Три пъти ура за краля

Извънредно заседание на британското народни събрание
10 сеп 2022 20:29, Росен Стойчев
96

Официално крал Чарлз III беше провъзгласен за монарх на Обединеното кралство на историческа церемония, съобщи Bulgaria ON AIR.

Заседанието на Съвета за наследяването на британския престол се проведе в две части. На първата Чарлз отсъстваше - както е по протокол.

Новопровъзгласеният крал се зарече да следва примера, оставен от неговата майка.

По-късно се състоя и кулминацията на церемонията и беше прочетена прокламацията.

Още по темата
Последваха тържествени фанфари и изпълнение на химна, както и възгласи "Три пъти ура за краля".

След церемонията - крал Чарлз III се завърна в Бъкингамския дворец, приветстван от хиляди британци. А британските депутати, сред които и премиерът Лиз Тръс, положиха клетва за вярност към новия крал на извънредно заседание на парламента.

Знамената в цялата страна ще останат вдигнати за 26 часа, за да се отбележи възкачването на новия монарх на трона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 61 Да, да, оправдавай се. И ходи да целуваш краката на краля. Мисля, че има още вакантна длъжност за Groom of the Stool. Нема да те е срам, защото е кралски. Успех в кариерата.
58
2
 
9
 
! Отговори
До 65 преди 1 година
Глуппако, твоят идол Чарлс дълги готини беше най-добър приятел с доказан изнасилвач и педофил. Нито аз, нито родителите ми някога са дружали с такива хора.
57
7
 
4
 
! Отговори
До 63 преди 1 година
Не мразя (не хейтя) България, просто казвам, че го.вна като теб петните България! Англия е грижа само и единствено на англичаните. Никой тук не те и кара да четеш и коментираш тази новина! Нямаш никакво право, нищожество, да обиждаш новият Английски Крал Чарлз Трети, човек, който е много по-достоен от продажните бг политици, от теб и подобните на теб и от родителите ти!
56
5
 
2
 
! Отговори
До 61 преди 1 година
<< " а в същото време да плюят и презират родината си." >>Аз от моят род и семейство и от родината ми България не се срамувам, напротив - гордея се със семейството ми и те се гордеят с мен. Срамувам се от псевдопатриотични *** като теб, абе, го.вно, ти самият петниш България
55
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 61 А, не бе! Ходиш и обясняваш на хората какво могат и не могат да пишат за много важния английски крал и хейтиш България! Хич не си!
54
5
 
2
 
! Отговори
До 61 преди 1 година
Аз съм от Сервилните човечета? Не ме познаваш, ла.й.но.
53
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До Самуил до 46 "Англия ли е виновна, че.." Не. Всъщност са виновни такива сервилни човечета като теб, които са готови да служат и да се прекланят пред всеки, който им изглежда, че има власт, а в същото време да плюят и презират родината си.
52
5
 
3
 
! Отговори
До Милен до 53 преди 1 година
Не чети бе, кой те кара насила да четеш тези новини? Гледай си Планета Пайнер и някоя силиконова чалгарка, пий си ракийката и трай. Чалга, ракийка, бой, мутри и пpoститутки - ежедневието на бг псевдородолюбците и обликът на днешна България.
51
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В центъра на вниманието на нашите медии би трябвало да са българите и българските проблеми! Проблеми много, българите сме на привършване, а ни занимават с английския престол!
50
0
 
8
 
! Отговори
Гриша преди 1 година
Милен, както и всеки друг, тук може да коментира каквото си иска. Ти що му държиш сметка?
49
6
 
2
 
! Отговори
До Самуил до 46 преди 1 година
Къде видя обиди към българите, псевдородолюбецо? Казана е истината. България е на първите места по мизерия, корупция, престъпност. Англия е виновна, че си пропаднал наркоман или че масово българките са *** на запад? Англия ли е виновна, че масата българи имат лоша слава и лошо име по света и другите държави с право считат българите за нищо?
48
3
 
4
 
! Отговори
Милен до 53 преди 1 година
Пак ще повторя защото явно трудно разбираш, коментирам защото всяка втора "новина" по сайтовете и телевизиите е за "богоизбраното"английско кралско семейство и става досадно, а и след като са ми дали право да коментирам защо да не го правя?
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До Милен до 44 Щото може. Ти пък да не си братчет на краля, че го взимаш толкова вътрешно?
46
5
 
2
 
! Отговори
До Милен до 44 преди 1 година
Ами като НЕ те интересува защо коментираш злобно във форума за тази новина?!
45
3
 
5
 
! Отговори
Самуил до 46 преди 1 година
Не обиждай българите. Не сме срам за предците, просто ни набутаха в ситуация на безвремие. Ще се оправим и пак ще е мъжката, защото не сме долни като англо-саксите. Те са превзели половината Свят с измами и интриги.
44
2
 
5
 
! Отговори
Милен до 44 преди 1 година
Ами щом ми натрапват съдбата на англичаните и кралското им семейство защо да не ги коментирам? Ако имаш претенции към някой изявяй ги към медиите и разни сайтове които ни натрапват тази "новина" и са ни дали право да я коментираме, аз се възползвам от свето право и не се чувствам виновен за това, ако ти имаш богопоклонническо поведение към тези хора си е лично твой проблем. За мен те не са никои и нямам проблем с това да ги коментирам.
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако питате Кирчо за Краля-веднага ще ви каже, че ще го пенсионира. Киро Кеша пенсионния агент пенсионира къде по-младия Борисов....
42
3
 
4
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Като прибарват бюджета и резерва на държавата кой да е виновен?
41
2
 
2
 
! Отговори
До 45 преди 1 година
Прав си, но донякъде, все пак днешна малка и бедна България се намира в Европа, а доколкото до покойната кралица, не забравяйте, че поне две поколения са живеели, докато тя е управлявала своята държава и е давала своя личен добър пример и влияние.
40
3
 
5
 
! Отговори
Самуил до 45 преди 1 година
Е! Ти па! Какви проблеми имат българите? Пак от англо-саксонския свят ни изпратиха двама харвадци и сега цъфтим. Отърваха ни от омразния руски газ, вдигнаха цените да не харчим за глупости и оставиха пенсионерите да се давят по селата за да ни подмладят генофонда. Как да не викаш 3 пъти ура за краля.