Отцепиха пл. "Пилсудски" във Варшава заради бомбена заплаха

Това става ден преди парламентарните избори
14 окт 2023 15:08, Елка Василева
8
Отцепиха пл. "Пилсудски" във Варшава заради бомбена заплаха
Снимка: архив, БГНЕС

Полицията отцепи пл. "Пилсудски" в центъра на Варшава заради бомбена заплаха, съобщи журналист на Ройтерс от мястото на събитието.

Това става само ден преди важните избори в централноевропейската страна. Според полски медии човек се е качил върху паметник на площада и е заплашил, че ще се самовзриви.

На снимки, публикувани в социалната мрежа "Екс" (преди известна като "Туитър), се вижда мъж, който стои на върха на паметника на жертвите на самолетната катастрофа край Смоленск. При нея през 2010 г. загинаха 96 души, включително президента Лех Качински и съпругата му Мария.

"Не можете да преминете, има бомба", каза полицай на репортер на Ройтерс край площада.

(БТА, Любомир Мартинов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
do 1 преди 6 месеца
Първият и всички, които са обдобрили мнението им, вероятно имат дефорнирана представа за Европа, зашото под носа ни ежедневно се навират изрязани карти. На практика в Полша е географският център на континента. Русия заема повече от 43% от територията на Европа преди събитята от 2022 г. Вземете писало и сметало и направте изчисления чрез данните в интернет за площта на държавите. И не поволявайте да ви манипуират с елементарйи трикове.
7
0
 
0
 
! Отговори
мак преди 6 месеца
До Анонимен5. На тези, които долу горе следят какво става в Полша отдавна стана ясно, че правителството им е из..пер.кало и че ги управлява зеления. Това уволнение потвърждава това.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
фашистът Моравецки ще прави хиляда номера за да задържи фашистката си власт.... Дано Полша последва примерът на съседна Словакия.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Говорителят на полското външно министерство Лукаш Ясина, който изискваше извинение от президента на Украйна Володимир Зеленски за изтребването от украински националисти на полското население във Волинското клане през Втората мирова война, е уволнен, съобщи Ясина на своята страница в социалната мрежа "Екс",
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Така е. Като години наред при ислямистки заплахи и атентати в Зап. Европа и Зап. свят си затваряхте очите,дори не назовавахте нападателите с истинските им имена. И какво ни предпазихте с това от наближаващия джихад върху тъпите ни и наивни християнски глави!? Даже сега има европейци,симпатизиращи на ислямисти и вие систематично ги галите с перце,за да не раздухвате конфликт и да си търгувате спокойно с шейховете. Дори ученията им не преследвате. Сега как ще ни опазите, не знам. Това иде към нас
3
1
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 6 месеца
от това ме е наи страх да почнат атентати всички мигранти в бежанските лагеринезабавно обратно в турция без обяснения
2
0
 
9
 
! Отговори
SS преди 6 месеца
Айде почна се с терора ! Както и прогнозирах .Обаче кой слуша и чете Бай ви SS ?
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Централноевропейската страна?? Я пак!