Евакуацията в района на язовир "Каховка" продължава

Нивото на водата спада в наводнените райони
23
Евакуацията в района на язовир "Каховка" продължава
Снимка: БГНЕС

Нивото на водата продължава да спада в районите на Херсонска област в Южна Украйна, засегнати от скъсването на стената на язовир "Каховка", съобщи назначеният от Русия губернатор на областта Владимир Салдо, предаде ТАСС.

В района на Нова Каховка то е спаднало до 7 метра, в Олешки район - до 1,5 метра, а в Голопристански район - до 2,1 метра. Над 7000 души са евакуирани от наводнените райони, а броят на хоспитализираните е нараснал до 77 души, посочи Салдо.

Най-малко 32 населени места в контролираните от Киев части от Херсонска област са залети с вода след разрушаването на Каховската водноелектрическа централа, съобщи украинското министерство на вътрешните работи.

До този момент общо 2699 души са евакуирани от наводнените селища, са казва в съобщението на украинското ведомство. /БТА, Светослав Танчев/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: наводнениеКаховка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
3
 
! Отговори
Холмс преди 10 месеца
на ем-човците им хареса да взривяват, първо газопровода, сега язовира .. боя се, че ще настъпят мотиката
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Разбира се, не трябва да се изключва възможността за погрешно допуснати кадри до ефира. Какво обаче трябваше да покажат експлозията на водноелектрическата централа и стрелбата по евакуирани цивилни от руското МЧС? Украинската пропаганда не намери кадри за спасяване на своите граждани със силите на спасителните служби на Украйна. Защото такива кадри няма.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Медийният експерт Владислав Матяш, наричан куратор на Радата и единния телемаратон от кабинета на президента, потвърди, че такъв кадър наистина е попаднал в ефир. Той нарече случилото се грешка, човешки фактор и обеща масови уволнения заради това.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В ефира на единия телемаратон телевизионният канал Рада допусна фрапиращи кадри от евакуацията на засегнатите от наводненията жители на Херсонска област. И всичко, според украинската версия, би било наред, ако на кадрите хората бяха спасени от украински спасители. От показаните кадри обаче се вижда, че в евакуацията участват служители на руското министерство на извънредните ситуации.
13
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В окупираната от Русия зона били 14 наводнени населени района,а в зоната на Украйна чиято си е нейна са били 33 наводнени населени района.
12
23
 
12
 
! Отговори
Яница преди 10 месеца
Просия иэчерпа свойте ракети, снаряди и армия от наркомани и эатворници, и трябва да ИЭЧЕЭНЕ от картата на Света!!!! Апропо, само эомбирани още им се прехласват на идотиэма и садиэма, които иэвършват над Украйна!!!
11
1
 
2
 
! Отговори
До утт преди 10 месеца
Много си умен! Аз не бях се замислил :)
10
1
 
3
 
! Отговори
хахахаааа......... преди 10 месеца
До Анонимен 9....те са на среща с бандера.........
9
16
 
6
 
! Отговори
Утт преди 10 месеца
Украинците се пасяват, руснаците се давят като кyчeтa. Искаха леко да си гъмнат стената, а то се получило много. Централата е проектирана да издържи ядрен взрив, разследването ще го докаже безспорно, че те са го направили отвътре, няма как с ракети да се случи това.
8
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Това Вашингтон го измисли, за да отклони вниманието от неуспешните украински контранастъпления. " ----- Едва ли има някаква логика в това. Контранастъплението едва сега започва. Дали ще е успешно или не ще се разбере по-късно. Това не е Counter strike да приключи за часове. Има струпано огромно количество бойна техника. Още се води разузнаване с бой. Още няма масиран главен удар. И така нататък...
7
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Глупотевини. Никой не иска да се евакуира. Имате ли интернет и достъп до видеа или нямате? Няколко баби се уплашили. И всички знаят кой взриви централата-украинците. Затова и не споменават виновниците, просто казват, че всичко е планирано. Но от кого? Е, ясно от кого. Зеления плъх. А къде са Залужни и Буданов? Чо ги крият?
6
15
 
7
 
! Отговори
Решетников преди 10 месеца
До Анонимен 4 руснака не щади своите та камоли чуждите! Ботоксовото джудже избива комплекси от детството си ,когато е бил малтретиран и имал нощни напикавания
5
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Пентагона денонощно мислят и разиграват всякакви сценарии. Следващото, което ще препишат на Русия ще бъде взривяването на Запорожката АЕЦ или на някоя друга АЕЦ. Ако не бяха руснаците и ПВО-то над нея, досега щяха да са я гръмнали 100 пъти.
4
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Еха освен армата дреги тенекии не горят в украйна
3
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това Вашингтон го измисли, за да отклони вниманието от неуспешните украински контранастъпления. Москва няма абсолютно никаква изгода да наводнява подопечните си територии, а ако искаха, първо щяха да евакуират населението и после просто да отворят шлюзовете. За какво им е да взривяват нещо, което контролират?
2
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Болни мозъци! 1 и 2
1
9
 
21
 
! Отговори
Прилича на преди 10 месеца
....11 септември в САЩ, когато американците натопиха Осамата. Кой ли им вярва вече...