Близо 25% от хората в Германия са с имигрантски произход

Те или са имигрирали след 1950 г., или са преки потомци
Обновена: 20 апр 2023 12:45 | 20 апр 2023 12:45, Елка Василева
81
Близо 25% от хората в Германия са с имигрантски произход
Снимка: архив, БГНЕС

Почти всеки четвърти живеещ в Германия е с имигрантско потекло - или е роден в друга държава, или е пряк потомък на хора, родени в друга страна, съобщи германската Федерална статистическа служба, цитирана от ДПА.

Това прави 20,2 милиона души или 24,3 на сто от населението, посочва службата.

Според определението ѝ за човек с имигрантско потекло в тази категория спадат хората, имигрирали в Германия след 1950 г. и преките им потомци, "второто поколение".

Делът на жителите с такъв произход се е увеличил с 6,5 процента или 1,2 млн. души в сравнение с миналата година.

Основна роля за това нарастване в броя е изиграла миграцията на бежанци, най-вече заради войната в Украйна. Така делът на имигрантите, които са дошли в Германия в последно време - основно бежанци от Украйна, Сирия и Афганистан, се е увеличил с по-голям процент (7,3 на сто), отколкото този на родените в Германия преки потомци на родители имигранти, който е нараснал с 4 процента.
(БТА, Владимир Сахатчиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви 25% ! Та немците са около 55 %
62
1
 
5
 
! Отговори
До 64 преди 1 година
Хаха 400 евро на месец ;) Мноого повече пращам в България! Стига си релативирал, в България мноого хораработят на черно, ни хращат никакви данъци или минимални данъци! Държавата няма пари за пенсии на хора работили 35-40 години или такива, които са се разболяли и не могат да работят! За ученици, студенти итн. да не говорим..
61
1
 
6
 
! Отговори
SS преди 1 година
Днес е рожденият ден на фюрера! Ако възкръсне и види ЕС ще умре отново !
60
0
 
7
 
! Отговори
До 61 преди 1 година
Не, майка ми е болна с ТЕЛК .. баща ми също..на хемодиализа! Ти си нямаш представа!
59
5
 
3
 
! Отговори
До 52 преди 1 година
Минималната пенсия е 467 лева. Което показва, че лъжеш най-нагло.Лижете задниците на чужденците и се правите на много отворени във форума.
58
0
 
3
 
! Отговори
До 54 преди 1 година
По твоята логика на всики безработен или рабатещ на черно в България, който не плаща данъци, трябва са се вземе също паспорта и са сезобрани да гласува!
57
3
 
4
 
! Отговори
До 54 преди 1 година
За 20 години не съм гласувала веднъж на българските избори..превела съм повече пари в българската икономика, отколкото щях ако плащах дан ци в България! Емигрирах и не от много богатство и перспектива в България преди 20 години ;)
56
0
 
3
 
! Отговори
До 54 преди 1 година
Не са приход в бюджета, а компенсация за мизерния бюджет! България няма пари да гражданите си като например пенсионери, деца, болни, безработни! Освен това са приходи в икономиката на България, ако не в бюджета! Не разбираш ли какво е икономика и какво бюджет?
55
0
 
5
 
! Отговори
Турист преди 1 година
50%
54
0
 
20
 
! Отговори
Германия е(беше) преди 1 година
Богата държава пълна с бедни работищи хора..всичките събрани данъци отиват накъди другаде- за чежденци, бежанци, заеми, помощи на ЕС, Украйна итн.2022 издръжката само на бежанци е струвала 100 милиарда! Само на бежанците в Германия, докато немци бъркат по кофите, деца не ядат, улиците се сриват..
53
0
 
20
 
! Отговори
Deutschland преди 1 година
25% хахаха лъжлива немска статистика за да не притесняват наивното си население. Най малко 50% са чужденците Който не ми вярва като отиде в германия Да седне в центъра някой голям немски град и да наблюдава хората.Ще види че от 10 човека най малко 8 са чужденци И което е най странното от не Европейска раса. Има градове в които ако не са надписите на немски Човек може да помисли че е в сирийски или някакъв подобен арабски град.
52
5
 
6
 
! Отговори
До 52 преди 1 година
Годишно българите в чужбина наливат милиарди в чужди икономики, плащайки данъци в други страни. Парите, които пращат тук са личи и не са приход в бюджета. В България трябва да имат право да гласуват само хора плащащи данъци тук ( плюс пенсионери и студенти ).
51
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да така е, системата в Германия не поощрява работещите и труда, а безработните! Когато работиш за същата заплата колкото са социалните помощи..няма смисъл да работиш..а сациални помощи вече взимат всички в Германия! Дори хора извън ЕС като африканци и украинци..
50
8
 
7
 
! Отговори
До 49 преди 1 година
Годишно българите в чужбина като мене ( 2,5 милиона души) наливат милиарди в българската икономика като хращат пари и издържат близки! С твоите огромни български данъци майка ми взима пенсия 350 лева, която и за храна не и стига!
49
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано по-скоро ни нападнат извънземните, та да спрем да се делим на държави, раси, религии и прочее тъпотии. Белким ни дойде акълът, че преди всичко сме хора, независимо от случайността къде сме се родили.
48
4
 
26
 
! Отговори
Ще си тръгнат скоро преди 1 година
Немците от Германия! Няма да им е весело в държава, която си спря АЕЦа, спря ( беше им спряна) газта, нефта и разчитат беквално на вятърни мелници за ( умиращата си) индустрия..Аз също работих в Германия но имигрирам в Унгария това лято! Безсмислено е да работиш в Германия..
47
5
 
8
 
! Отговори
До 33 преди 1 година
А на тия пенсиите от чий джоб идват?От моя и на другите данъкоплатци в България .От такива като теб не влиза и 1 стотинка в бюджета.
46
2
 
22
 
! Отговори
САЩ преди 1 година
И да взриви Германия, Шолц ще мълчи като агне!Точно както мълча, когато САЩ взривиха газопровода! Жалки марионетки!
45
8
 
5
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
В Германия имаше имигранти и преди войната, повече от милион съветски пленници предпочетоха да останат в Западна Германия пред това да се приберат в СССР. Други 2 мил. граждани на СССР и други източноевропейски страни се включиха в изтеглящите се немски колони. Така в 1950г., населението на ФРГ и ГДР(67млн) беше колкото на Германия през 1939г., въпреки военните загуби.
44
1
 
6
 
! Отговори
До 43 преди 1 година
Мизерия ти казвам..и съм прав за това, че не си пътувал по света също! Лъха на елементарна простотия от егото ти!