Матео Салвини и Марин Льо Пен надигнаха глас срещу ЕС

"Тази година ни въвлича в една и съща борба"
17 сеп 2023 21:47, Красимир Ангелов
39
Матео Салвини и Марин Льо Пен надигнаха глас срещу ЕС
Снимка: БГНЕС

Крайнодесните лидери Матео Салвини и Марин Льо Пен надигнаха заедно глас срещу ЕС и срещу миграционното наводняване на Европа, обобщава Франс прес.

Общият фронт между италианския вицепремиер, министър на транспорта и инфраструктурата и лидер на крайнодясната партия "Лига" и председателката на парламентарната група на френската крайнодясна партия "Национален сбор" бе демонстрирано по време на голяма проява на "Лига" в град Понтида в Италия в навечерието на евроизборите през 2024 г.

"Тази година ни въвлича в една и съща борба, една борба за нашите свободи, нашите народи и нашите родини", заяви Марин Льо Пен по време на традиционния празник на "Лига".

"Ние не искаме повече да ни налагат политики, които ние не сме избирали", допълни тя. "Ние защитаваме нашите традиции, нашата гастрономия, нашата идентичност, нашите пейзажи, ние защитаваме нашите народи от миграционното наводнение", подчерта Льо Пен и спомена и за хилядите мигранти, пристигнали през предходните няколко дни на италианския остров Лампедуза.

Салвини споделя вижданията на Льо Пен по много въпроси, а в последно време умножи критиките срещу президента на Франция Еманюел Макрон, възприеман като лидер на либералите в Европа пред европейските суверенисти.

"Ако ние трябва да избираме в Европа между Макрон и Марин Льо Пен, аз нямам никакво съмнение, че ще изберем Марин Льо Пен завинаги", заяви днес Салвини.

Връщайки се към антиимигрантската си риторика, вицепремиерът в правителството на Джорджа Мелони увери, че Италия ще направи всичко, което е демократично позволено и ще използва всички необходими средства, за да блокира миграционната инвазия.

Целта на Льо Пен и на Салвини е да постигнат успех на евроизборите на 9 юни. Салвини дори предложи на партньорите си в управляващата коалиция - дясната "Форца Италия" и консервативната "Италиански братя" на Мелони да встъпят също в съюз с партията на Льо Пен, но офертата бе отхвърлена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това със заменянето на европейците със бежанци от Африка Азия и Индиянци и Афро от латинска америка е политика на Хазарската мафия и Джо Сорос. Но европейците си го заслужават защото се мразят едни от други. То е явно бежанците имат 1000% човешки права а ние 20-30% жилища им дават социялни помощи право на работа веднага, това е ултра Расизъм и ксенофобия да делиш хората. Булгария трябва да напусне този Расистки, ксенофобски Бардак ЕС
26
1
 
1
 
! Отговори
Тялото преди 7 месеца
Всеки демагог и популист си има нужда от външен враг, за да сплотява колектива около него. Борбата с този враг е само на думи, докато в реалността тези двамата си благодарят всеки ден за този съюз и за паричките които печелят от него, отгоре на тази от последователите им.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ами аз така и не разбирам къде е проблема? Всички тези държави си имат полиция, жандармерия, сили и служби за сигурност, прекрасно изградена регистрационна система и соц. служби. Не са казали - не са ги натирили обратно. Или пък - в лагери "затворен тип" ако искат, или пък възобновяване на строг граничен контрол за хора, които не са от ЕС. Само пищят, реват, и искат още пари за "справяне със ситуацията".
24
0
 
8
 
! Отговори
да преди 7 месеца
Мигрантския поток и натиск ще стават все по-голям проблем за Европа. Онези не искат да спазват законите и правилата на държавата, в която се намират, а искат да си карат по техни си. Меркел още отвори вратите на Европа, което продължава и сега от Урсула и така заплашват цялата европеидна раса. Разбира се и САЩ имат пръст в това. Нека им пратят дори малко - няколко с кораба с 20-30 хиляди души и на тях. И както се вижда, емигрантите са основно мъже между 18 и 45 години.
23
9
 
5
 
! Отговори
Off преди 7 месеца
От джобчетата им тихо шумолят рубли.
22
2
 
6
 
! Отговори
Anonimen преди 7 месеца
Всеки век един и същи тъпизъм политиците правят безумие и става по зле населението се вдига сега нацизма се връща заради глупостите им
21
8
 
4
 
! Отговори
истина е преди 7 месеца
Всички сме срещу ЕС, но не и срещу евросубсидиите, начина на живот, сигурността и социалните придобивки. Иначе сме против.... Спомням си , как се радваха руснаците за това ,че тръмп стана президент. И какво--той въведе по строги санкции срещу Русия ,нищо че е явно зависим от путин. Едно не могат да проумеят руснаците и техните копейковци / Салвини и льо Пен също бяха спонсорирани от путин/, че демокрацията има силна основа и дори и да си руски агент не може да промениш историята.
20
2
 
12
 
! Отговори
Хм преди 7 месеца
Абсолютната истина-Европа се самоубива заради Брюксел!
19
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Почват да се събуждат....дай Боже по-скоро да се излезе от Брюкселската кома!
18
4
 
13
 
! Отговори
да преди 7 месеца
тресе се яко калпавия съюз! англия скоро ще я последват други!
17
5
 
4
 
! Отговори
Недоразбрал 80%-ник преди 7 месеца
До 14 Анонимен EС ли ви навяднява или вие сте виновни че си отваряте границите? Примерно, България ЕС ли я кара да пропуска имигранти?. . . Пак недоразбрал, но дискутира! Това е във връзка с Шенген! Явно не си прочел и една сричка по въпроса с Шенген! Германия и др. Не им приемат бежанците, рантите ще искат дазащото Италия е първа страна по, която бежанците са влезли в Шенген и трябва да истанат там! Важи и за България, ако подпише и накрая българитв сами бягат от България! Защо?
16
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
юзфъл идиътс на английски
15
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тия двамата са полезните *** на путин. Към тях може да добавим орбан.
14
3
 
27
 
! Отговори
Хайл Хитлер преди 7 месеца
Крайно време е да си върнем Европа - Европа е на християните и белите хора, всички джамии трябва да бъдат разрушени, ислямските празници да не се празнуват официално а хората да се обличат според общоприетите норми - без качулки на главата, чаршафи и пердета.
13
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Италия, пълна с емигранти, опустушителни наводнения и какво ли не, без тяхно знание ли е, ЕС ли е виновен или онзи, който сляпо изпълнява и после друг обвинява.
12
32
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мари льо ПЕН върна ли парите на Путин или още не ги е върнала?
11
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Който се докосне до рашка е АНАТЕМОСАН не върви ще си остане с крякането.Каквото реши Господарят в Белия Дом това ще е , свиквайте .
10
19
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 7 месеца
До Плюс Стига си повтарял руски опорки..
9
6
 
34
 
! Отговори
Идеалист преди 7 месеца
Браво Салвини!!! Искаме такива политици, а не смръдливи червеи!
8
10
 
42
 
! Отговори
Плюс преди 7 месеца
Алтернатива за Германия, Възраждане, Орбан, така може би ЕС ще стане съюз на гражданите в ЕС, а не васал на САЩ и спонсор на укрофашистите.