срещу мирен и работлив народ в Сирия,с друга религиозна нагласа, без да бъде предизвикан за да сплаши и друг един народ,борещ се за справедливост,които също не споделя сатанизма.Сгрешил си адреса.
68
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука некакви си дращят "зверства" и прочие... Зверства а няма ни едно достоверно видео за тия зверства... А за Виетнам имаше, за бомбардировките на Дрезден имаше, за бомбардировките на Рака имаше, за бомбардировките на Белград имаше... Мога да продължа но и тоя стигат. Във всеки един случей от споменатите населението беше унищожавано ... И все от САЩ... Та да не говорим за Хага а??? Иначе хамериканците ще трябва да бъдат осъдени безброй пъти
67
12
 
4
 
! Отговори
iiii с масло преди 2 години
До Анонимен108 Абе ти от коя колоака изпълзя. Кога някой друг, освен император Палпатин е размахвал куфарчето и да разправя на всякъде, че имал ядрени ракети. Страхлива руска ***. Време е всички IP-а от посолството да си ходите в ГУЛАГ
66
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сатанистите вярват,че душата умира с тялото,защото тази вяра им дава умопомрачението,че могат да вършат злодеянията сиНо грешатТялото умира но душата му,ако е била праведна,остава като спомен в душата на живитеЗатова и честваме хилядолетия наред спомена и саможертвата на Бога,благодетеля на живите а не на сатанистите,продали се на измамата и взели сребърниците,за да унищожат вярата в праведността у живитеПочитайте вярата,която ви дава силата на достойните за живота а не на тези,които я погубват
65
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възмущението на папата е породено от САЩ които водят информационна война с Русия... Присъщо на САЩ е повечето пъти да печелят тая война благодарение на медиите които безкритично подкрепят позицията на САЩ. Тоя път войната ще е по - интересна, доста големи са залозите... По принцип не вярвам на поповете и техните приятели политиците.... Така че попа (папата) си губи времето .
64
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия много скъпо ще си плати за тези зверства които извършва спрямо Украйна!
63
10
 
5
 
! Отговори
Путин преди 2 години
е рептил.......
62
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възможно е да е имал предвид Зеленски или Байдън
61
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РУСОФИЛИ, АНАТЕМА, АНАТЕМА, АНАТЕМААААААА!!!!
60
5
 
5
 
! Отговори
До 103 преди 2 години
Те винаги са били животни, нищо ново под слънцето. Никаква воеена дисциплина, никакви морал и достойнство.
59
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 96 Руската Църква с нейния шеф полковник Володя Гундяев /Кирил/ ли? Този който смятат за мафиота Япончик , пред който фигуранта стоеше мирно?
58
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече се разкриват зверствата извършени от руските нацисти: всички мъже на възраст от 16 до 60 години в град Буча са били разстреляни, улиците са осеяни с трупове, а и идват все повече сведения за изнасилвания на жени от страна на *** окупатори.
57
4
 
5
 
! Отговори
Изтънченият преди 2 години
Рептил! Изчадие мазно!
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никоя религия не насърчава унищожението на човешкия родА войната е дело на Сатанизма и неговите последователи.Сатанизма не признава реигиозната Святост и нравоученията за всички хора,а признава само зависимостта от златото,храната на алчността.Всички хора идват на тоя свят без нищо,така и си отиват от него.Само делата им остават.И от това зависи спомена за тях.Тях почитат живите,делата за благото на човешкия род,а не за унищожението му.Светец е всеки който почита праведния живот на другия.
55
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
защо му прави комплименти, той и светът се убедиха, че Майло е дивак
54
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека папата си гледа католицизма и да не се бърка в дела които не разбира.Руската църква е тази която може да има отношение по делата на Русия.
53
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако и Римо-католическата църка е поставила Златния телец,вместо кръста,на пиедестала,з начи Армагедон е неизбежен,защото не златото е храна а ХЛЯБЪТ НАШ,НАСЪЩНИЙ.Златото е храна на САТАНИЗМА.За всички хора на Планетата Земя,независимо от техните религиозни вярвания и религиозни обреди,ХЛЯБЪТ Е ХРАНА,а не златото.Той ни храни,благдарение на КРЪГОВРАТА в ПРИРОДАТА.Само на православните бог дава светлината на ВЕЛИКИЯ ДЕН.И не те го използват за пожари а за светлина в душите на всички хора.
52
14
 
3
 
! Отговори
Пенчо Кубадински преди 2 години
Путин е диктатор, това е факт неуспорим. Много невинни хора ще пострадат от тази безумна агресия, която е започнало още през 2014 и сега ескалира. Но може би Путин ще предотврати нещо много по-страшно което се опитват да направят задокеанските ни "приятели". Поживьом увидем. Дано да има бъдеще за децата ни. Щастливо и мирно, не разруха.
51
3
 
21
 
! Отговори
Кръстоносните походи преди 2 години
Кръстоносните походи са мащабни военни и религиозно-доктринални кампании през Средновековието, инициирани, подкрепяни и понякога ръководени от Римо-католическата църква. Това Е СЪЩО ДИВАЩИНА и ДА споменем СВЕТАТА ИНКВИЗИЦИЯ. Както и други извращения садо и мазо също и масово практикуваната хомосексуална педофилия с деца.