Орбан предлага европарламентът да се разпусне

Според него трябва да бъде сформиран по различен начин
Обновена: 24 дек 2022 22:54 | 24 дек 2022 21:20, Александър Попов
220
Орбан предлага европарламентът да се разпусне
Снимка: БГНЕС/EPA

Премиерът на Унгария Виктор Орбан смята, че Европейският парламент трябва да се формира от депутати от националните парламенти на страните членки на ЕС, а не да се избира пряко. В публикувано днес интервю за в. "Модяр немзет" унгарският министър-председател заяви, че предлага Европарламентът да бъде разпуснат във връзка с корупционния скандал в институцията и да бъде сформиран по различен начин, предаде ТАСС.

Орбан припомни, че преди време парламентът на Унгария предложи законодателният орган на ЕС да се формира от представители на националните парламенти и каза, че е "дошло време да се поднови това предложение". По-рано той заяви, че такава промяна ще спомогне да бъде възстановено доверието към евродепутатите и да се засили тяхната подотчетност.

Запитан за корупционния скандал, в който е замесена вече бившата зам.-председателка на Европарламента Ева Кайли, Орбан каза: "Бюрократите в Брюксел смятат, че стоят по-високо от закона и могат да правят, каквото си щат. Ако сте представител на ЕС, включен в тайния списък с привърженици на (американския финансист от унгарски произход, бел. ТАСС) Джордж Сорос, вие получавате пари и всевъзможна подкрепа за нападки срещу страните, които пречат на бизнес интересите на Сорос, включително срещу Унгария".

По думите на Орбан за тази цел се използват "доклади, основани на лъжи", а понякога и "куфари, пълни с кеш". "Това (корупционно, бел. ТАСС) блато трябва да бъде пресушено", смята той.

По повод претенциите на Европейската комисия към Унгария и замразяването на средства от европейските фондове за тази страна Орбан заяви, че проблемът е във визията на унгарците за бъдещето им, различна от тази на хората в повечето страни от Западна Европа. "Ние не искаме да сме страна на имигранти, не искаме да пускаме джендър активисти в училищата, не искаме да демонтираме нормалния ред в семействата, не искаме война или санкции и искаме да запазим отношенията си с незападната половина от света", каза унгарският премиер./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още по темата: Виктор Орбан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
15
 
18
 
! Отговори
До От много ум.... преди 1 година
"НА смотания маджарин му спират парите от ЕС!!!!!" - Смотаният ЕС спира парите на Унгария. Скоро и на другите. Иначе, не се е чуло Орбан да е спрял вноските в евробюджета.
145
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа е потъващ Титаник, само оркестъра все още свири.
144
3
 
46
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Ако се разрови из основи Еврогейският съюз, ще стане ясно каква е истинската корупция, която го тресе.Можем да си представим какво златни кюлчета са раздали ( или получили нашенските) дупетата. Затова незабавно разпускане и Международен трибунал.
143
13
 
54
 
! Отговори
Голтак преди 1 година
Е това е мъж със топки не като някой други
142
30
 
16
 
! Отговори
Хубенов преди 1 година
Българина обича диктатори, въпреки че Орбан е мек вариант.
141
10
 
58
 
! Отговори
джо преди 1 година
Орбан е един от малкото политици с разумно мислене и ясен анализ за ситуацията. Да, дълго време е на власт, но с избори, както всички останали еврочленки. Дай боже и за нас политик от неговия ранг, ама надали. Като гледам кохорта от майкопродавци тука, по- скоро ще си имаме султан. Което между другото, може и да е по - добре за нас. За голямо съжаление....
140
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изобщо трябва да се саморазпусне ЕП, тия които се самоизбираха. Кукли на конци управляваха парите на Европа. Предишният беше все пиян и залиташе по официални срещи, Урсула пък зароби в бедност европейците, за да угоди на Америка, за да унищожи Русия. Фашизмът на Хитлер, ряпа да яде пред сега.
139
8
 
37
 
! Отговори
джо преди 1 година
Европарламент..... Мошеник, наш човек, Радан Кънев,. Александър Йорданов, мошеник, наш човек,корумпе и т. Н........
138
34
 
13
 
! Отговори
нн преди 1 година
На власт от 1998 г. Повече от Путин. Жив диктат.
137
52
 
14
 
! Отговори
Джон Ленин преди 1 година
До Анонимен 163 ... Затова фалира Унгария . В Държавата някои трябва и да работят , а не само да получават ... Като вземат 33 000 евро за трето дете , ще си направят и четвърто и кой луд ще работи тогава ??? Да , но парите не се копаят и ЕС му е спрял кранчето на този унгарски Мадуро ...панимаеш ???
136
50
 
14
 
! Отговори
Смех.. преди 1 година
Маджарския руски дупедавец сега ше види "бел бивол" без пари от Еврофондовете.
135
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А аз да попитам,защо няма официално изявление от Нито една членка от държавите на ЕС,относно Корупцията в ЕС? Ще мълчат ли още? Не ги ли засяга това? Или го приемат за нормално? Само Орбан ли казва на глас,това което го виждат всички! ЕП е Корумпиран!! Корупцията властва на всякъде! Кьовеши никаква няма да я свърши в ЕС!
134
45
 
17
 
! Отговори
От много ум.... преди 1 година
НА смотания маджарин му спират парите от ЕС!!!!!
133
47
 
16
 
! Отговори
Орбан е бесен... преди 1 година
ЕС МУ СПРЯ ПАРИТЕ...хахаха!
132
41
 
16
 
! Отговори
Смех... преди 1 година
Орбан донесе скъпотия и просия в Унгария--СПРЕХА МУ ЕВРОФОНДОВЕТЕ!!!
131
14
 
41
 
! Отговори
Време е преди 1 година
Европ..ум.ия.та да се разпадне ако искат свобода деградиралите западняци.ТОВА Е НЕОФАШИСТКА ГРУПИРОВКА СЪЗДАДЕНА ОТ СОРОС ИМАЩА ЗА ЦЕЛ ДА ПРЕРАЗПРЕДЕЛЯ ЧОВЕЧЕСТВОТО.ХАЙДЕ ДА СИ ПОГОВОРИМ МАЛКО ИСТИНИ!ПУТИН Е ВИНОВЕН ЗА ДЕГРАДИРАЛОТО ОБЩЕСТВО! В МОМЕНТА ЕСЕС ГУБЯТ ОТ РУСИЯ НО НАЛИ СА ПОС..Р.АНИ ПО МЕДИИТЕ ВИ ДАВАТ ДРУГАТА СТРАНА НА ИСТИНАТА ЗАЩОТО СА ТЕХНИ.ХОРА РАЗБЕРЕТЕ ГО ЕДИНПЪТ ЗА ВИНАГИ:ЕС НЯМА СВОБОДА ТЕ ЩЕ УБИЯТ БЪЛГАРИЯ ДО 10-20Г.НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС ГЕНОЦИДА!
130
9
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
33000 евро за трето дете, жена с пет деца не плаща данъци до края на живота си, едноцифрено ДДС, да изброявам ли понататъшните социални придобивки на унгарците? Хора, позаинтересувайте се малко, не много, малко за да разберете защо 84% от унгарците са зад Орбан! На немски има една поговорка leben und leben lassen! Живей, но остави и на другите да живеят!
129
4
 
37
 
! Отговори
Ваш Мони преди 1 година
Тримата запасняка и Ленчето излизайте от нета.Дружно за инструкции на Козяк.
128
13
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БРАВО ОРБАН. ВЕЛИК!
127
11
 
64
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Голям! И е неудобен, щото говори истини.