Зеленски: 25 са жертните след атака на жилищен блок в Днепър

72 апартамента са разрушени
15 яну 2023 18:16, Нели Христова
109
Зеленски: 25 са жертните след атака на жилищен блок в Днепър
Снимка: БГНЕС

Броят на загиналите при съботния руски ракетен удар по жилищен блок в украинския град Днепър нарасна до 25, а други 73 са ранени, каза президентът на Украйна Володимир Зеленски в неделя.

Ето последните данни от взрива, според актуализацията на Зеленски в официалния му канал в Telegram:
Убити са 25 души, включително едно дете
Ранени са 73 души, сред които 13 деца
Спасени са 39 души, сред които 6 деца
43 души все още са в неизвестност

Той добави, че 72 апартамента са разрушени, а над 230 апартамента са повредени.

"Разпънати са 4 палатки на Държавната служба за извънредни ситуации и 2 палатки от доброволци. Психолози оказват помощ на пострадалите", каза украинският президент.

Зеленски каза още, че операциите по търсене и спасяване и демонтаж на опасни структурни елементи продължават "денонощно".

"Продължаваме да се борим за всеки живот", каза той и изказа съболезнования на близките и близките на загиналите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
1
 
! Отговори
До Алекс преди 1 година
Надявам се от тези контрабандни "Javelin", които вече може да си ги купишот шиптъри "на черно" за по 1500 долара бройката /а, с пазърлък и за по-евтино/, някоя дефектирала от тях, да ти я сложат . . .отзад !
87
0
 
1
 
! Отговори
WarGonzo преди 1 година
Каква е причината за подобни провали от страна на укро-фашистите:Обикновено има няколко от тях. Първо: крилатите ракети летят на изключително ниски височини и изстрелванията на противоракети от градски райони автоматично превръщат жилищните сгради в потенциални цели. Решението може да бъде създаването на обръчи за ПВО около градовете, но Украйна не разполага с достатъчно комплекси, за да осигури такава сигурна защита. Второ: не бива да забравяме, че основата на украинската противовъздушна отбрана все още се състои от съветски системи с ракети с изтекъл срок на годност, което прави ве
86
0
 
1
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
КАЗАХ ВИ ЧЕТЕТЕ ISW - ПАК ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ!
85
1
 
2
 
! Отговори
Химарс Великолепний преди 1 година
Разбра ли се чия е тази ракета? Дали е руска или от украйнско ПВО? Или пак разпъсквате пропагандата си, пък после , каквото там, ще се замете под килима! Ако в този блок не е имало оръжейни търговци или украински фуражки, няма логика ракетата да е руска. Който не вярва, да пита полските трактористи.
84
6
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
До Математика 3000 руски танка танка цъфнаха като консервена кутия."Джавелин" се погрижи.ХА ХА ХА.
83
4
 
3
 
! Отговори
Жертвите преди 1 година
са заради голямата ти еврейcкa уста, но скоро и твоят ред ще дойде, само гледай.
82
2
 
7
 
! Отговори
Математика преди 1 година
Украйна с 14 танка срещу Русия с 3000 танка..Хмм, кой ли ще победи?? Наистина не знам! Не мога са броя до 3000 Ха ха ха
81
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путинофили, пребоядисвайте се ! Или стойте гладни !
80
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо, Путин не е жив, има двойници с латексови маски. Второ, по 500 до 700 руснаци загиват в денонощие без да напредват. Украинците събират бронетехника. Чалинджър 2 е издържал на 70 изстрела от ръчен гранатомет през войната в 2003. Ще има и Гепард 2, ще има и Брадли, ще има и други танкове и БТРи и БРДМи. Ще се повторят офанзивите както при Харков и Херсон, но тоя път ще е още по неочаквано и по тежко за руснаците.
79
2
 
2
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Аз вярвам на руската пропаганда ! Лавров на преговорите в Турция..."Ние не сме нападали Украйна"!
78
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко за загиналите, обикновени хора. Хубава война няма. Мир на душите им.
77
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лакеи на американеца стюарт тил - напишете нещо за стотиците убити цивилни само в Донецк само за 2022-та! Един ред не сте написали. Защо си мълчите? Риторичен въпрос, да не вземете да се чудите какво да отговорите? Долна, продажна, двулична craн.
76
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите са предмет на археологията. 105 години болшевиките раздухват революции по цял свят, за да крадат. През Испанската Гражданска война Сталин открадна 500 тона злато с кораби от Испания. От 1944 до 1947 Сталин открадна над 300 тона злато от България.
75
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе по измислена държава от украйна е македония- за първи път фигурира като държава като УССР с декрет на Ленини- германия е конгломерат от няколко кралства съществували с крале и владели земи в половин европа - ама сега са германци - я да видим кой има повече право на държавност- саксонците дето си имаха крал август силния и направи най-красивяи град в европа дрезден разрушен да основи от американците 44 година-баварците ли , прусаците ли нямат право на държава - с крале императори- някви укри
74
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А за хапналите мeчешкия в Соледар пак нищо. Що бе. Нали обичате истината.
73
6
 
12
 
! Отговори
Интелекта преди 1 година
Гледам тука отново са налазили ниско интелигентната *** от ДБ и ПП.Те и да искат не могат да разберат че руснаците си вземат родните земи незаконно окупирани от фашистките структури на бандеровците така обилно финансирани от англосаксонците.Така помпеха Хитлер през 1933. Ама неграмотните некъпанячета няма как да разберат
72
6
 
19
 
! Отговори
Закривай укрия преди 1 година
Има данни за 3 взрива за тоя блок и никакви ракетни удари. Освен това объркали се укроракети в полша и Беларусь и дрон в Загреб и т.н. Уктопитеците са нeгодници и пво то им не струва, нищо не им струва. Не ценят и човешкия живот. 25 хил изпратиха в Соледар и бяха унищожени
71
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупостите които се пишат тук от болшевиките показват няколко неща, или болшевиките са тотално ненормални, или лъжат или пишат по поръчка каквото им кажат.
70
4
 
15
 
! Отговори
Блока преди 1 година
къде си го минираха и го думнаха сами. Да просят оръжие от запада след това. Тая измислена покрайна трябва да се uнищожи напълно!
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Болшевиките винаги са се базирали на изкуствени и фалшиви тези, затова никъде и никога не са идвали с избори на власт, а винаги с насилие и кръв. Защото никой няма да гласува за тях на едни свободни избори. А целта на болшевиките винаги е била властта като самоцел. Те разбира се никога няма да го кажат това пряко, а винаги ще се прикриват зад някакви други уж благородни цели. Но реално като вземат някъде властта и веднага им лъсва истинската същност, започват се масови саморазправи с опонентите.