Хусите удариха американски кораб край Йемен

Няма пострадали хора
15 яну 2024 18:31, Александър Попов
76
Хусите удариха американски кораб край Йемен
Снимка: БГНЕС

Край бреговете на Йемен товарен кораб, собственост на САЩ, е бил улучен от ракета, съобщи британската агенция за сигурност и компания за морски рискове, ден след като бунтовниците хуси изстреляха крилата ракета по американски разрушител.

Корабът е "ударен отгоре с ракета", твърди агенцията, без да предостави повече подробности, предаде АФП.

Според британската компания за морски рискове Ambrey на борда на плаващия под флага на Маршаловите острови и собственост на САЩ кораб за насипни товари е избухнал пожар, но той остава годен за плаване и няма пострадали.

Компанията "оценява, че атаката е била насочена към интересите на САЩ в отговор на американските въздушни удари по военни позиции на хутите в Йемен", заяви Ambrey, като добави, че корабът "не е свързан с Израел".

Нямаше незабавен коментар от страна на подкрепяните от Иран хуси, чиято крилата ракета, насочена към американски военен кораб, беше свалена на 14 януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: Червено мореЙеменхуси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
18
 
13
 
! Отговори
5687 преди 4 месеца
Още ли са живи. Занулявайте вече тая камиларска смрад.
13
13
 
25
 
! Отговори
Цецо Кинжала преди 4 месеца
Изплющяли са го.Смятяй едни обикновени хуси правят Америка за смях.А Израел вече три месеца не може да се справи с една организация Хамас.И тези мушмороци искат да воюват с Русия?Как да стане тая работа.Те и затова не искат и използват укрите че други не се навиват да се бият срещу руснаците.
12
10
 
20
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 4 месеца
В Новогодишната нощ от баницата с късмети Зелер изтегил руска ракета а Бай Даню изтеглил от баницата късметче хуска ракета
11
15
 
10
 
! Отговори
11 до Q преди 4 месеца
Откъдето и да пише е прав - интернета е необятен, потърси си го - Китай са на Давос, Z-ките са в калта. Арменците вярваха на Раша и ядоха азерския ***. Турция гледа собствения интерес, но като им изръмжат големите батковци и влизат в "правия път". РуЗия има още 800км граница с НАТО и вече пуши отвсякъде. Ето, иде нов "дьен пабйедъй" обаче где пабйедъ Ъ, щото нали, две години стават и не са паднали, но не са и победили? А белия свят (и жълтите) прекрояват бъдещето на човечеството в този момент
10
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 4, в допълнение на това - кораба е товарен, а не военен! А сега хутите, бутите и там подобни, ще платят за ожулвнаето на кораба, с труповете на дестки свои
9
12
 
12
 
! Отговори
Q преди 4 месеца
8-ият ти от фронта в Украйна ли пишеш или от кревата си от Люлин)))?
8
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ще има май скоро втори рейд на самолетите и подводниците тава не е и държава това са метежници, Йемен има редовно правителство, ами ето дойде момента русофилите да се събират на мобилизация да помагат на хусите и да чакат 1 милион войници от северна корея да дойдат на границата на Полша. Другари събирайте се от всички страни , а и иран одобрява те това са съюзниците Русия,Иран,Северан корея нормалните хора като Китай са в Давос с най-голямата делегация да се прави бизнес да се мисли за хората.
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 4. ....... болката е слаба, ама срамът е голям...
6
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
най скъпо платената армия пак се оля... май скоро пак ще има срамно бягство като в Афганистан...
5
17
 
12
 
! Отговори
Дон Кикот преди 4 месеца
Товарен кораб и дори не са успяли да го потопят чаршафите.
4
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Най-големия военен успех на *** срещу американците е ударен кораб, който продължава да си плава и никой не е ранен! Радвайте се ***!
3
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
как кораба да не е свързан с израел, като е собственост на краварите... а те открито го подкрепят..
2
27
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всеки се подиграва с мечкарника !
1
19
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всеки се подиграва с краварника !