Над 5000 жени са на фронтовата линия в Украйна

Близо 50 хил. служат във Въоръжените сили
24 юли 2022 19:45, Нели Христова
126
Над 5000 жени са на фронтовата линия в Украйна
Снимка: БГНЕС

Над 50 000 жени служат във Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), а над 5 000 са на фронтовата линия. Това съобщи украинския зам.-министър на отбраната Анна Маляр по време на Втората международна среща на върха на първите дами и господа в Киев, предаде "Укринформ".

По-рано беше съобщено, че украинските жени, които са получили образование в областта на химията, биологията, телекомуникациите и редица други области, съгласно постановление на Министерството на отбраната на Украйна, трябва да бъдат регистрирани във военните служби за регистрация и вписване от 1 октомври, предаде БГНЕС.

Също така президентът Володимир Зеленски обяви, че страната подготвя реформа в армията и може би Украйна ще изгради наборна армия по примера на Израел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
8
 
! Отговори
SS преди 1 година
Дори и Украйна да се запази като държава колко от бежанците мислите ще се върнат ? Половината ги считат за дезертьори. Справедливо ли е някой да се бил за ,родину" а друг да е пил водка на Слънчака и да си е барал анатомията ? Но какво да се чудим? Ако ( недай боже) тук стане война мислите ли че ще е по различно ?
79
1
 
11
 
! Отговори
SS преди 1 година
Кой според вас ходи на ,,фронта" ? Бедните,гладните,безимотните ! Богатите не рискуват ! И за какво ?
78
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
5000 духат супата на Путин )а мъжете им на сл.бряг се наливат с алкохол
77
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жената на Зеленски дали е там или е само за бедните.
76
9
 
4
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Големи фантазии. Жени военни. То ако имаше 1000 жени воени в Украйна Кремъл да е Украински вече.
75
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До: номер 81 Не са били добре защото са били под влиянието на руската империя! Виж, бях в Киев по времето на Горбачов, преди да се разпадне СССР. И тогава живееха бедно.Но Киев е прекрасен европейски град, и слава Богу че москалите не го разрушиха, с техните диви азиатски орди!!!Имат уникални църковни събори, оттам е тръгнало източното православие!
74
4
 
22
 
! Отговори
Аа преди 1 година
Зеления принуди бедните хорица да му пазят ос.р.а.ния з.аДник.Богатите си платиха и налазиха Европа.Надали им пука за ония ,които останаха там.
73
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти не ги мисли украинците.И от нас ще бъдат по-добре! - Може би, ама не знам кога. От 1991 година досега НИКОГА не са били по-добре от нас през последните 30 години, а с тая война и през следващите 30 няма да бъдат по-добре от нас със сигурност :(
72
2
 
15
 
! Отговори
койчо преди 1 година
Зеленски е пуснал в атака хиляди голи украинки с поставени мини отпред и отзад. така ще унищозават загорелите руски войници.
71
5
 
1
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Брей! Много *** тук, много нешту! За пръв път виждам мъже, на които не им харесва да спят със жени!!!В казармата де.
70
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските фашисти начело с наркомана Зеленски избиват собствения си народ!
69
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До: 78 Ти не ги мисли украинците.И от нас ще бъдат по-добре! Сталин почти ги беше ликвидирал с Голодомора, но те оцеляха! Руският диктатор с фамилно име на женски полов орган е несравнимо по-малка заплаха! Днес са думнали още един руски самальот както разбрах...
68
18
 
6
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
Украйна трябва да си върне Русия, завзета от хан Бату през 13 век, и да освободи руснаците от олигарсите в Кремъл и техните господари в Пекин
67
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен... Ще оставят украинците без народ, когато бяха част от Русия, бяха около 60 милиона на територията на днешна Украйна, сега половината вече ги няма - убити или избягали от нацисткия западен режим и кръвожадните, алчни олигарси, тези *** и Зеленски , извършват осем години геноцид над украинско-руския народ и трябва да се махат, зарди няколко алчника, унищожиха милиони хора и деца, ДА СЕ МАХАТ, нямат работа в Украйна! Украйна трябва да се върне при майка си Русия!
66
11
 
2
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Само така!!! По принцип съм против наборната служба.Обаче при съсед такъв агресор като Русия...В Израел и жените са длъжни да ходят в казарма наравно с мъжете!Батальонът "Каракал", смесен от мъже и жени поравно го доказва!Да не говорим че това сплотява армията!В Норвегия жените също служат в армията, и даже спят заедно с мъжете. В буквалния смисъл - в едно помещение като съквартиранти, не правят секс.Е, сега всяко правило има изключения, но какво пък, лошо няма...
65
8
 
4
 
! Отговори
Всички средства са преди 1 година
оправдани, когато се унищожават руски нацистки агресори......навсякъде в света.
64
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски, защо не отиваш ти да воюваш, а пращаш жените? След жените и децата ли ще пращате да умират, по подобие на Хитлер? Нацист долен! Долу Киевската кръвожадна хунта, долу! Свобода за украинския народ и за братята им от руснаци!
63
1
 
13
 
! Отговори
SS преди 1 година
Мадамата на снимката е с немски картечен пистолет хеклер и кох калибър 9х19 люгер . Ако не дай боже попадне в плен ,какво според вас очаквате първо да и се случи ? За това властта в Украйна замисля ли се ?
62
5
 
14
 
! Отговори
Боб преди 1 година
До 66 Русия е обстрелвала военен кораб и американски ракети Харпун, легитимна военна цел. Даже украинците признаха, че житото не и засегнато..Но може би е добра идия да си държат американските оръжия па далече от житото!
61
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Срещу НАТО не е европейска организация, нито ЕС е европейска организация, а са създадени за контрол над европейските държави, да ги държат в ръцете си и ги контролират!