Русия търси персонал, вдига заплатите

Компании търсят служители в повечето сфери
7 сеп 2023 19:17, Росен Стойчев
111
Русия търси персонал, вдига заплатите
Снимка: БГНЕС/EPA

Голям скок се наблюдава в търсенето на персонал в Русия, съобщи Лента.

Почти осемдесет процента от компаниите имат недостиг на персонал. Повечето предприятия наблюдават недостиг на квалифицирани кадри.

Още по темата


Това води до повишение на заплатите. Повечето компании се опитват да задържат персонала с повишени доходи.

Наблюдават се ръст на възнагражденията с до една четвърт. Около една трета от компаниите планират допълнително повишение през годината.

Често има несъответство с квалификация и очаквания за заплата. Предприятията реално трябва да покриват тези заплати, защото нямат алтернатива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: Русияработа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Въпросът е какво може да се купи с тези пари.И дали може да се спестява.
90
0
 
0
 
! Отговори
А България преди 8 месеца
Как е в България? Две села от Стара Загора в гр. Крефелд за работа в McDonald и Amazon! Всички квалифицирани кадри - по български де, къде склададжии, охрани, продавачи или как му викаха търговски агенти! Високо заплатени! Поздрави от Swiss!
89
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Русия става суровинен придатък на Китай и Индия и горката уж велика сила се е гипсирала на фронта и моли за оръжие аятоласите и умиращите от град севернокорейци.
88
1
 
1
 
! Отговори
А преди ден преди 8 месеца
тука ни обяснавахте как всичко било убадък! Само дето в бг почнаха да съкражават всичко до ИТ специалисти включително !!!
87
0
 
0
 
! Отговори
Мдааа, преди 8 месеца
и един мармот завива шоколад в станиол...
86
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Руската икономика расте, разширяването на БРИКС дава гаранция за бъдещето, свободния свят преминава в опозиция на ФАЩ и взаимна подкрепа, БРИКС държавите почват да инвестират в нови търговски и икономически отношения, отварят се нови фирми, нови работни места. А ЕС остана без евтина и обилна енергия и се свива като стафида, Германците си губят индустрията и се превръщат в картофена република...
85
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Идете у америката, там е екстра. Бачкаш за наем и бъргери от сутрин до вечер , и живееш на заеми.
84
2
 
1
 
! Отговори
кратко и ясно преди 8 месеца
Трябва си и конкретен пример за позиция ...ти си добър стругар ще работиш ли 10 часа 6 дни седмично за 33 000 рубли ? (712 лева след увеличението де )
83
3
 
7
 
! Отговори
ПУТИН-ВОР! преди 8 месеца
ПУТИНИЗМА Е МАЙКА НА МИЗЕРИЯТА!
82
4
 
5
 
! Отговори
кратко и ясно преди 8 месеца
Инфлация му казват...как е рублата нещо и 1 стотинка недокарва
81
2
 
5
 
! Отговори
реалист преди 8 месеца
Всеки ден 400 нови работни места Се освобождават запишете се веднага Получавате и бонус икона с путин и тампон с Йод като ви мине чеченеца За справки ру армията
80
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
При положение че България има по висок брутен вътрешен продукт на глава население от русия (а там 70%+от продукта е изност на суровини ) на кой му трябват мързеливите руснаци дето за нищо нестават То кадърните им избягаха а биопланктона остана с тъ..пи..ра им фсб гмом Накрая ще реват за хуманитарна помощ от северна корея
79
4
 
1
 
! Отговори
Смех преди 8 месеца
До Анонимен 81 Русия вдига заплатите, и средната брутна заплата е 50% повече от тази в България, но руските девушки не го разбират това нещо и бягат от Русия в България (и Турция, и даже КАзахстан и Таджикистан).
78
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Русия вдига заплатите, а България още повече изостава от Русия. През 2019 година средната брутна заплата в Русия беше с 30% по-висока от брутната заплата в България, а сега е с 50% по-висока и продължава да се увеличава.
77
3
 
10
 
! Отговори
аож преди 8 месеца
Дааа, и аз знам една руска компания, която постоянно търси персонал. И заплати дава,.. ако доживееш да ги получиш. Казва се Руска армия. :)))
76
1
 
7
 
! Отговори
Лъжа! преди 8 месеца
На фронте в тридневната специална военна операция са загинали само 1870 мъже! Няма от какво да не достига работна ръка в държавата с неизчерпаеми ресурси и хора! Русия има над 300 000 000 човека резерв по складовете!
75
4
 
4
 
! Отговори
До 77 преди 8 месеца
До Анонимен И как все забравяш за тези мизерни цени да споменеш и минималната или средната заплатата там или още по-добре пенсия. 100 рубли имат различна тежест при заплата от да речем 40хил (мечта за много руснаци) и 17хил., колкото е минималната заплата там. И само да ти кажа, че за 100 рубли НИКЪДЕ там няма да можеш да купиш това, което си изброил.
74
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Персоналът е топ, аз съм в град в който " персоналът" е само от рускини.
73
3
 
7
 
! Отговори
До 58 преди 8 месеца
Хващам се на бас, че тези видеа в ютюб ги бълва руският гражданин Стивън Сегал. След като актьорската му кариера в Холивуд позаляза, сега рекламира евтинията в новата си родина.
72
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 73 До 58 ---- абе хвани кажи кое от видеата, дето влиза човекът в магазина и започва да снима цените на хранителните продукти не е истина! За 100 рубли (1$) взимаш 1л. кефир, 1 хляб и 1 банан! А тука само хлябът гони 1$! 12 яйца в Русия са 2лева! Литър мляко 1.6лв, 7лв 1кг пилешко... и това са цените в мАсква според numbeo com, че нали не харесваш тубата.