Напрежение пред израелското посолство в Лондон

Хиляди протестират в подкрепа на Палестина на Острова
14 окт 2023 19:55, Александър Попов
56
Напрежение пред израелското посолство в Лондон

Хиляди пропалестински поддръжници протестират в големите градове на Обединеното кралство. Полицията предупреди, че всеки, който показва подкрепа за Хамас, може да бъде арестуван.

Тълпи, държащи плакати с искане Израел да спре да бомбардира Газа, излязоха по улиците на Лондон, Манчестър, Ливърпул, Бристол, Глазгоу, Единбург и Нюкасъл.

Над 1000 полицаи охраняват демонстрацията в Лондон на фона на опасения от сблъсъци.

@dailymailuk Supporters of Israel and Palestine CLASHED in London last night, in High Street Kensington tube station near to the Israeli embassy. It follows escalating violence in the region. #israel #palestine #israelwar #protest #palestineprotest #israelprotests #fyp #news #london #gaza #gazastrip ♬ original sound - Daily Mail UK


Огромната тълпа стигна до портите на "Даунинг Стрийт", където активисти скандираха "Риши Сунак, засрами се!".

 

Стигна се и до сблъсък с полицията, след което последваха и арести.

Полицията затвори част от Кенсингтън Хай Стрийт в западен Лондон в очакване на огромен протест пред израелското посолство, което се намира до двореца Кенсингтън. Барикади има и в посолството в опит да попречат на активистите да се събират навън.

@ravinder_londoner Situation in London terrible after Israel attacks. People are protesting here outside Israel Embassy in London W8. Huge protest erupts outside Israeli embassy in London as fireworks and flares let off. Three person has been arrested so far in this case. Meanwhile, the administration urged police forces to step up patrols to prevent anti-Jewish disorder and violence. @ravinder_londoner #London #israel #israelattack #israelembassey #kensignton #England #london #palestine ♬ original sound - Ravinder singh

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: лондонПалестинаизраел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
Истина преди 6 месеца
Ислямските про-терористични антисемитски протести са от ислямски тертористчни групи и престъпленията които вършат като фалшива антисемитска пропаганда, нацистки призиви за унищожение, погроми срещу евреи като на летище в Дагестан под комунистически про-ислямски терористичен режим на Путин, в ислямски Египет срещу еврейски туристи, в ислямизиран САЩ от Обама с масови стрелби, от Ислямски престъпни терористични режими ПА Иран Ливан Сирия погроми, отвличания, масови убийства,кланета, ракети
48
0
 
1
 
! Отговори
Правда преди 6 месеца
Англия отдавна е ислямизирана като САЩ ЕС и др.немюсулмански държави заради безбожна безумна гибелна за човечеството про-терористична антисемитска измамна и извратена политика на ООН, приета от ЕС довела до ислямска инвазия,окупация, терор от ислямските терористи дошли с дяволски цели да заколят, ограбят и поробят всички намюсулнански нации, както отдавна правят срещу Израел ислямски арабски терористични групи като Хамас ООП Джихад ИДИЛ обединени в Палестинска власт престъпна групировка
47
0
 
7
 
! Отговори
баба Меркел преди 6 месеца
Да заповядат всички желаещи да завладеят Европа!
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До УжасИ кой започна пръв???
45
12
 
8
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 6 месеца
На тези би трябвало да им е кристално ясно вече, че на евреите не им пука особено от някакви протести някъде си, и много правилно :). В момента е в действие процедура сигурно разписана преди десетилетия, важат едни други правила и газаджиите ще разберат каква чутовна простотия са свършили, както и ще разберат, че никой няма да чуе ревовете им за помощ :).
44
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
По долния не ти е ясно че Израел са юдеи не са християни. Обаче имаш мнение. Егати нахалството .
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Трябва да се създаде Конфедерация на Израел и Палестина със столица Ерусалим.Конфедерация !!!
42
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Християни и Мюсюлмани няма как да живеят заедно. Фанатизирани диваци с агресивна религия нямат място в развития свят.
41
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Името Палестина идва от Атина. Древни гърци са. Но са приели исляма. Това не значи че Израел може да ги избива !!!
40
7
 
7
 
! Отговори
Ти сериозно 39 преди 6 месеца
Името Палестина е измислено от римляните .То замества името на Древна Юдея която е на израилтяните,на Исус ,на цар Соломон,на кого е Йерусалим в древността?Защо Витлеем сега е в палестинските територии?Какви палестинци ,пришълци ,те са араби от 40 г. на 20 век.Не казвам арабите да нямат държава,но палестинец произхожда от името Палестина,а не че имат отделен произход от арабския.
39
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Добре ще е и палестинците да имат своя държава, така противоречията и конфликтите ще бъдат избегнати. . Проблемът е в това, че има само Израел, няма Палестина, а те са там преди основаването на сегашен Израел. Е българите са се освободили след 5 века от турско владичество и два века от гръцко владичество. Всеки народ иска държава, колко добре ще живее в нея, е вече друг въпрос.
38
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
мххмм, да, да..тия същите 'протестиращите' - събраха ли се пред израелското посолство преди седмица с цветя и да протестират срещу хамас? щото техните убиваха точно жени и деца.
37
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Руснаци Шмъркай се дрогата и я прекарвай с пукница ,европеецао !
36
6
 
9
 
! Отговори
Ужас преди 6 месеца
Сунак верно трябва да се засрами можеше сега изрел да избива негови роднини в газа вместо нечии чужди
35
12
 
15
 
! Отговори
Ужас преди 6 месеца
Ето ги демократичните ценностиКойто иска спиране на убииствата на жени и деца в газа , може да бьде арестуван - видяхте ли сега
34
30
 
13
 
! Отговори
Руснаци преди 6 месеца
Те са на големите поддръжници на терористите. Приятели са на хамас и Иран,Самите руснаци са фашизирани *** пияници.
33
6
 
30
 
! Отговори
Празник преди 6 месеца
След първите съобщения за убийства на хамас,същите тези хора празнуваха....Екстрадиране на поддръжниците на терористите , на семейството в което живеят и най близките роднини също. Само така ще се прочисти Европа. И ако говорите ,че не е хуманно...мога ли аз да не спазвам законите в Саудитска Арабия? А те ,мюсюлманите защо могат да не спазват законите унас?
32
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Екстрадирайте стотина палестинци и веднага ще се скрият в дупките си.
31
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И палестинци и израелци са жители на Израел. Този конфликт е вътрешен, малцинство срещу мнозинство, гражданска война. Лошото е, че двете групи не са с еднакви права и свободи и от там е и проблема. Това не е война между две страни, защото има само Израел, Палестина няма, има само палестински народ /малцинство/, в границите на Израел.
30
8
 
36
 
! Отговори
пенепа преди 6 месеца
Фалафелите ще се превърнат в огромен проблем за Европа! Само пълна забрана на Исляма ще ни спаси от тия диваци!