Великобритания следи действията на Русия в Черно море

Това обяви Риши Сунак преди срещата на Г-20
8 сеп 2023 08:25, Нели Христова
98
Великобритания следи действията на Русия в Черно море
Снимка: БГНЕС

Обединеното кралство ще засили разузнаването в Черно море, за да предотврати удари по кораби, превозващи храни или насочващи се към украински пристанища, заяви британският министър-председател Риши Сунак преди срещата на върха на Г-20 в Ню Делхи на 9-10 септември.

"Ще използваме нашето разузнаване, службите за наблюдение и събиране на данни, за да наблюдаваме руската активност в Черно море. Ще предупреждаваме за признаци, че Русия подготвя нападения срещу граждански кораби или инфраструктура в Черно море, и ще идентифицираме отговорните за нападенията, като се противопоставяме на фалшивите твърдения, целящи да свалят подозренията от Русия", заяви Сунак, цитиран от пресслужбата си.

Русия преустанови участието си в сделката за зърно на 18 юли поради неизпълнение на нейните условия. На 19 юли руското министерство на отбраната заяви, че от 20 юли всички плавателни съдове, плаващи през Черно море към украинските пристанища, могат да бъдат считани за военни цели. На 5 август Украйна обяви руските черноморски пристанища за зона на военна заплаха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 32...В съвременния свят никой не е враг на никого.Освен ако ти не си създадеш врагове.Човешкия избор е на много по високо ниво от онова време в средновековието.Където двама , трима , като Петър Велики решават съдбите на цял континент.Путин е динозавър в нашета епоха Ще изчезне , както динозаврите са изчезнали пред хомосапиенса.Който е по организиран и по гъвкав към съществуване.
41
0
 
2
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 8 месеца
Хахаа те и плъховете наблюдават докато хазайна излезе от къщата и почват да вършеят!
40
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ето един такъв платен коментатор от ПП Вгъззраждане - за 10 секунди сам си сложи няколко плюса и по няколко минуса на другите коментари. Копейката ги ползва за манипулиране на чуждото мнение.
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Разузнаването им е също толкова нелепо, колкото факта, че имат poм за премиер.
38
4
 
9
 
! Отговори
До 37 преди 8 месеца
Такъв мизерен американски бот, САЩ го пратили самичък на информационният фронт, гол, без фейк плюсчета! Даже едно ВПН не ме дали за подкрепление! Сам самичък се опитва да манипулира..Колко трогателно..
37
12
 
2
 
! Отговори
Руските тролове преди 8 месеца
Платени на Копейката много яко ползват VPN и си бият плюсове и минуси на другите
36
1
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 8 месеца
убии-ци махаите се от черно море искаме мир и дружба русия не ни е враг и нямада ни напада не въртете интриги и спрете оръжието за украина финансов одитколко имения вече са закупени от хунтата в бункера в киев
35
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако Русия не бъде победена , светът ще бъде дълго време във войни , зверства и тормоз.Русия трябва да изчезне от картата на света .Иначе ни грози новия Рим.Всепоглъщаща империя.Неспирни конфликти.Много кръв и оръжие.Погранични опустошения и човешки съдби.Една империя нищо не носи положително.Освен на самокоронясалите се богове.
34
2
 
6
 
! Отговори
До 34 преди 8 месеца
А фейк плюсчето къде а?
33
13
 
1
 
! Отговори
Путин се насра преди 8 месеца
Ама е окей щото Костя Копейката обича да го изяжда
32
1
 
13
 
! Отговори
Насрани кравари преди 8 месеца
Много ви слаб ВПН а тая сутрин..едва измъква хо някое плюсче :)
31
1
 
11
 
! Отговори
Атос преди 8 месеца
До,,факти"От колко века Англия е враг на България?Те са разбрали за нашето съществуване през деветнадесети век.Ние за тях също по това време.През средновековието сме общували с останалата част от западна Европа.Великобритания се е интересувала от протока Босфор.Когато са разбрали,че не можем да им пречим са изгубили интерес към нас.Признавам,че Чърпъл ни е мразил,както е мразил и германците.Той е инициатор и на бомбардировките над София.
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Значи пак ще слушаме вицове от най-смешното разузнаване в света.
29
12
 
4
 
! Отговори
Русия се насра преди 8 месеца
Много яко
28
12
 
4
 
! Отговори
Костя лапа пишки преди 8 месеца
Предимно руски и ирански
27
17
 
2
 
! Отговори
Русия се насра преди 8 месеца
И осмърдя цяло Черно море
26
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Руския комунизъм е последната империя .Няма други.Всички са в миналото.И руската коч*ина и предстои разпад.Това е древно форма на насилие и терор .
25
5
 
14
 
! Отговори
Еее според същото преди 8 месеца
Британско разузнаване, Русия няма ракети от Март 2022, Путин е у мрял, руснаците се бият голи и с лопати ( нямат дрехи и оръжие), а Украйна е спечелила отдавна
24
8
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 8 месеца
Ето затова Русия трябва да смачка украйна и нато!
23
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Черно море е на Украйна , Грузия, Турция ,България и ,Румъния.