Русия наложи вето на резолюция на ООН, осъждаща референдумите

САЩ ще я представят пред Общото събрание на ООН
56
Русия наложи вето на резолюция на ООН, осъждаща референдумите
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия наложи вето на резолюция на ООН, в която се осъждат нейните "незаконни" референдуми в четири украински региона, предаде Асошиейтед прес.

Гласуването на резолюцията в 15-членния Съвет за сигурност на ООН бе с резултат 10:1, като Китай, Индия, Бразилия и Габон се въздържаха.

Постоянната представителка на САЩ в ООН Линда Томас-Грийнфийлд заяви преди гласуването, че в случай на руско вето САЩ и Албания, които са подготвили резолюцията, ще я представят пред 193-членното Общо събрание на ООН, където няма права за вето, "и така ще покажат, че светът все още е на страната на суверенитета и защитата на териториалната цялост".

Гласуването в Съвета за сигурност на ООН се състоя часове след пищна церемония в Кремъл, на която руският президент Владимир Путин обяви, че окупираните от Русия украински области Луганск, Донецк, Херсон и Запорожие вече са част от Русия и ще бъдат защитавани от Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: ООНРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
12
 
8
 
! Отговори
До 29 преди 1 година
Така като си тръгнал да изброяваш какво са хвърляли големите мъже във ФАЩ, гледай да не подминеш и двете атомни над мирно население. Щот, нали. Големите мъже. Докато в Сталинград са ръфали свои и са се били са всеки коридор и етаж немъжете
29
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 27 А ще припомним ли къде беше русия 2г докато Англия сама се биеше с Хитлер? Да ти напомня, че май си неук. Зад Москва ,защото беше унищожена . Чакаше 2г САЩ да и донесе оръжия по договора Наем-Заем. Второ чувал ли си с колко самолета САЩ атакува Германия в най голямата въздушна акция в историята? 15,000 самолета разсипват цялата армия, инфраструктура, пътища, релси, влакове, склодове на Хитлер. Къде беше русия през това време :))) колеше Украйна и Полша
28
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 21 Най голямата въздушна битка в историята в между САЩ и Япония. Къде Япония губи за 2 дни 700 самолета и губи небето си. Друга голяма битка е морската там стотици кораби са потопени от САЩ. Третата битката в Атлантически океан зкъдето Хитлер има над 700 съда и води война със САЩ. САЩ унищожават целия флот на Хитлер и отварят пътят за доставка на оръжията към Европа. русия отново е няма... докато мъжете се бият
27
9
 
11
 
! Отговори
До 25 преди 1 година
ФАЩ победи във Втората световна ли? Бря! Аз тук седя и си мисля, че беше колективна победа. Ама щом си казал, че ФАЩ са долетеши и са спасили всички - тъй ще е. Намесара им съкрати войната с 2-3 години. Хитлер си беше бита карта. Ама робите на краварите сте така. Чудите се къде да пристанете. Ае, а за Виетнам няма ли да кажеш нещо? Там как бихте? С дупе по чужди кокосови орехи?
26
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "Без оръжията и самолетите на САЩ русия щеше отдавна да говорят немски" ---- ще припомниш ли кой точно янки е разработил т-34, че нещо не мога да се сетя?
25
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "АЗ по жалък човек от путин не съм виждал" --- огледало нямаш ли?
24
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 21 Ппредния неук русофиииил с 2 гр акъл по история. САЩ победи Япония , а това е една от най тежките войни в историята поради локатацията. Там без отлична тактика си 0.Второ САЩ победи Хитлер . Без оръжията и самолетите на САЩ русия щеше отдавна да говорят немски. Защото русия е най слабата военно държава от големите сили. Днес се вижда ясно , какви са марули. Те просто немогат да се бият.
23
9
 
12
 
! Отговори
някой си преди 1 година
Поздравления,Русия,изборите в четирите области си бяха съвсем честни и прозрачни,както са казали мъдрите-глас народен,глас божий!А това,че на сащ и техните слуги не им харесва,няма никакво значение!Може да си крещят,колкото си искат,ха ха ха ха
22
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АЗ по жалък човек от путин не съм виждал. Умрели са над 100,000 вече в тази война ,ще умрат поне още толкова... а тоя вчера с една мазна физиономия излизал и пеее пред фалшива публика заобиколен от хора, които умрат от страх. По жалка картина от тоя не си спомням.. може би Елцин имаше разни моменти, когато беше пиян до козирката на международни срещи. Изхвърлете русия от ООН. Вече няма място сред нас.
21
1
 
18
 
! Отговори
Iv преди 1 година
Явно, докато съм бил в почивка, Албания е станала някаква водеща сила в Европа :)
20
6
 
13
 
! Отговори
До 19 преди 1 година
Не познаваш врага си, кравофиле. Акъл - море, глава - шамандура. Точно като президента ви Бидон. Китай и Русия не се пънат, не размахват пръст, не плямпат излишно. Те действат. Ама ти чакай военна статегия от кравари, които се *** в Афганистан. Големите мъже. Дет спечелена война нямат. И все бягат от някъде
19
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох родна русофилска мъка :)
18
6
 
7
 
! Отговори
до 15 преди 1 година
Мда понеже са много гърсти Китай се отказа от русия за лунните си мисии и в момента търси западни партньори :) понеже са пак толкова гъсти Китай отбягва всички въпроси относно Русия и Украйна и дори в ООН се въздържа от гласуване :) големи сте балами русофилите :)
17
4
 
10
 
! Отговори
Скоро преди 1 година
Както се вижда, около 4 млрд. от света несе интересува от санкциите и мнението на ЕС и САЩ! Това значи много...
16
12
 
10
 
! Отговори
до 13 преди 1 година
Русия е една пародия която лежи на стара слава и пропаганда. Всички я мислеха за голямата сила докато не лъсна истината за положението на армията и. Дори Китай се отказа от Русия за лунната си мисия и търси западни партньори и сигурно вече се оглежда да прилапа Сибир :) Русия е нищо без ресурсите си за които тя няма никакви заслуги...
15
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "До Анонимен 8 Кога си можел да се защитиш от "тюркие" повече от сега, когато НАТО урежда такива въпроси?" ----- когато можехме да превърнем истанбул в руини за 10на минути.. примерно! А докато седим кротко в нато и есср, както вече споменах - туркйе проссто ще получи управлението на ЕВРОРЕГИОН ТРАКИЯ. Со кротце, со благо, со малко европейски санкции ако започнем да се оплакваме!
14
9
 
16
 
! Отговори
До 12 преди 1 година
Онзи ден Русия и Китай имаха съвместна военна подготовка. Това трябва да ти говори много, кравофиле
13
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На границата на загуба на разсъдък ли е колективният запад, пита шефът на СВР Наришкин и отговаря утвърдително.
12
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай и Индия са се въздаржали :) това трябва да ви говори много русофилски утaйkи :)
11
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия трябва да бъде изхвърлена от съвета за сигурност това е някаква пародия в момента.