Лондон обяви "Вагнер" за терористична организация

Сее насилие и разрушения и е военен инструмент на Владимир Путин
108
Лондон обяви "Вагнер" за терористична организация
Снимка: БГНЕС

Руската частна военна компания "Вагнер" ще бъде обявена за терористична организация от британското правителство, съобщи Би Би Си, като се позова на проект на документ в този смисъл.

В проекта е предвидена възможност за категоризирането на авоарите на "Вагнер" като притежание на терористична организация и за изземването им. Освен това от гледна точка на британското законодателство ще стане незаконно членуването във "Вагнер" и изразяването на подкрепа за нея, отбелязва Ройтерс.

Британската вътрешна министърка Сюела Бревърман заяви пред Би Би Си, че "Вагнер" сее "насилие и разрушения...и е военен инструмент на Владимир Путин".

"Те са терористи, просто и ясно", изтъкна Бревърман.

Обявяването на "Вагнер" за терористична организация ще означава, че в Обединеното кралство вече ще е престъпление и рекламата на частната военна компания, организирането на нейни събития и показването на логото ѝ на обществени места, пояснява Ройтерс. /БТА, Божидар Захариев/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: Великобританиявагнер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
11
 
! Отговори
Двойни стандарти преди 8 месеца
А Лондон начело с Тонката Блеър, влезли със САЩ в Ирак без резолюция на ООН, какво е?! Така и не намериха химически оръжия. Някой даде ли обяснение или по-скоро някой иска ли им обвснение?!
46
4
 
8
 
! Отговори
до 52 преди 8 месеца
Не сме едно време ,ама англичаните още живеят с богатствата заграбени преди векове и още изсмукват природните ресурси , на народите завладени преди векове.
45
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да ама сега не е едно време, а 21 век.
44
3
 
8
 
! Отговори
Дедо преди 8 месеца
Едно време през Средновековието, английските капитани ,освободени от затворите са били подобни на "Вагнер" и са покорявали мирни народи в името на Краля.
43
6
 
27
 
! Отговори
Дядката преди 8 месеца
НАТО също е терористична организация , а САЩ са най-голямата терористична страна, колко войни , колко убийства и все сухи се измъкват!Извода е че целия Запад е токсичен и терористичен!Въпроса е , какво прави България при тия терористи1
42
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вагнер ще си го преместят в другия крачол
41
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Браво на UK , много точно решение!Вагнер и Путин са едно и също.
40
1
 
14
 
! Отговори
SS преди 8 месеца
И трябва да ви каже ,че ролята на ЧВК ще става все по голяма . И войната се приватизира,а това е най древното занимание на човека лова и войната от съществуването на света .
39
6
 
21
 
! Отговори
да преди 8 месеца
САЩ трябваше отдавна да са извън закона в целия свят....колко народи бомбардираха, колко чужди наемници използваха и атомна бомба хвърлиха на японците!...янките са тай-голямото ЗЛО за човечеството!
38
1
 
3
 
! Отговори
SS преди 8 месеца
Ето част от предмета на дейност на ЧВК (официално) 1ВОЕННИ ИЗСЛЕДВАНИЯ И ПРЕПОРЪКИ .2! ОБУЧЕНИЯ НА ТЕЛОХРАНИТЕЛИ И ГРУПИ ЗА ЕСКОРТ . 3 ОБУЧЕНИЕ НА СИЛИ ЗА БОРБА С БУНТОВНИЦИ И ПАРТИЗАНИ ..4.ИЗПРАЩАНЕ НА НАЕМНИЦИ В ПОМОЩ НА ПРАВИТЕЛСТВО . И ТАКА НАТАТЪК .(другото не ви интересува )
37
3
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 8 месеца
Франция отрича всякакво нейно участие на местата където действа Чуждестранният им легион. Като убият легионер, близките не научават за това. Инак, богатството на холандия произлиза от грабежите на един пират, за когото в днешно време се поддържа цял отдел в институт да събира и измисля факти, че не е бил пират. Факти.
36
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кога видяхме че офиса на ЧВК Вагнер е по голям от офиса на Газпром, стана ясно че тая работа в Русия няма да я бъде. Ще има катаклизми.
35
2
 
13
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 8 месеца
Бирмингам обяви банкрут! Инак във Великобритания всичко е ОК, риаш ли!
34
3
 
13
 
! Отговори
SS преди 8 месеца
Френският легион е част от въоръжените сили на Франция .Създаден е през1831 год от крал Луи Филип.Заплати и пенсии се заплачат от държавата . ЧВК по струкура е нещо друго .Това е фирма с по особен предмет на дейност която работи с благословията на държавата .
33
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
От Вагнер си го преместили от единия джоб в другия
32
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Обявяват ги за терористи защото тръгнаха към Москва? Той Путин не ги обяви за такива тогава. Явно в Лондон са по-големи защитници на Кремъл.
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като бях на 14, мечтата ми беше, да отида във Френския легион. БА вече беше пред разпад и никой не се преструваше, че става за нещо. Обаче, баща ми ме секна много яко, като ми показа снимки и кадри, дето беше записвал на касета от програми и прочие. Обачни ми накратко, ЗАЩО в началото на 21-ви век, Франция има частнаа военна организация и какво точно прави. Да, има го тренирането, мъжеството, компания, репсекта ... Ама имаше и много други работи, дето не бяха по женевската конвенция.
30
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Любовниците от женски и мъжки пол на кремълския елит си останаха в Лондон. Не се върнаха в Москва.
29
4
 
15
 
! Отговори
ОТКРИЙ РАЗЛИКИТЕ преди 8 месеца
Обяснете ми, какви са разликите между ЧВК Вагнер и "ЧВК Френски легион". И двете набират "от кол и въже", стига да мине физическите тестове и да се прецени, че е достатъчно присхически стабилен, за да му се връчи оръжие, да изкара тренировките и да следва команди. И двете груи се бият в Европа, когато са създадени, и двете груги се бият в Африка и почти никой не чува, какво се случва там. Освен националността, има много малки разлики.
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До SS - В модерен вариан, по-може, но още от времената на Троя знаем, че е имало наемнии.