Десетки мигранти загинаха при потъване на лодка до Тунис

Все повече рискуват да прекосят Средиземно море, за да достигнат Европа
20
Десетки мигранти загинаха при потъване на лодка до Тунис
Снимка: БГНЕС

Най-малко 27 мигранти загинаха при потъването на две лодки близо до Тунис вчера и днес, предаде Франс прес, като се позова на говорител на съда в град Сфакс.

С това общият брой на жертвите при корабокрушения край бреговете на северноафриканската държава от началото на миналия месец надхвърли 100.

37 мигранти от африкански страни южно от пустинята Сахара отплавали с две лодки северно от Сфакс. Едната обаче потънала вчера следобед. 20-те човека на борда са в неизвестност. 17-те мигранти на втората лодка са били спасени, каза първо говорителят на съда в Сфакс.

По-късно той съобщи, че подобен инцидент е станал и тази сутрин. Четирима мигранти са загинали, трима са в неизвестност, а 36 са били спасени, след потъването на лодка.

Вчера Националната гвардия на Тунис съобщи, че е спасила през първите три месеца на тази година повече от 14 400 души - ръст от над пет пъти в сравнение със същия период миналата година. Основна причина за това е, че много повече лодки с мигранти предприемат сега риска да опитат да прекосят Средиземно море, за да достигнат Европа.
Над 13 100 от спасените мигранти са от африкански държави южно от Сахара. Останалите са тунизийци. /БТА, Николай Станоев/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: лодкамигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
О времена о нрави. На времето за работна ръка пардон роби се водиха войни сега робите идват сами като много згиват по пътя Европа е гъсто населена и повече роби за сега не и трябват Да се насочат на Север където е Русия Там земята е необятна В Европа ядят свинско пият алкохол което Корана забранявя Путин се беше оплакал че ако не беше Октомврийската революция Русия да е 500 милиона И за последните 30 години сее стопила с над 10 милиона а САЩ е нараснал с 38 милионаКак става така да се не начудиш
11
0
 
5
 
! Отговори
съвет преди 1 година
спасените директно в Брюксел , там са загрижени за тях .
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди години ЕС плащаше на Кадафи да ги спира и тогава лодки нямаше. Една от причините американците да убият Кадафи и да превърнат Либия от страна на реда в страна на разрухата и нещастието е точно тази. Америка иска слаба Европа, която на колене да ги моли кога за газ, кога за праз...
9
0
 
16
 
! Отговори
мак преди 1 година
Все повече идват, защото Европа ги пуска. Би трябвало сичките да бъдат превозени в Германия, нали меркел ги повика, а сънародниците й ги посрещаха с мечета.
8
0
 
25
 
! Отговори
'&- преди 1 година
Баба си ще дирят в Европа.Сами си потапят лодките за да бъдат спасени от някоя страна.Оставяйте ги морските дарове се нуждаят от дреболии.
7
0
 
23
 
! Отговори
Ханку Брат преди 1 година
Малку са! Пратете още ядрени физици и сърдечни хирурзи!
6
21
 
0
 
! Отговори
Човек преди 1 година
Бог да ги прости!
5
1
 
22
 
! Отговори
Толераст преди 1 година
Десетки мигранти загинаха при потъване на лодка до Тунис..... защото категорично отказали да преплуват трите метра до тунезийския бряг в очакване на НПО "спасителния" кораб които щял да ги откара в Италия .
4
0
 
20
 
! Отговори
Боко Т. преди 1 година
Жалко за докторите и инжинерите на Урсула :)))
3
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези лодки мигрантите сами ги потопяват, за да им дойдат на помощ.
2
0
 
13
 
! Отговори
младен преди 1 година
Абе...знам че е кофти така да се говори ама обсоятелствата в европа са просто ....малко са. Сторици хиляди ще е по-добре.
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не са ли украинци не ми ги хвали!