Грета Тунберг за радикален обрат в борбата с глобалното затопляне

Това е въпрос на живот и смърт, заяви шведската екоактивистка
14 юни 2023 08:23, Елка Василева
87
Грета Тунберг за радикален обрат в борбата с глобалното затопляне
Снимка: архив, БГНЕС

Шведската активистка за борба с промените в климата Грета Тунберг призова за радикален обрат в борбата с глобалното затопляне от страна на бизнеса и политиката, предаде ДПА.

"Това е въпрос на живот и смърт", заяви 20-годишната Тунберг на предварителните преговори за климата на ООН в германския град Бон.

Екоактивистката каза, че за да има положителен ефект, трябва въглищата, нефтът и газът да спрат да се използват, тъй като вредните за климата емисии на парникови газове все още държат рекордно високи нива.

До края на седмицата в Бон ще се състоят междинните преговори във връзка с предстоящата конференция на ООН за климата, която ще се проведе в Дубай в края на ноември. Преди пет години Тунберг постави началото на движението "Петъци за бъдеще"с училищната си стачка по повод климатичните промени. То доби популярност в много държави по света.  

Тунберг заяви, че следващите месеци и години ще бъдат решаващи за бъдещето на човечеството. Ако няма промяна в политиката за климата, това ще бъде "смъртна присъда за безброй хора", заяви тя, и допълни, че човешкият живот е вече изложен на огромен риск в много региони на света, намиращи се на "фронтовата линия на климатичната криза."

Научно доказано е колко сериозна е кризата с климата, а способите, чрез които се случва това, са известни, каза Тунберг. Според нея няма политически представители, които искат да променят климатичната ситуация.

Учени предупреждават за предстоящата климатична катастрофа от десетилетия, каза тя. "Но предупрежденията им бяха заглушени - от зеленото измиване (екологични стратегии, които не са особено щадящи за околната среда – бел.ред.) до лъжите на властимащите." Последните според Тунберг търсели само мързеливи решения и вратички, за да продължат "обичайния си бизнес", отбелязва ДПА.
(БТА, Габриела Иванова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Толкова е страшно, че краят на човечеството ще настъпи следващата сряда, на 21 Юни, според предсказанията на същата Г. Тунберг. Който не вярва е плоскоземец и враг на народа!
44
0
 
35
 
! Отговори
Тази произнесе ли се преди 11 месеца
по казуса с взривяването на Северен Поток, който се явява екологическа катастрофа с невиждани размери? Или само когато ни изнася тогава се обаждаме за климата? Тази овца е продукт на глобалистите и просто едно мрънкало, изцяло обслужваща техните интереси. Нещо като ООН - куха, псевдо-интернационална организация, която ужким се грижи за световния мир, докато всъщност обслужва интересите на САЩ.
43
1
 
19
 
! Отговори
Кукла на конци преди 11 месеца
... е психично болната Грета . Единствения начин да млъкне е хорара да спрат да и обръщат внимание защото такя тя събира около себе си подобни мозъчноувредени . Спре ли интереса към халюцинациите дето ги дрънка .. и ще спре паричките тоя дето я спонсорира ... и край с Грета .
42
0
 
18
 
! Отговори
някой преди 11 месеца
До АнонименЦената на глупостта на подобни "същества" ще я плащаме всички. Когато Вашите деца започнат да си светят с газена лампа и зда пишат с молив, тогава може и да Ви уври главата. но ще е късно... Хората са направили навремето индуствиална революция а сега разглезени кифли като това "същество" искат да ин върнат в средновековието.
41
0
 
29
 
! Отговори
М преди 11 месеца
Тази няма ли кой да я начеше. Само с приказки не става. Дай предложение как да живеят 10 милиарда човеци без ток, нефт, въглища и други изкопаеми ресурси. Да бърбориш и печелиш пари от кауза като екологията е неморално. Дай идеи и направи нещо полезно и реалистично.
40
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"*** *** - типичен продукт на гейропа. Ми ходи голо и босо бе селянче, не ползвай ток и мобилен телефон, скови си каруца и пътувай с нея. Баси дебилнито същество..." Надявам се, че имате деца. Тогава няма да се възмущавам на коментара ви, защото знам, че те ще платят цената за вашата глупост.
39
8
 
3
 
! Отговори
37 преди 11 месеца
Коги си толко прос, че не разбираш, че няма нашата-вашата държава в тая ситуация и всички ше сме под ножа.
38
1
 
21
 
! Отговори
Урсула преди 11 месеца
Грета да връща 1 милион Нобеловата награда нищо не е измислила :)))
37
2
 
16
 
! Отговори
Урсула преди 11 месеца
Грета да си обръсне мустака като кака си Лена :)))
36
0
 
22
 
! Отговори
Радикални и обратни преди 11 месеца
Колко изкара на матурата тази?
35
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тая какво са ми я пуснали пак, данимават раята с безмислена дезориентация !! Погледнете какво става в нашата държава ! Не да давате някакви малки болни деца !
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Студент екология__ А ЗАМРАЗЯВАЛИ, НЕДЕЙ ЧЕ ЩЕ ДОКАРАШ ЛЕДНИКОВА ЕПОХА...
33
3
 
2
 
! Отговори
Студент – екология преди 11 месеца
Спрете с глупостите. Аз намерих решение на проблема с глобалното затопляне. Съвсем сериозно. Рабоят върху изобретение, което произвежда чиста енергия от кнтовите частици в атмосферата и я превръща в електрическа. За стартиране на трансформаторите е нужно да се подаде на входа 30 W мощност, а изходната мощност е до 15 KW. След стартиране, първоизточникът (акумулатор) се изключва и тансформаторите се самовъзбуждат и има напрежение без никакво външно захранване.
32
0
 
12
 
! Отговори
Тая кога ще каже преди 11 месеца
нещо за десетките хиляди случаи на хора с генетични мутации и израждания след като човеколюбивия световен хегемон САЩ изхвърля в Ирак десетки хиляди тонове ядрени от-па-дъ-ци под формата на снаряди от ОБЕДНЕН УРАН. Ето и видео по въпроса: https://youtu.be/RNi_1pbSqGY
31
0
 
15
 
! Отговори
Хмм... преди 11 месеца
Ходи се лекувай моме, ставаш от зле по-зле!
30
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН ЗА РЕШАВАНЕ НА ПРОБЛЕМА Е ДА УВЕЛИЧИМ ТЕМПЕРАТУРАТА НА ЗЕМЯТА НАД ТЕМПЕРАТУРАТА НА КОАГУЛАЦИЯ НА БЕЛТЪЦИТЕ. ТАКА СЛЕД 200 МИЛИОНА ГОДИНИ ЩЕ СЕ ПОЯВИ НОВИЯТ ХОМО САПИЕНС...
29
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Туй Отнесеното още ли не може да си намери някой м.ургав "миньор" с яко "Хилти" от Африка, у Швецията е пълно с такива, бе!
28
1
 
13
 
! Отговори
Вале Пика преди 11 месеца
Според мен днес.бг ползва некъв бот, дето налага лични възгледи далече непознати на аудиторията тук. Показва дълбока неприязън към всеки мислещ различно от него. Това не е демокрация, това е фашизъм!
27
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Назначената говорителка на кукловодите -глобалисти , с празния налудничав поглед !
26
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Грета не се изказа по повод диверсията с газопроводите Северен поток, Не се изказва и по повод употребата на стотици хиляди тонове взривни вещества в конфликта с Украйна. Не се изказва и за унищожаването на водите и почвите в Латинаска Америка и в Африка при добив на литий, мед и всевъзвожни редки метали, неотменна част на смартфони, компютри, фороволтици.... Помните ли, миналата година писаха, че в Сканд, окрили огромно находище на литий, но няма да го разработват, НО искат от Сърбия!!!