Лукашенко: Дано ядрените оръжия в Беларус да не бъдат използвани

Врагът няма да стъпи на наша земя, докато разполагаме с тях
51
Лукашенко: Дано ядрените оръжия в Беларус да не бъдат използвани
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази увереност, че руските тактически ядрени оръжия, разположени в страната му, никога няма да бъдат използвани, предаде Ройтерс.

По-рано Лукашенко и руският държавен глава Владимир Путин казаха, че в Беларус вече са пристигнали част от предвидените тактически ядрени оръжия и че до края на годината там ще бъдат разположени и останалите.

"Колкото повече живеем, толкова повече се убеждаваме, че (тактическите ядрени оръжия) трябва да се съхраняват на сигурно място в Беларус. Уверен съм, че никога няма да ни се наложи да ги използваме и че врагът няма да стъпи на наша земя, докато разполагаме с тях", заяви Лукашенко.

Беларуският президент многократно е обвинявал западните държави, че се опитват да унищожат страната му, и твърди, че разполагането на ядрени оръжия е необходимо за възпиране на потенциални агресори, отбелязва Ройтерс.

Миналия месец Лукашенко каза, че в Беларус вече има тактически ядрени оръжия и че той няма да се поколебае да ги използва, ако се наложи, но подчерта, че за това ще са необходими консултации с Русия./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: лукашенко
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И засвистяха небесата! Кинжалите прорязват тъмнината.+++има един чайниз филм, свистящите кинжали, май си му голям фен.
24
6
 
3
 
! Отговори
Някой преди 11 месеца
Лукашенко съумя да не е на мястото на Украйна. В същото време е президент и има държава Беларус. Разумно. В същото време той не е сринал света с война като Русия, Украйна, ЕС, НАТО и подобни. За разумност в границата на лудостта заслужава адмирации. Най-малкото зло за държавата му.
23
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Веднага ядрено оръжие в Полша,Финландия,Естония и Латвия и Лукашенко и Путин ще напълнят пак памперсите .
22
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Лукашенка е голема смелчага ,не може да не знае с ядрено оръжие на територията на Беларус, страната му е пред заплаха от масивен НАТОвски ядрен удар.
21
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пари останаха само за пропагандата. За Вагнер няма. Пък и те много харчиха.
20
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В Киев и още два региона е обявена пълна мобилизация. Прибират ги от кафенета, от автобуси откъдето намерят. Това са региони с преобладаващо Укроговорящо население. Докато хвърляха на фронта като пушечно месо рускоговорящи, Българскоговорящи, Унгарскоговорящи украинци, някак си вървеше. Ама сега като опря до техните деца да ходят на фронта, Укрите взеха малко да се дърпат. И като нищо ще си сложат подписа на договора да се приключи. За ужас на ФАЩ!
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Борелчо напоследък е притеснен и даже леко се е изпуснал! И в красивата европейска градина понамирисва леко. Но няма страшно, все още си е красива градината. И дори гори красиво. А Борелчо да не се меси и изказва където не му е работа. Да си продължава с алкохолизма и да остави дипломацията на хора които разбират какво правят. Разбира се за лунатици-лаици като него в ЕС работа винаги ще се намери. Синекурни позицийки бол!
18
3
 
6
 
! Отговори
Пратиха ме на фронта преди 11 месеца
Нервноатлантик съм. Следвайки наръчника на младия евроатлантик на ППДБЛГБТ си смених пола и пратих любовния си инструмент като помощ за Украйна. Смяната на пола ми я спонсорира Финдацуя Америка за Украйна. От Козяк даже написаха статия и ме похвалиха, а лично Кокорчо ми връчи орден дже-н-дър на годината. Сега реших пък че искам деца, и осъзнах че май малко се прецаках. Обадих се на Козяк да питам има ли път назад. Те веднага ме записаха в Коалиция на желаещите и ме пратиха на фронта в Украйна.
17
8
 
3
 
! Отговори
Ще се молите преди 11 месеца
Ще се молите. За капчица бензин, за молелулка газ. ВОВА НЯМА ДА ДАДЕ!
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Те са разположени там срещу опити за "демократическо изпролетяване"
15
4
 
3
 
! Отговори
Ще свистят преди 11 месеца
И засвистяха небесата! Кинжалите прорязват тъмнината. Буданов в кома е в Берлин, Залужни веч почива в мир.
14
5
 
4
 
! Отговори
Наглото зелено жуже преди 11 месеца
Ами къде е онова гадно Зелено джудже Зе питам аз?В бункера в Киев ли се е навряло или е избягало в Полша.Днеска гадното джудже изграка с оня глас на гарга че са превзели един град ама не каза кой.Набързо го каза и изчезна пак нанякъде.Къде е джуджето питам аз?
13
6
 
5
 
! Отговори
ВСИЧКИ МЪЛЧАХА преди 11 месеца
Путин им каза, че ако продължават. Ще ядат Атома. ВСИЧКИ МЪЛЧАХА!
12
0
 
0
 
! Отговори
Хари Труман преди 11 месеца
А дано, ама надали.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 7Тези тактически боНДби са в пъти по-мощни от онези в Хирошима и НагЪЗаки)))Дрън -дрън!Тактическите ядрени оръжия са с мощност от 0'4 до10килотана,а тези хвърлени в Япония са 13-15килотона.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тоя що не направи референдум дали народа му иска ядрени оръжия?
9
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Прав е Лукашенко.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ей луди хора,ще подпалят света,*** руснаци и украинци и белоруси,*** ча чак вдлъбнати
7
1
 
4
 
! Отговори
ЧСИ 828 преди 11 месеца
Тези тактически боНДби са в пъти по-мощни от онези в Хирошима и НагЪЗаки. И така, или правиш бондби от гоУемите, или получаваш демокрация, алианс, партньори... Садам и Кадафи примерно нямаха бомби... Ким и аятоласите имат...
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нищо общо с политиците и военните на бенелюкс, които над 40 години отричат, че сащ имат американски атомни цомби на тяхна територия, въпреки че сащ редовно публикуват справки за това.