Опозицията в Турция издига общ кандидат на изборите

Предстои да обявят името
9 яну 2023 09:41, Росен Стойчев
15
Опозицията в Турция издига общ кандидат на изборите
Снимка: БГНЕС/EPA

Опозицията в Турция обяви издигането на общ кандидат за предстоящия вот за държавен глава, съобщи Хюриет.

Общите избори в страната ще се състоят след половин година.

Още по темата
Турският държавен глава Реджеп Ердоган обяви, че има вариант те да бъдат изтеглени за по-ранна дата.

Управляващите и партията на националистическото движение обявиха, че заедно ще подкрепят Ердоган. Опозицията все още не е обявила името на своя кандидат.

Ясно е, че това ще стане през февруари. Големите шест опозиционни групи постоянно провеждат срещи, за да изяснят общи действия.

Те вече обявиха, че изготвят меморандум, с който да разширят правомощията на парламента в страната. Сред опозиционерите има и бивши приближени на Ердоган.

Това са Али Бабаджан, оглавяващ Партията на демокрацията и пробива и Ахмет Давутоглу, оглавяващ партия "Бъдеще", която предлага промени в управлението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: вотрешениеТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
8
 
3
 
! Отговори
Талибан ерджолан преди 1 година
От началото до края дьонметата ще управляват турция понеже туруците са имбесили плод на кръвосмешение!
10
0
 
3
 
! Отговори
681 преди 1 година
До ВЕСЕЛИНЪ 7112136860;Пий си хапчетата редовно. Стой далече от прозореца за да не се хвърлиш от седмия етаж с крясъци " турците идат " и си търпи защото в псиатричното отделение е много студено.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тези готови за промяна,да ви пратим наш Киро пробиотика,той най добре се справя с тази работа,ама си пазете ханъмите че е много палав.
8
2
 
0
 
! Отговори
кубанская столица преди 1 година
Всички русские в Турция поддържват Ердоган. Половина на Анталия е днес русские. Русские идват спокойно без хиджаб. Можеш ли да се представиш, че те дължат да носят този глупав шал. Ердоган няма да накара това. Нашата девойка идва този година в школа. Този Нова Година в детски градина (турецки!) имаше ела (!). Това е цивилизована европейска страна и христиане се чуват добре, особенно в Анталия.
7
9
 
2
 
! Отговори
ВЕСЕЛИНЪ 7112136860 преди 1 година
Турците на Пеевски яко саботират коментаторското пространство.Но са дотолкова немъже,че се крият зад анонимат.Типично за варвари.Апропо,от мен зависят множество съдбовни неща,които отреждат по заслуги съдба.Иран и Турция ,Сирия и Йордания съвсем скоро няма да съществувт,защото всеки който е посегнал на Свети Българи и Израелтяни не ше има и глътка въздух в този свят.Турците ще превърнем в номади,както те сториха с нас в последните тридесет години.Бългаия е Сърцето на Безсмъртен Израел. Съд е!
6
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на опозиционните ПартииСамо така ще се отърве Турция отЕрдоган
5
7
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Времето му на Ердоган изтече.. С мегаломанските си...амбиции,стандарта на редовите граждани се срина и много негови противници бяха прогонени от Турция. Общ фронт за сваляне на диктатора.
4
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хаха,и тази опозиция като в унгария ще яде пердах на изборите
3
14
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
До 1. Съмнявам се,че Ердоган има намерение да отменя демокрацията.Просто защото няма никаква разлика между гръцкият тип демокрация,която е конституция на перверзията и исляма.Исляма не е възможен без демокрация. Това,което Българите обаче можем да направим по спешност е да напуснем заедно с поляците и гърците ЕС,сключвайки военен и политически договор с Държавата Израел.Така няма да сме задължени от масоните в ЕС да приютим ,а това иде,няколко милиона турски "бежанци".Трябва да напуснем ЕС.
2
14
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Случаващото се в Турция не убеждава,че ще има промяна.За да има промяна турците не трянва да са турци,а тива е невъзможно.Змията кожата си мени,но не престава дс бъде змия. Нима турците ще олатят най-сетне репарации на България за няколко века,включая последните тридесет години,робство? Не. Тогава за какви промени иде реч.Ердоган,подобно на Борисов ще продължи да управлява чрез общинска власт.Ще беде предизвикана криза,която да вкара в България половин Турция.Ще ни превземат.
1
5
 
10
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Твърде е възможно Ердоган да отмени демокрацията в Турция