Първият граждански самолет, проектиран в Китай, излетя

Страната инвестира много в производството му
58
Първият граждански самолет, проектиран в Китай, излетя
Снимка: Pixabay

Първият граждански самолет, проектиран в Китай, потегли на първия си полет, предадоха световните агенции.

Машината, наречена  C919 на авиокомпания "Чайна истърн еърлайнс", излетя от летището на Шанхай около 10,30 ч. местно време. Крайната дестинация е Пекин. Със самолета пътуват 130 души. Машината трябва да кацне около 13,10 ч. местно време в столицата.

В самолета пътниците ще могат да се насладят на богато тематично ядене, за да отпразнуват събитието.

Китай се опитва да бъде автономен в технологичния сектор и инвестира много в производството на този първи самолет. /БТА, Габриела Големанска/











 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: китайсамолет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
22
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
И ТОЗИ СЕКТОР ОТЛЕТЯ ОТ СКАПАНАТА ЕВРОПА !!! ПОЗОР СИ УРСЪСЕЛ !!!
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дреме ми дали пачките ще ги правят хамериканците,китайците или руснаците. Ние все ще трябва да плащаме на някого за това. Даже е хубаво да им се получи производството на китайците,за да паднат цените
21
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А такааааа..... Началото на КРАЯ на Боинг е поставено!!!! И това краварите си го направиха сами!!!! Щото 70те години от алчност за евтина работна ръка си изнесоха заводите в Китай, с което хем оставиха американския работник без работа, хем дадоха Ноу Хау на китайците и така краткосрочните планове за бърза печалба се оказа финансово фиаско в дългосрочен план. Сами са си виновни краварите.... Най-задлъжнялата нация в света. Духът е пуснат от бутилката - ВЕЧЕ НЯМА КОЙ ДА СПРЕ КИТАЙСКИЯ ДРАКОН!!!!
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 17 : а ти какво се радваш на живота на бг-то в ЕС? Ако имаш дъщеря, ще я пратиш в Германия, да получи "западно образование" и да живее в "цивилизована страна", ама там ще живее в гето и ще я пляскат турци. Откъде знам, ми виждал съм.
19
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай задмина Германия в автомобилостроенето, хм някой май пак не си е вземал хапчетата няколко дни.
18
5
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Ментак, исках да кажа.
17
8
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Абсолютно същото е като Грейт Уол или Джийли - фалшименто. В Просията мноо ше ги купуват.
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това на снимката е самолет от СССР Ил-96.
15
13
 
5
 
! Отговори
Гадняр преди 1 година
Всеки комсомолец ахка от превъзбуда по китайските технологии. Досега обаче не съм видял някой богат другар да си купи китайски автомобил. Все налитат на упадъчните германски и японски марки. Впрочем Гриша Г се беше пробвал с един китайски автобус за футболния си отбор. Резултата не беше особено впечатляващ.
14
2
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
СНИМКАТА Е ЛЪЖА КОЛКОТО ЗА ОТБИВАНЕ НА НОМЕРА ВСЕ ПАК ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ТУК СМЕ НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ ЖИВОТ-НИ КОИТО ТРЯБВА ДА БЪДАТ НАХРАНЕНИ
13
0
 
16
 
! Отговори
до 11 преди 1 година
Не забравяй че китайците първи приземиха Боинг 737 мах 8 заради дефекти.
12
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай отдавна задмина Германия в автомобилостроенето, и особено в технологиите, германците са много назад с колите, държат още само луксозния сегмент, но и там започват да издишат, китайците започват да ги бият.
11
13
 
1
 
! Отговори
Сибила в транс преди 1 година
Китай и Русия ще бъдат ударени от астероиди през 2137 година и ще погинат. Едва тогава Израел и САЩ ще завладеят целия свят. Но след това и те самите ще бъдат довършни свише, от Създателит ни. Това ще се случи през 2141 година.
10
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако бях китаец, не бих рискувал да се возя на него. Доказали са се като производители на ***.
9
1
 
14
 
! Отговори
Да не забравяме,че преди 1 година
Китай е велика икономическа и политическа сила с невероятни (от порядъка на трлн $ финансови и валутни резерви),която има собствена космическа програма и авангардни научни достижения.Да,благодарение на диаспората си в западни държави тя получава "безплатно"научно-техническа информация,има развит икономически(и политически) шпионаж,а "купуването" на икономически тайни без да плащаш за тях си е стар соц номер още от СССР и всички последващи формирования,основани на него.
8
0
 
18
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Интересно, на китайският ви самолет е нарисувано израелското знаме :)))
7
6
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ТОВА НЕ Е ДОБРА НОВИНА!! САМОЛЕТА Е СУПЕР ОЛЕКОТЕН ЗА ДА ПЕСТИ ОТ ГОРИВО - ОПРЕДЕЛЕНО НИКОГА НЕ БИХ ПОЛЗВАЛ ТАКЪВ! НО Е НАПРАВО 2 ПЪТИ ПО ЕВТИН ОТ ДРУГИТЕ И НИЩО ЧУДНО ДА СЕ НАЛОЖИ В СВЕТОВЕН МАЩАБ. МАДЕ ИН ЧХИНА
6
2
 
9
 
! Отговори
до 3 преди 1 година
Не е вярно - самолетът не е проектиран в Китай, поне не изцяло, самолетът е проектиран от много западни компании - GE, UTC, Ratheon, L3Harris, Collins и много други по-малки компании. Идеята на това проектиране е да може самолета да се лицензира от еFAA и EASA за да може самолетът да лети навсякъде по света а и за да се продава на чужди авиокомпании. От тук насетне самолетът може да се проектира в Китай и да се лицензира чрез т.н. онаследяване на на вече лицензирани технологии и приложения.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пазете се!
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Машината наснимката C919 ли е? Не вярвам Китай да хвърли толкова пари в това откровено неикономично демоде с 4 двигателя.