Стотици къщи погълнати от мащабните пожари в Гърция

Евакуирани са стотици жители на засегнатите райони
19 юли 2023 10:24, Елка Василева
8
Стотици къщи погълнати от мащабните пожари в Гърция
Снимка: архив, БГНЕС

С европейска помощ Гърция гаси мащабни пожари. Много къщи в района на Атика изгоряха. Няма пострадали. Властите продължават евакуацията в застрашените райони. Не са засегнати туристически райони, предаде кореспондентът на БНР.

Трети ден продължават опитите на пожарникарите да ограничат огнената стихия в област Атика в близост до Атина. Силният вятър и високите температури разпалват нови огнища, съобщават пожарникарите, които са на терен. От днес се включиха и четири самолета, изпратени в рамките на европейската взаимопомощ.

"Условията са изключително тежки", съобщават от полицията. Евакуирани са стотици жители на засегнатите райони. Изпепелени са стотици къщи. Поради ограничена видимост е затворена магистралата от Атина към Коринт.

Частично е ограничен пожарът до туристическия район Лутраки. Не се налага евакуация на туристите, съобщават местните власти.

От тази нощ горят горски масиви на остров Родос. Гасят и по въздух. В цялата страна има риск от нови пожари поради високите температури и вятъра.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
А бе преди 9 месеца
МНОГО УБАВО ТАМ
5
0
 
3
 
! Отговори
Харалампи преди 9 месеца
Когато Царя със ДПС изсякоха старите вековни гори,точно тогава изгоряха най-големите масиви по някаква случайност.Абе какво да ви кажа.Случайност.
4
0
 
0
 
! Отговори
До коментар 4 преди 9 месеца
За детска и плюшено ли става въпрос.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В Гърция често стават пожари- през няколко години. Жалко за хората.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Tурция помоли Русия за помощ за борба срещу пожарите. Русия веднага изпрати в Турция 2 броя специални противопожарни самолети БЕ-200.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
лошо