Османи: Северна Македония взе добро решение

Очаква преговори
27 авг 2022 23:50, Росен Стойчев
30
Османи: Северна Македония взе добро решение
Снимка: БГНЕС/EPA

Смятам, че с България взехме добро решение. Това обяви македонският външен министър Буяр Османи, съобщи Нова Македония.

Дипломатът обяви, че до споразумение се е стигнало благодарение на Франция.

Още по темата
Страната даде своите идеи за договаряне между двете страните.

"Извадихме страната от този водовъртеж и я поставихме на необратим път към европеизиране и стабилност. Знам, че обществото е разединено, но това беше добро решение", обяви Османи.

Добави, че е важно, че България оттегли своята позиция за спиране на македонските преговори с ЕС. Важно е, че македонският език е бил гарантиран.

Северна Македония е успяла да постигне повечето си приоритети. Страната е отворена за диалог.

Очаква скоро да започнат европейските разговори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
3
 
! Отговори
Саше МукидонскиЮ преди 1 година
Буаяр Османи е едно автентично македонско име и е направо гордост че такъв македонец има решаващия глас за решенията на страната . Само тая шега с македонския език не мога да разбера . Баща ми Филип говореше на гръцки, Аз говорих гръцки до смърта си .Голяма част от сегашната Северна Македония НИКОГА не е влизала във владенията ми. Напуснах родния си ГРЪЦКИ град Пела когато бях на 18 и никога не се върнах обратно. п.с. Столицата на царството ми е ВАВИЛОН .
17
3
 
10
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
ЕС е най-мизерното обединение на света. По-мизерно и от ОНД.
16
5
 
8
 
! Отговори
"важното е, че преди 1 година
България се продаде... "
15
2
 
1
 
! Отговори
От бореца преди 1 година
А какво е казал асани?.!.
14
1
 
3
 
! Отговори
До номер 2 преди 1 година
Финансова структура за телефонни измами, базирана в Румъния, търси свои клиенти в България. Да сте над 70 години, да имате минимум 15 000 лева под дюшека, да имате тераса. Финансовото ви обедняване е наша грижа.
13
9
 
4
 
! Отговори
до 10 преди 1 година
Ти се моли да не бъдеш намерен, щото твойто семейство ще умре първо.
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъй като няма сведения за сечени, древни и антички мАкедонски монети, стигаме до извода, че македоните са първите използвали безконтактно плащане.
11
5
 
6
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До българин Що така бе, чадо?! Що мислиш така, значи .Нема такава релация между България и Русия...Не са ни виновни нито руснаците, нито американците - виновни са пишман комунистите ни, които от поколения все се учат на държавност и все са ненаучени, значи..Крайно време е да ги махаме от политиката, че всичко да си дойде по местата..БСП и СИЕ ВЪН от ПОЛИТИКАТА! Требен се научим, че политиката е много важно нещо и не е работа за посредствени тъ.па.нари и хитреци като БСП.
10
5
 
5
 
! Отговори
Динев преди 1 година
Този осем е албанец,шиптер както ги наричат сърбаците и нашите северни кумани,затова върши работа,не е обриминет с фалшивата им македонска индетичност,всъщност албанците са с Илирски произход,и са по близо до древните македонци,о т антично време,знае се час от състав им да смесица от илири траки,а майката на Александър Велики Олимпия е илирка от епир
9
6
 
6
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Какви гаранции има за македонския език, направо ми е смешно..Този език, който сърбите там наричат македонски, няма нищо общо с македонците освен че им е наложен от сърбите, които там също се пишат македонци..Абе ци.га.нс.ка му работа - какво можеш да очакваш от едни сърби, значи?! Тъ.па.на.ри не ами отка.ча.лки...Трябва да ги съдим ние за геноцид, ама няма кой да прави преврати,значи..БСП ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
8
9
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Русия умре и ще възкръсне България!
7
3
 
11
 
! Отговори
обнадежден преди 1 година
По световните сайтове вече може да се избира опция Българин от Македония. Сега вече човек може свободно да заяви своята принадлежност.
6
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само още две неща трябва да се направят и те не са трудни: 1. За македонските училища и университети да бъдат написани учебници по история, които обективно да отразяват историческите факти; 2. За студентите филолози в Македония също да се напишат адекватни учебници, чрез които да им се обясни що е това старобългарски език и какви са диалектите на съвременния български език. По-нататък те сами ще се направят изводите.
5
22
 
8
 
! Отговори
Буяр Османи преди 1 година
Направете нещо хубаво за бъдещето на децата и внуците си - засадете дръвче, погребете руснак, скопете русофил, разчекнете русофилка!
4
17
 
21
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Кво стана бе ОСМАНИ? Вече се вижда края на дотациите от Руската Ферментация, къде заради липса на финанси, къде заради затъване в блатото на "специалната военна операция", но най-вече края на една империя, която заплашва с ядрените си оръжия, но самата тя ще се взриви от гражданска война до една година! Даааа, правилно решение сте взели, защото създателя ви Коминтерна, СССР отдавна умря, а скоро ще го последва и българомразещия им правоприемник- РФ!
3
40
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плюя на ЕС! Плюя на всички предатели ,които ни набутаха в ЕС и НАТО
2
7
 
12
 
! Отговори
Squip преди 1 година
Взето е решение, БЮРМ да се присъедини към Албания и така да се избегнат спънките и противоречията!
1
5
 
18
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 1 година
След като в Европа видяха, че мигрантите от Африка, няма да се хванат да бачкат, решиха да пуснат изгладнели работници на полето и в кланиците.