Беларуските войници тренират настъпление в Украйна

Киев отговаря с учения на своя територия
25 дек 2022 17:13, Нели Христова
56
Беларуските войници тренират настъпление в Украйна
Снимка: БГНЕС

Командващият Обединените сили на въоръжените сили на Украйна генерал-лейтенант Сергей Наев съобщи, че на територията на Беларус продължава внезапната проверка на войските, по време на която беларуските войници тренират настъпление.

Това съобщава във Фейсбук командването на ВСУ.

"На територията на Република Беларус започна инспекция на части от 2-ра мотострелкова дивизия на 1-ва танкова армия. По-специално, един мотострелков батальон и два танкови батальона получиха задачата да се придвижат в райони, граничещи с границата на Украйна", каза Наев.

Както отбелязва командирът, "на свой ред, на територията на Киевска област, на един от важните държавни обекти на критичната инфраструктура, бяха проведени учения с подразделения, които охраняват и защитават този обект. Координираните и ясни действия на защитниците показаха тяхната готовност за адекватно противодействие в случай, че врагът се опита да превземе този обект".

"Отработили сме елементите за противодействие на противников десант в района на обект на критична инфраструктура – ​​нанасяне на огнево поражение с минохвъргачни и артилерийски батареи, обграждане на противника в пръстен, преминаване на водно препятствие, отразяване на масирана атака на безпилотни летателни апарати и пълно унищожаване на противника с всички налични средства“, каза Наев, цитиран от украинския "Фокус".

Анализатори от Института за изучаване на войната (ISW) в доклад от 23 декември заявиха, че не изключват вариант, при който Кремъл може целенасочено да прехвърли личен състав и военна техника в Беларус като част от информационно-психологическата война.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Армата е нещо като хилядолетния сокол, има го само на кино
24
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна ще бъде възстановена. А *** ще плащат трилиони.
23
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това радва целия български народ.С всеки ден укрофашистите намалят с 500 индивида.Но след Нова година бройката ще нарасне чувствително.Поздравявам Путин за великолепната работа.За Победу!
22
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Инфраструктурата на Украйна ще бъде унищожена и Украйна ще се върне в 18 век.
21
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 18. Тогава защо НАТО нападна суверената държава Ирак например ? Хайде добре да предположим, че едини път за да защитят Кувейт... Защо нападна суверентата държава Сирия, защо нападна суверената държава Афганистан ? Защо нападна суверената държава Югославия ?
20
15
 
8
 
! Отговори
Т14 преди 1 година
Куполът на Т14 Армата е необитаем. Екипажа е в бронирана капсула ниско долу. Може да води бой на 360 градуса независимо от посоката на движение и практически не зависи от пряка видимост, няма значение дали е ден или нощ.
19
10
 
5
 
! Отговори
Битидаблю преди 1 година
Битидаблю, а какво става с контранастъплението, какво става с контранастъплението? Контранастъпва ли армията на Юкрейн. Бягат ли панически путинските окупатори? Дайте новини за контранастъплението, дайте новини за контранастъплението!
18
10
 
11
 
! Отговори
Ванга преди 1 година
Ке потъне пPocийката
17
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До шубето е голям страх . Добре е да знаем кой кого нарича шубе. Украинците се опъват на Русия вече десет месеца и разбиха всички митове за армията им. Българския русофил, който е защитен от НАТО, го е страх позиция да заеме, че нападанието над суверенна държава е крайно нередно, щели да му спрат топлото. Та кой е шубето?
16
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шубето е голям страх
15
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ухраинеца как е разбрал, че се тренира настъпление срещу Украйна при това учение ?
14
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целите на военната операция не са уточнени още. Може би ще е цел защита на Беларус от Украйна? Т.е. търси си някой повод да продължи безумието.
13
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 12. "Байрактар"-ите отдавна се доказаха като напълно негодни. Затова вече и не ги споменават никъде.
12
13
 
16
 
! Отговори
Голямо нищо преди 1 година
Двете диктаторчета само блъфират - вече нямат военния потенциал да нападнат Украйна от север ! Руснаците вече подвиха опашка от север и се изтеглиха, а Беларус са малкия им пудел - лаят, но не хапят!
11
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иранските дронове не могат да бъдат използвани по движещи се обекти, т. е. стават само за поразяване на инфраструктура. Докато Байрактарите могат да поразяват и движещи се обекти, т. е. стават за използване срещу военна техника. Така че не е редно чак толкова да се хвалят иранските дронове.
10
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не вярвам Беларус да се вкара своя войска в Украйна. Те нямат и хора. Иначе това, което се говори, че "Вагнер" имат 10000 души в Беларус така да са там. Т. е. Лукашенко след като му убиха министъра като предупреждение сега е направо заложник на Путин и право каквото му се каже. но си мисля, че самите белоруси няма да искат да се сражават в тази война. няма за какво. Докато руснаците ги лъжеха, че в Украйна има геноцид над рускоговорящите, белорусите за какво да воюват? Няма за какво.
9
14
 
7
 
! Отговори
Микис Теодоракис преди 1 година
ИРАН ПОМАГА С ДРОНОВЕ !!..БРАВО..РОССИЯ ИМА НАД 50 ДЪРЖАВИ = ПРИЯТЕЛИ И САЮЗНИЦИ...И ТОВА Е 2/3 ОТ СУШАТА НА ПЛАНЕТАТА...СЕВЕРНЯ КОРЕА ПОМАГА С ВОИНИЦИ И АРТИЛЕРИИ ..ПОЛИ КАЛА.
8
6
 
3
 
! Отговори
Белорусия граничи с преди 1 година
Литва,Латвия,Полша(страни от НАТО),Украйна и Русия.Нормално е войските и да тренират за война с Украйна,война с НАТО или с Русия е немислима за нея.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
то така с учения започнаха и после навлязоха
6
11
 
13
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 година
Да тренират защита, защото скоро Полша ще ги смаже, а Путин няма да ви мръдне пръста, както за Армения