Войната може да доведе до бедност 90% от украинците

САЩ иска да третират пленените в Азовстал според Женевската конвенция
20 май 2022 08:21, Александър Попов
86
Войната може да доведе до бедност 90% от украинците
Снимка: GettyImages

Програмата на ООН за развитие (ПРООН) предупреди, че 90% от хората в Украйна може да изпаднат в бедност, ако Русия продължи нападението си.

"Говорим за това, че девет от всеки десет украинци ще изпаднат в бедност, ако тази война продължи до края на годината", казва Манал Фуани, заместник-представител на ПРООН в Украйна.

Тя заяви, че това е "шокиращо число", като се има предвид, че нивото на бедност в страната е било едва 2,5 % непосредствено преди началото на войната.

Фуани заяви, че до края на годината могат да бъдат загубени 18 години постижения в областта на развитието - "инвестициите на Европейския съюз и на всички донори и партньори за развитие в тази страна през последните 20 години".

Междувременно САЩ очакват, че всички военнопленници, които са се предали от завода Азовстал в Мариупол, ще бъдат третирани от руснаците в съответствие с разпоредбите на Женевската конвенция, заяви говорителят на Пентагона Джон Кърби на редовен брифинг.

"По отношение на военните, пленени в Азовстал - очакваме всички военнопленници да бъдат третирани съгласно Женевската конвенция", каза той в отговор на свързан с това въпрос. Кърби добави, че САЩ ще "наблюдават отблизо", за да гарантират, че отношението към военнопленниците е в съответствие с тези норми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
не и трябва на Русия никакъв ЕС. Има неща, дето се търсят. Като се мразят толкова с другите, развод и точка. Да търгува с Азия и с когото иска, но нещо май доста от ЕС продължават търговията. Абсолютно съм сигурен, ако стане разривът,че това ще е краят на богата Европа. Може би наистина пришълците няма да се натискат толкова да идват, защото ще има хайде на строежа. Четох за Германия, че затяга прииждането.
53
1
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
До 52 СкраП се пише с "П", Т-пак, а не "скраБа"
52
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Не плюйте толкова Путин, защото спаси ЕС от всякакви навл.еци, вече ни ги искали и ограничавали притока, понеже няма ни толкова работа, ни толкова щедри помощи. Да, ще обеднее Европа и никога няма да бъде това, което беше. Не плюйте толкова и САЩ, защото видяха, че не могат да командорят навсякъде по света и да сеят омраза и смърт не по-малко от омразната ви Русия. Май господ си знаел работата.
51
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До исстински патриот "В Русия най-евтин газ ,петрол ,брашно ,плодове ,зеленчуци ,парното почти без пари ,да продължавам ли" Абе защо децата на Путин, Песков, Лавров и Нинова не си стоят в тоя "рай" ами с 300 отпрашиха към "гадния" Запад? ЗАЩООООО?
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 34 Не бери грижа за путиновата Русия, ти, като си бъкан с мозък в главата, само си помисли, - ако Путин реши да изолира ЕС и САЩ, какво ,,бъдеще,, пък тях ги очаква....
49
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По време на война политиците дават оръжие и боеприпаси, богатите дават пари и храна, а бедните дават... децата си..Когато тази война свърши политиците вземат оръжието и боеприпасите и ги насочват към друга война, богатите увеличават цените на храните, като увеличават богатството си, а бедните търсят.... гробовете на децата си.
48
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
47 имат метал ще произвеждат не само москвич, а и космически ракети като искат. Интересно защо Германия си спря производството на автомобили на 50%! Ти как мислиш, нали колите им са ненадминати? Чакат да спре войната да пооберат скраба че да имат стомана ли?
47
1
 
4
 
! Отговори
ЕДИН до, 39 преди 2 години
Съгласен съм, моя е грешката, но фронта е от нагли и крадливи укри
46
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна ще остане 7-8 милиона жители, без излаз на море, площите с чернозем и полезни изкопаеми също ще минат към Русия, за украинците ще останат трилиони дългове към "съюзниците" им.
45
0
 
12
 
! Отговори
АМИ.. преди 2 години
Навсякъде е изобилие,нали? Само укрите са зле.Е,ще ги нахранят ,света е добър и весел.Африка ,те са най-добре.Ще помогнат на зелето да втаса..
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
35 тогава дай да воюваме бре! Давай да влизаме в тая война и да ставаме богати. Е, че ще измреме голяма част какво е? Богатство за оцелелите. А че ще ни сринат до основи, докато някой се накуми да ни помогне, няма проблем нали? Строителните фирми тъкмо ще имат работа, каквокато пр()стия народец ще остане без дом. Тъкмо ще емигрира с бежански статут на запад. Да де, но там не настаняват в 5 звездни хотели, а в бежански лагери. Та как ще забогатеем според тебе правейки се на бабаите с Русия?
43
7
 
3
 
! Отговори
До ЕДИН преди 2 години
Е, сега знаеш, защо не искат нищо общо с Русия и ссср. А в рашката щели да произвеждат москвичиахахаха. Песков така каза оня ден.
42
3
 
12
 
! Отговори
исстински патриот преди 2 години
В Русия най-евтин газ ,петрол ,брашно ,плодове ,зеленчуци ,парното почти без пари ,да продължавам ли.А Запада не само се е простреляв крака но ив гавата.Това чака всеки който е на страната на сатанистите.Дръжте се за полата на Русия както дете за майка си и ще успеете.Всеки който е със сатанистите е обречен.г-н Костадинов спасете ни от тези американци моля ви от името на 93% от българския народ
41
2
 
8
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
НЕ БИЙТЕ ТРЕВОГА !!! БАЙДЪНЧО ИМ ОСИГУРЯВА 40 000 000 000 ДОЛАРА КАТО ОРЪЖИЕ И ПОСЛЕ ЩЕ ГО ПЛАЩАТ !!! УРСЪСЕЛ ФОРДОЛАЙНО ОЩЕ 3 000 000 000 ГАУБИЦИ И ТАНКОВЕ СА ПОВЕЧЕ ВОЙНА !!! А СМЕТКИТЕ НА МАЛКО ПЕЧЕЛИВШИТЕ ОТ КИЕВ ВЕЧЕ СА В МИЛИАРДИ , ТАКА Е И НА ЗЕЛЕНОТО ЧОВЕЧЕ ОТ БУНКЕРА !!!
40
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна е бъдеща България, но без Черно море.
39
8
 
3
 
! Отговори
Второто освобождение преди 2 години
А пък 90% от рашистанците си бяха бедни и преди войната. Сега просто ще станат още по-бедни. Украинците са оправни, рашистанците все чакат месии и външни врагове. С това са ни заразили и нас, затова се влачим все на опашката Дано се излекуваме най-накрая от този техен манталитет.
38
2
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
ходят си където искат и се питам за тия хора нещо като визи няма ли? Те не са ЕС граждани, а си миткат където искат. ----///------ Те имат безвизов режим с ЕС и статут на бежанци. А ти и такива като тебе къв хо дирите в ЕС ми е много интересно?
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Женевската не засяга наемниците защото за тях това е бизнес а не кауза
36
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бедността на украинците я гледа целия свят. Хуманитарната помощ от Полша в момента е в Харков и се продава по супермаркетите.
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЕДИН "Тогава България е окупирана от 3 УКРАИНСКИ ПОЛК" Окупирана е от трети украински ФРОНТ. Нямаш идея за какво говориш.