Само 50 етнически арменци са останали в Нагорни Карабах

Столицата на региона Степанакерт е като призрачен град
3 окт 2023 11:58, Елка Василева
75
Само 50 етнически арменци са останали в Нагорни Карабах
Снимка: архив, БГНЕС

Едва 50 етнически арменци са останали в Нагорни Карабах, установиха експертите от мисията на ООН, които пристигнаха в неделя. Над 100 000 души са избягали в Армения.

Още по темата
Столицата на региона Степанакерт прилича на призрачен град.

Сгради, хотели, ресторанти и супермаркети са пусти, в много от тях има следи от мародерства.

Много етнически арменци обвиняват ООН, че е изпратила прекалено късно своята мисия и вече няма какво да се наблюдава в размирния регион.

Вчера от Москва съобщиха, че руски и азербайджански сили са попаднали под снайперистки обстрел, а Армения обяви, че е убит един военнослужещ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 65 Уааууу голямата привилегия да търгуваш в империя изостанала с 200 години от останалия свят. Докато запада е градил индустрия, откривал е света и е правил машини от метал, в османия още са тъкали ръчно на станове. Затова и когато сме се освободили смв били такива изостанали селяни, но бързо сме се развили щом сме имали досег с цивилизования свят.
63
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 65 Това си е 1000% турска пропаганда. Всички народи които са били в османската империя казват че това са най тъмните периоди в историята им, само българите били "свободни". Врели некипели
62
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Напротив,били сте по свободни,отколкото в по новата ви история(тошовото време)Имали сте училища,читалища(Д.Войников),свободно вероизповедание,паспорти да шарите и да тьргувате из огромната Османска империя,та даже и театьр(В.Друмев,1865г.)Ооо,сори,забравили сме да ви построим дискотеки!Какьв пропуск!Когато алкашите дошли да ви ,,освобождават" зяпнали от учудване,като видели как хубаво живеете и де що видят ви налагали с нагайки от завист!(,,Писма от Бг",стр.73)
61
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Турчина е най-щастлив, когато има някое голямо татенце диктатор като ердо да му стъпва на врата, да го мачка, да го зачулва и да му казва какво да прави. Най-големия страх за турчина е да му св налага да мисли сам за себе си. Затова си въобразяват, че гнилата им изостанала империя едва ли не е била някакъв рай на земята.
60
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 60,61 Абе вие турците съвсем почнахте да си халюцинирате историята. И предпочитам да съм свободен и независим човек и да нямам нищо общо с примитвната варварска османска култура пред охолен и спокоен Марковски живот и вино - ценност, която ви е тотално непозната на хора със стаден манталитет като турците.
59
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
...нямат никакво намерение да се месят защото си живеят добре и си гледат рахатлька.Ония изкуфели старци,псевдоисторици от БАН ,по порьчка на партията сьздадоха измислена история,сьстояща се от митове и легенди!И най тьжното е,че накараха народа да повярва в това!Повториха льжите хиляди пьти всеки ден и ги превьрнаха в истини! Но с течение на времето истините ще изплуват наяве и младите някой ден ще изучават истинската история на страната си!
58
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Батак вие си го изпросихте!Ако не бяхте закачили мирните помаци в околните села(З.Стоянов, ,,Записки по бг вьстания) никой нямаше да ви закачи.Щяхте да си живеете както чорбаджи Марко с многобройната челяд под асмата и да сьрбате студено винце(Ив.Вазов, ,,Под игото",1-ва глава)Едно свястно вьстание нямате за тия дьлги 500г.!!!Всичките са локални конфликти я с помаци,я с черкези или татари.Вьв Варна и хабер си нямат,че там далеко някакви диви балкански овчари са развели някакьв байряк!И да знаят
57
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не сме зверствали,зверствали сте вие!Нали твьрдите,че Сливен е градьт на 100-те войводи...Градчето тогава да се е состояло от 2-3хил.души и всеки воевода да е имал по сто четници главорези...С една дума половината от града е излязьл в Балкана да краде и убива!Превьрнахте всички разбойници,оцапани с крьвта на невинни хора в нац.герои!И навсякьде паметници на крадци и убийци!Все още се изживявате сьс заграбеното от турците имущество!Калпав народ,обхванат от фалшива мегаломания! Пфуууу!!!!
56
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 58 И това беше голямата грешка, защото сега трябва да ги търпим тези нагли неблагодарници.
55
6
 
11
 
! Отговори
Забравихте ли преди 6 месеца
До Турчин Батак, Перущица, Брацигово, Стара Загора, Бояджик и други?! Благодарете, че не направихме като сърбите и гърците след Освобождението си - там на териториите им, придобити преди 1912 - та, турците са в нищожно количество!
54
2
 
6
 
! Отговори
Руснаците преди 6 месеца
До Анонимен До 24 февруари миналата година имаха добри отношения в Европа само с държави, които не бяха в Източния Блок, с изключение на Беларус и Армения! И всички, които изоставиха СССР, дойдоха от местните компартии, без Полша! СССР се саморазпадна като Варварска Империя през Ранното Средновековие, в началото на 90 - те години на миналия век! Заради неестествените си идеологически основи!
53
7
 
9
 
! Отговори
Турчино преди 6 месеца
До Анонимен Какви "беззащитни" - та вие 5 века зверствахте безнаказано и дойдохте на коне тука?! Ние бяхме 9 милиона, а Турция - към 50 милиона! Индобългарите ги докарахте вие,за да мародерстват! И какви други "малцинства" има - Няколкостотинте Свидетели на Тито, Новакович и Димитров в Пиринска Македония?! Или Дългоносите - които управляват чрез Стопанската си мощ Целия свят и ни натрапиха Комунизма?! Бяха свърхпредставени в така наречения "Народен съд"?! А как са Кюрдите при вас, Турчино?!
52
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
...евтините петрол и руди.Западняка дава,но си прави сметки да ги вьзвьрне тройно и четворно,когато му дойде времето.Руснака вече и червен килим да му постелеш разбра що за предател е бьлгарина и ще си го вьрне тьпкано! Той ,западняка сьщо е християнин, но е католик и славяните ги има за втора категория хора,сьздадени да му слугуват.Ненапразно навремето чичкото с мустака имаше за цел да унищожи евреите,ромите,болшевиките и...славяните от лицето на земята!
51
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бьлгарина в наши дни е като сираче.На времето как се пьчеше и се правеше на бабаит пред беззащитните малцинства!Беше се обявил за най умния ,най красивия-с една дума супермен.Но падна,,стената" и с това и покровителя на всичките безчинства на ганьовеца-сибирския алкашник!Оказа се,че *** е и дрипав и мьршав и за нищо не става!В момента продьлжава да се прави на хитьр,като обилно харчи еврофондовете.Но западняка не е като наивния руснак,комуто да кажеш ,,бкп-КПСС вечна дружба" и да потекат
50
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 51 Ти за нас не се притеснявай . Знам, че на вас ви е добре, само когато на друг му е зле. Ама след 20 години ще сте твърде заети да пазите Кюрдистан от отцепване за да се занимавате с нас, защото и раждемостта на турците вече е колкото на европейските държави и продължавава да пада, въпреки напъните на ердо да ви върне в 18ти век. А и нека не забравяме десетките милиони навлека дето пак ердо ви натресе. Както сам каза - демографията ще си каже думата.
49
13
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 50 преди 6 месеца
Поживьом и увидим. Когато дойде време да те бягате и вие по желание?Ние помним. А ти първо боядисай факадите жилищата, които аз построиха като "войник " в каторжните строителни войски.Дори и това те можете да направите, търтеите и пр#ститутки на Европа. Нищо не сте постигнали сами, всичко ви е даром, свободата, земите, жилищата ви дори са от грабежи. Поне ги боядисайте бе мързеливи, миризливи и некадърни индивиди та долно крадриво,лъжливо, грабливо племе...
48
13
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 48 преди 6 месеца
Вие българите, и да мърдате и да драпате ще Ви влезе ***. Скоро до 25-30 години...Повярвайте ми,когато дойде съдбовното време да избирате между черничкия Хасан от маалата и изучени,културен турчин ще се молите да е гурчин. Демографията си казва думата,останахте около 1.750.000 българи в страната. А ние, турците не сме съгласни такива красоти да бъдат наследени от роми.Жените, снахите,сестрите и дъщерите ви приеха радушно турчина, много отдавна. Знаете го...
47
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До турчин Никой не ви е гонил. Вие сами се запътихте към майка ту*ция като стадото, каквото сте и като видяхте, че никой не ви искат там,, защото ви имат за гавури, веднага се обърнахте като фурнаджийка лопата и заревахте като ущипани моми. И много ясно че ще ви тикат в Белене, като активно искате да прецакате държавата, в която живеете (дефиницията на пapa3ит). Просто сте си такива по природа - подмолни гадове и предатели.
46
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 46 Гаден съм към гадни хора. Такъв е живота
45
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Всичките негативни черти на балканските народи са наследство от османско.