От САЩ: Крайцерът "Москва" е поразен от 2 украински ракети

Вероятно има жертви сред екипажа
15 апр 2022 23:30, Красимир Ангелов
157
От САЩ: Крайцерът "Москва" е поразен от 2 украински ракети
Снимка: БГНЕС

САЩ смятат, че потопеният руски ракетен крайцер "Москва", флагманът на руския Черноморски флот, е бил поразен от две украински ракети, предаде Ройтерс, позовавайки се на висш американски служител.

Говорилият при условие за анонимност служител каза, че става дума за противокорабни ракети "Нептун". САЩ предполагат, че има жертви сред екипажа, но броят им не е ясен, добави той.

Още по темата
Руски осведомителни агенции цитираха министерството на отбраната на Русия, което съобщи, че ракетният крайцер "Москва" е потънал в бурно море, след като по информация от ведомството на кораба е възникнал пожар и е имало експлозии сред складирани на борда боеприпаси. Украйна заяви, че е изстреляла ракети от брега срещу крайцера. Агенция Ройтерс не е успяла да потвърди версията на нито една от двете страни.

Същевременно Наталия Гуменюк, говорител на военното командване на южния украински военен район, заяви днес, че екипажът на крайцера не е могъл да бъде спасен. Тя добави, че Москва няма да прости на Киев, че е потопил, както тя се изрази, "един от символите на империалистичните й амбиции", предаде Франс прес.

"Наблюдавахме корабите, които се опитваха да му се притекат на помощ, но дори силите на природата бяха на страната на Украйна. Буря попречи да бъде спасен крайцерът и да се евакуира екипажът", каза Гуменюк. Тя добави, че не може да предостави повече детайли за момента относно съдбата на екипажа поради липсата на достоверни данни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Змийския остров ! Много лъжа в този сайт пропагандиращ фашизма
65
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Беше теглен на буксир, екипажа беше спасен, сега съвсем друго.
64
13
 
25
 
! Отговори
Кк преди 2 години
Русия, досега беше взела страха на света. Но след подобни изцепки и военните и действия, страхът изчезва.
63
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайцерът Масква е снимка! Черно море е тъмно черно за русия!
62
4
 
22
 
! Отговори
От 510 преди 2 години
Са спасени 14 човека. Др се водят в неизвестност. Ама *** мълчът.
61
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Страхотно - Някой да ги е калесвал ?
60
29
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сащисаните просто с това показаха че версията с ракета не хваща дикиш и е пълна лъжа. На кораба имаше пожар причинен умишлено или не. Ракета или две щеше да го разцепи, а не да го запали. Няма никакви жертви, нищо. Вчера си измисляха и за ядрените оръжия. поредният ФЕЙК!
59
26
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жителите на Харковска област на Украйна посрещнаха руските военни не просто със знамена, а с червени знамена. Червеното знаме е новият символ на Новорусия.
58
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ройтерс се позовава на висш пиндостански служител, който повтаря чутото от Зе-клоуна. Още двама-трима като повторят и ето ти ги доказателствата. А може да са Боширов и Петров? Може да са вербувани от колективния запад и да действат срещу Русия?
57
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
О, щом идва от администрацията на тоалетната чиния в Белия Дом, няма начин да не е вярно. Дори шурощоидния изверг лично го е потвърдил.
56
4
 
9
 
! Отговори
Бий, да те уважават преди 2 години
Само гьосата решава проблемите. Който има по-голяма гьоса, той поръчва музиката. Така е било, така е, и така ще бъде. А бития, пак бит.
55
11
 
26
 
! Отговори
Утанул преди 2 години
Русофашистите са в траур траур.Проклинат укрите, че са обявили война на Блатная и потопили символът на съветската марина таваришч "Масква".
54
25
 
12
 
! Отговори
мале преди 2 години
Тука много платени анти Русия и антилогика бре.Значи ревем за Мир ама само ракети и оръжия искаме,а не неутралитет.Сега като започне наистина войната каквато е целта очевидно няма да има връщане назад,защото това не е пълномащабна война да,като влезнат Ввс както и като залетят ракети отляво и отдясно и всичко стане един кратер,тогава ще ви дойде скълана платените че с тия пропагандни пари е си купите семки
53
26
 
9
 
! Отговори
Страхотно преди 2 години
Страхотна демонстрация за желание за мир от целия лицемерен свят, не се сяда за прговори,а само ракети се искат,почвам да мисля че целта е война.И добре че още държите мирните граждани по градовете като щит ,че и ако те се евакуират и Русия започне с ракетите Украйна ще остане една черна дупка и равно поле.
52
5
 
31
 
! Отговори
В нета има всичко преди 2 години
Например снимки от траурна церемония в град Севастопол, на които се виждат венци, а на лентите им - надписи: "В памет на кораба и екипажа." Ако вярвате на поредните руски лъжи как едва ли не всички били спасени, за кого жалят тогава хората от Севастопол? Аман от бодра руска пропаганда, от която щеше да се възгордее и Гьобелс.
51
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Екипажът може да се смени, но корабът не може. Голяма загуба за Русия. Ден на траур ще има само в Кремъл. В Кремъл ще се реши да се отмъсти на децата на врага и да се съборят още цивилни сгради.
50
3
 
10
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Абе какво се е случило не знаем но знам какво ще се случи съвсем скоро.
49
12
 
21
 
! Отговори
good job преди 2 години
Това го разбрахме вече, и капитанът е потънал и той. Браво, украинци!
48
4
 
6
 
! Отговори
Русия преди 2 години
Щом е анонимни от ФАЩ напий ясну.
47
9
 
9
 
! Отговори
До неУМЕН преди 2 години
Простий, на арежентинците им потопиха "крайцер", те потопиха "разрушител", а любимите ти рашистанчета просто ще духат супата, без значение какво се случва на бойното поле ...