2660 лева на час: Възнаграждението на най-високо платените във Великобритания

Най-ниско платените взимат 24 лева на час
7 яну 2024 11:45, Нели Христова
61
2660 лева на час: Възнаграждението на най-високо платените във Великобритания
Снимка: Pixabay/liushuquan

Великобритания е една от най-богатите държави в света, но също така е известна и с това, че разликата между най-високо платените и получаващите минимално възнаграждение е най-силно изразена, в сравнение с другите страни членки на Г7- групата на седемте най-развити държави в света.

Според изследване, което е базирано на годините отчети, които компаниите подават пред данъчните служби на Кралството, може да се проследи в детайли колко голяма е разликата в заплащането на различните хора.

Информацията показва, че на 4 януари в 15 часа българско време, мениджърите на най-големите британски компании са направили повече пари отколкото средният британски работник ще направи през цялата година.

Това означава, че за първите два работни дни на новата година, тези около 100 бизнесмени или мениджъри са заработили повече от 34 963 паундa или еквивалента на 79 500 лева. Толкова е средната годишна заплата, според британската статистика за изминалата 2023 година за работещите на пълен работен ден.

Продължавайки да смятаме, това означава, че топ мениджърите на първите 100 компании по големина, които продават акции на Лондонската борса, получават годишно средна заплата от 3,8 милиона паунда или близо 8,6 млн. лева годишно.

За разлика от България, на Острова възнаграждението се определя на час. Така, излиза, че във Великобритания най-високо платените получават 2660 лева на час, което е 109 пъти над това, което получава средният работник - малко над 24 лева на час.

Според същото изследване най-добрите юристи на Острова ще изработят средния доход за годината на повечето британци  в началото на седмицата, която започва утре, а топ банкерите ще го направят "едва" на 17  януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами и вестирайте в акциоте им, какво да ви кажа...
32
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 33 - Познавам живот овъди с Бентли. Не е лоша работа, ако си налегнеш парцалите.
31
1
 
1
 
! Отговори
Ерата на Зубъра преди 3 месеца
"Какво значи на върха и отговорен за целият риск. " - Значи мниго неща, но едноот тях е, да ползваш правилните знаци, когато завършваш изречение!
30
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е, не може всички да сме програмисти, бе човек. Ако няма примерно, земеделци, животновъди, шофьори, машинисти, работници-ти какво ще ядеш, кой ще ти го кара по магазините, кой ще ти прави колите? Ако няма
29
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Когато приятелите ме поитат, защо уча толкова и съм амбициозен ... Ооказвам подобни статии. Лолото е, че отначало всички оласкат и се рядват, а после, след като стигнеш до тези нива, започват да мразят и завиждат.
28
23
 
8
 
! Отговори
Христо преди 3 месеца
Нормално е програмистите да взимаме по 2660 лева на час. Не завиждайте, а учете.
27
2
 
8
 
! Отговори
Joker преди 3 месеца
Интересно е защо не се споманават българските заплати на час ? Някой си е направил труда да обърне британската валута в български лева но срамежливо е пропуснал да съпостави най-ниското заплащане в България с най-ниското заплащане в Англия ? За час... за ден... за седмица или за месец ... Все пак ще е хубаво да се видима къде сме ние по заплащане в сравнения с както тука някой казват "потъващия остров на наглобританците" Защо ли липсват заплатитев в Просперираща България ? ...Защо ли ?
26
3
 
3
 
! Отговори
Martes преди 3 месеца
Хонорарите на експерт по молекулярна биология са над 5к евро на час. Ако щеш. Безплатни неща няма.
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво значи на върха и отговорен за целият риск. Помните банките и различни фирми пред фалит след кризата от 2007-8 година в сащ. Включително и европейски, които бяха спасени с данъчни пери, а междувременно банкерите и то не собствениците, а наети служители, си раздаваха бонуси за милиони. Така че, риска никак не е цял за тях.
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз съм спасявал повече, според компанията на която правих съпорт те губеха милиони на час, оправих им проблема и накрая на годината компанията ме награди с пица парти и увеличение в ниската част на диапазона 0-5%.
23
2
 
2
 
! Отговори
Кукунела ХристовЪ : преди 3 месеца
"Аз получавам по 100 гривни на пасквилче и съм много щастлив0!!!"
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е аконси на върха на компания с 1500 служителя, която прави милиони всеки месец инсинотговорен за целия риск ... КОШКО ДА ПРАВИШ! Аманнот крайнонлеви статии!
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В България 2660 лева за 100 дни.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 15 - Не, но престъпността им е на невиждано високо историпеско ниво ... Какво постигбахме, като станахме "меки" спрямо престъпността?
19
0
 
2
 
! Отговори
100% Бай Ганьо преди 3 месеца
Не издържахте да обявите колко взима
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кой за кот учил, инкой какт сай уредил ... Кво да ви кажа ...
17
2
 
6
 
! Отговори
Статистик преди 3 месеца
Тези са направо жалки в сравнение с български "специалист" ! Имам пред вид "специалиста" Кокорчо - за него 2-3 хиляди лева представляват някакви стотинки - той прави милиони за половин час ! Не можете , английски *** да се сравнявате с нашите !
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 14 - Ти вече не можеш, да наемеш слугилегално, да с апостоянно на работа, ти з аробство ми говориш ... Изнежени сте, еййй....
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 16 - Кое изследване, какви адвокати? Говори като ормален човек и спри д аговориш глупости! Аконискаш, учи право и стани адвокат и ти. Какви ти елити, какви ти 5 лева. Лудак си пълен ...
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 4 - Имам приятелка, която завършинв добър университет, уж добра специалност, запопна в уж добра компания и ... Правинпо 30 лири на час, което уб било достс над средното, а едвам свързва двата края, защотониска да е по-близо до работа и да не пътува по 2 часа на ден... Егати и извратената страна. 75 лева на пас не ти стигат за повече от 38 квадрата дупка...