Турция даде "зелена светлина" на Финландия за НАТО

Нинистьо благодари на 30-те страни членки за подкрепата
31 мар 2023 07:23, Александър Попов
35
Турция даде "зелена светлина" на Финландия за НАТО
Снимка: БГНЕС/EPA

Турският парламент ратифицира късно снощи с единодушие присъединяването на Финландия към НАТО, което беше блокирано от миналия май, предаде Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това се случва няколко дни след като унгарските депутати направиха същото в понеделник.

Финландската кандидатура, която вече е одобрена от всичките 30 държави членки на НАТО, беше ратифицирана с гласовете на 276-те депутати с право на глас, показаха резултатите от гласуването, предавано на живо по телевизията.

Финландският президент Саули Нинистьо благодари на 30-те страни членки на НАТО за тяхната подкрепа за вече утвърденото присъединяване на Финландия към пакта.

„Искам да благодаря на всички за доверието и подкрепата“, каза в изявление държавният глава на скандинавската страна.

"Финландия ще бъде силен и способен съюзник, ангажиран със сигурността на алианса", обеща Нинистьо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: НАТОТурцияФинландия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 1 година
Всеки път когато Турция тръгне се събужда все по-малка! ХА-ХА-ХА-ХААААААААА !
29
3
 
0
 
! Отговори
Турчин преди 1 година
До Анонименсамо забравяш, че ако Турция тръгне с твойте 13 хил нищо няма да можеш да направиш. Правят те вилает за месец, а ти си мн. по гладен и по беден от гърците. И ако чакаш некой от Лос Анджелис да дойде, да те защитава .......знаеш и помниш?!
28
3
 
1
 
! Отговори
Пашата е добър! преди 1 година
Брей тоз излезе отличен търговец! Респект, ако ги недолюбваме турците! Този излезе политик- майстор!
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честито на ра6истите. Получиха още 1000+ километра граница с НАТО. Сами си я пожелаха и им се случи.
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕРДОГАН Е ВЪРТИГЪЗКА И КОЙТО НЕ ГО Е РАЗБРАЛ Е МНОГО ГЛУПАВ. ЧАК СМЕШНО МИ СТАВА НЯКОЙ БЪЛГАРИ И ТУРЦИ КАТ КАЖАТ "ГОЛЯМ ПУЛИТИК ЕРДОГАН УА, МИСЛИ ЗА ДАРЖАВАТА СИ, УА", СМЯХ ТОТАЛЕН. ТАКА БЕШЕ И С РУСКИЯ САМОЛЕТ КАТ СВАЛИ, СЛЕД ТОВА ПАК СИ СВАЛИ ГАЩИТЕ, ОБЕЩА ДА МАХНЕ БАЗИТЕ НА САЩ В ТУРЦИЯ - ИНДЖИРЛИК И КИРАДЖИК - ТЕ СА ОЩЕ ТАМ, ДАЖЕ ИМА И ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ ВЪТРЕ. ТУРЦИЯ НАЙ-ЗАВИСИМАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА ПРОТЕКТОРАТ, ЗАТОВА И СТАНДАРТЪТ ТАМ Е 10 ПЪТИ ПО НИСЪК ОТ САЩ И ЕВРОПА И ВЪОБЩЕ РАЗВИТИТЕ СТРАНИ.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
никой от тоз робски коптролък наречен Тюркие няма да се опълчи на велика Америка, само икономиката ан Лос Анджелис е по-голяма от тази на 90те милиона гладни анадолци, а на глава от анселението САЩ отива на 100 000 долара БВП, анем Тюркие 10 000 долара, даже Бг вече отива на 13 000. Смях е тоз Ердоган, дано го преизберат. :)
24
2
 
10
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Доообро утро ***! Да ви е честито новата 1800 км граница с НАТО-ДВОЙНО ПОВЕЧЕ ОТПРЕДИ ВОЙНАТА С УКРАЙНА! Путин се оказа най-добрият агент на ЦРУ!
23
1
 
4
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Ще дадат къде ще ходят. Смее ли някой от "БЛАТО" да се противопостави на "ЯНКИТЕ".
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
изпрощоме кирчо, кокорчо и банкянското комунист да изпълнят заповедта на хагския съд да арестуват путин -през април е на посещение в турция по покана на ердоган
21
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За резюме на резултатите от войната за Финландия, може да се използва цитат от обзора за Финландия от библиотеката на Конгреса на САЩ:"Въпреки значителните загуби нанесени от войната Финландия успява да запази своята независимост. Освен това ако СССР е била заинтересована, няма съмнение че Финландия е щяла да загуби своята независимост. Финландия излиза от войната с разбиране за този факт и е настроена за създаване на нови и конструктивни отношения с СССР"
20
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Финландия, както и Окраина са рожби на Ленин. Потърсете такива държави на карти от преди 100 години и ще се удивите-няма ги. А сега те се отблагодаряват на Русия подобаващо като първи врагове.
19
3
 
1
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До 19 Ердоган и Путин са наместници, и двамата ще сдават властта на истинския Цар.
18
3
 
9
 
! Отговори
Мен преди 1 година
До АнонименСамо че сега ако русия иска да си вземе независима финландия ще трябва да се разправя с нато. А ватнишката армия не може едно градче колко своге да превземе вече повече от година...
17
5
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ФАЩ МОГАТ ДА СКАПЯТ И КОМУНИСТИЧЕСКИ КИТАЙ И КОМУНИСТИЧЕСКА МОРДОРСКОВИЯ ПО ВСЯКО ВРЕМЕ И ТО С ЛЕКОТА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЕХНИЯ ХААРП ! И МОРДОРСКОВИЯ И КИТАЙ ИМАТ ХААРП НО ТЕХНИТЕ ПО РАЗМЕРИ СА 100-ПЪТИ ПО МАЛКИ И НАПРАВО СМЕХОТВОРНИ :D
16
3
 
9
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До 17 Вие русофилите сте много добри в производството на лъжи. Финландия и още 1 милион квадратни километра се освободават след като Русия КАПИТУЛИРА пред БЪЛГАРИЯ! Брест-Литовск, истинският 3 март! Скоро пак ще има капитулация, защото монголската орда/хазарския каганат отново воюва с тракийските народи. Нека да се знае - украинците са скито-сармати и нямат нищо общо с руснаците, българите са беси - това са два от народите в тракийската империя. Няма такава нация - руснаци!!??
15
3
 
11
 
! Отговори
Помня преди 1 година
Ква стана тя ? Нали Ердоган и Путин бяха дружки ?Ердоган направи Путин на ха-хо.Крим е турски.
14
6
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
И ВСЕКИДНЕВНИТЕ ЗЕМЕТРЕСЕНИЯТА В ТУРЦИЯ СПРЯХА :D ГАРАНТИРАНО ОТ ХААРП- ИЗОБЩО НЕ Е ИЗМИСЛИЦА ИМА ТАКОВА СЪОРЪЖЕНИЕ И ТО Е РАЗПОЛОЖЕНО НА КИЛОМЕТРИ ПЛОЩ И ГЕНЕРИРА ОТРИЦАТЕЛНО ЗАРЕДЕНИ ЙОНИ КОИТО ЩОМ СЕ ИЗСТРЕЛЯТ ПО ОПРЕДЕЛЕНА ТОЧКА НА ЗЕМЯТА ПРАВЯТ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ, ЗАЩОТО ЗЕМЯТА Е С ПОЛОЖИТЕЛНО ЗАРЕДЕНИ ЙОНИ!
13
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе 44 година финландците вече се биеха срещу немците заедно с руснаците - бързо зобравяте- и финландия е независима благодарение декрет на ленин и е велико княжство при руския император след отделянето и от швеция дето са имали нулеви права- като кюрдите в турция- ама сорос това не го е написал на опорката за под-мет-ките
12
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам за какво са им тоалетните чинии,украинските употребявани и посрани на руснаците, но американците изнесоха багдатския музей и ако не са отделили видеата от ютубата, можете сами да се уверите. Крадат като за световно тия американци и ако някой не дава, значи е сатрап и диктатор и трябва да бъде убит.
11
14
 
4
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Много глупаво решение от страна на Финландия. Да не би мирно стояло, да не би чудо видяло.