Ожесточени сражения в Донбас, руснаците не могат да пробият

Руските сили не постигат голям пробив в източната си офанзива
23 апр 2022 15:37, Александър Попов
174
Ожесточени сражения в Донбас, руснаците не могат да пробият
Снимка: GettyImages

Властите в два източни украински региона съобщиха в събота за "ожесточени” сражения с руските сили. Губернаторът на източната Харковска област Олег Синегубов каза в Telegram, че Киев си е върнал три села близо до руската граница след „ожесточени битки“.

"Нашите части изхвърлиха руските войски от населените места Безруки, Слатине, Прудянка", каза той и добави, че украинските сили "укрепиха позициите си". Той уточни, че битките са се провели в петък сутринта. Селата се намират на север от втория град на Украйна Харков и близо до руска територия. Прудянка е на около 40 км югозападно от границата. Синегубов твърди, че руските сили също са атакували жилищна инфраструктура, убивайки двама души.

Губернаторът на съседната Луганска област Сергей Гайдай каза във видео в Telegram в събота, че там също се водят боеве. „Има денонощни обстрели“, каза Гайдай и добави, че руските сили „продължават да атакуват“ градовете Рубежное и Северодонецк. Той призова хората да се "евакуират, ако имат възможност", като доброволците помагат на жителите да напуснат района. Губернаторът добави обаче, че силите на Москва "не са имали особен успех" и се закле "да ги преследват, да ги изтласкат от нашата земя, защото тя е наша".

Президентският съветник Алексий Арестович също заяви в събота, че руските сили не постигат голям пробив в източната си офанзива. На брифинг той каза, че руските сили се опитват "да развият офанзива срещу град Гуляйполе" в северната част на Донецка област. „Те не успяват да го направят вече шест дни“, каза той. Арестович каза, че руските сили "фокусират усилията си в района между Краматорск и Славянск", два града в източната област Донецк./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
8
 
10
 
! Отговори
Никой преди 2 години
Кое не могат да пробият не разбрах те превземат всичко от където минават.
109
13
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До 131. Русия още не е оголила Изтока. Япония и Китай това чакат и когато стане това Китай и Япония ще ловят риба на река Волга.
108
14
 
12
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 2 години
Тук много заблудени вярват, че Русия е струпала цялата си конвенционална военна мощ в Украйна. И дават тъ-пи заключения затова, защо нещата там се предвижват бавно. Медиите така са им обяснили. Русия няма интерес народа в Украйна да я намрази, затова опитват да действат така, че се има най-малко цивилни жертви. Но Зеленски и азовците му, имат интерес да правят така, че да има повече цивилни жертви и не си поплюват в тези опити. Затова е бавно всичко. А не че не може да се свърши всичко за дни.
107
19
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Руските неофашисти не спряха на тези святи Великденски дни агресията и Украйна с помощта на БОГ ще ги прогони извън територията си. Това ще е началото на края на Русия--една Империя на Злото.
106
13
 
10
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ ,БЕ: преди 2 години
...ТА .....КОЯ ФАЗА НА "РУСКАТА ОПЕРАЦИЯ"..БЕШЕ ТОВА ...ХА,ХА,ХААААААААААААА
105
12
 
9
 
! Отговори
До 115 преди 2 години
Косово се оцепи 1991 година. Това, че нацистите не го признаха и избиваха хора не значи, че не е отделна държава.
104
19
 
20
 
! Отговори
Владо преди 2 години
Ислямистите на Путин ги колят, като агнета на Великден. Дадоха курбан. Гнусният Путин дори не спря огъня на Великден. Бог вижда. Бави, но не забравя.
103
4
 
3
 
! Отговори
до Ако преди 2 години
цъкай цъкай явно истината боли
102
7
 
16
 
! Отговори
до Ако преди 2 години
еми и да цъкате минуси факт е че всичко започна от Майдана....
101
11
 
17
 
! Отговори
СОЦИАЛЕН ПАТОЛОГ преди 2 години
Не ви ли е ясно, че Путин не иска да победи украинците, иска да ги избие..<!--
100
18
 
18
 
! Отговори
до Ако преди 2 години
ако не бяха спретнами антиконституционния преврат Майдан срещу законно избран президент , двете области нямаше да се отцепят миличък/ка
99
16
 
21
 
! Отговори
до120 преди 2 години
стара информация, от три часа вече има пробив на руснаците
98
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е то значи излиза, че славната руска армия е била победена от един евреин и любовника му. Тц тц тц, Николай Първи сигурно се върти в гроба си като вентилатор посред жега.
97
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
рублата расте--------Да купуваме рубли тогава?
96
19
 
17
 
! Отговори
Но страдамус преди 2 години
Колкото по дълго продължава войната , толкова рублата расте а евро и долари падат. Войната ще продължи триста години .
95
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо така българофобите са и украинофили?
94
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Косово законно ли се отцепи?
93
23
 
17
 
! Отговори
Ако преди 2 години
Ако "независимите" Луганска и Донецка, не бяха се отцепили незаконно, Украйна нямаше да им прави нищо.
92
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За тези дето ЕС е хуманно и развито общество изпитвам съжаление в каква заблуда живеят.Там отдавна няма общество а само една микстура от меланжи,кадрирвани безапелационно от правителства и медии.
91
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека да внесем яснота в този бъркоч от лъжи публикувани с тази статия. Първо - аристович - е ге- *й ( има видео в интернет как се напъват с един в хотелска стая ) и бивш любовник на зеленски. Второ: Руснаците превземат бавно сигурно и методично абсолютно всичко по цялата линия в Донбас на Изток - такова нещо като върнати 3 селца на укрите - НЯМА! Трето: Руснаците започнаха да унищожават ЖП инфратсруткруата барабар с новите военни доставки. Нацистите там и тук - скоро ще бъдете денацификация - Z