Грета Тунберг се включи в забранен френски протест

Протестът е срещу строежа на магистрала
10 фев 2024 20:20, Александър Попов
57
Грета Тунберг се включи в забранен френски протест
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Климатичната активистка Грета Тунберг се присъедини днес към забранен протест срещу магистралите в Южна Франция, където полицията използва сълзотворен газ и извърши арести ден по-рано.

Носейки палестински шал и анорак, Тунберг се присъедини към други протестиращи под проливен дъжд на мястото в Саикс, където се планира нова магистрала - A69, свързваща югозападния град Тулуза с град Кастр. Те издигнаха транспаранти с надпис "Стоп А69". Критиците на проекта казват, че е вреден за околната среда и не отчита настоящата климатична криза. Организаторите на протеста продължиха митинга, въпреки че властите забраниха събирането поради „рискове от сериозно увреждане на обществения ред“.

Журналистите на AFP видяха най-малко два ареста и използването на сълзотворен газ от полицията на мястото в петък. Активистите бяха поставили лагерни тоалетни и указателни табели на частна земя, където планираха да създадат така наречената "зона за защита". Полицията разчисти палети и колички, използвани за блокиране на малък път, минаващ покрай полето, което е близо до трасето на планираната магистрала. Източник от полицията каза пред АФП, че очакват до 200 души да присъстват на протеста, докато организаторите оценяват между 500 и 1000. Еколозите протестираха няколко пъти през последните месеци по планираното трасе на А69.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: ФранцияГрета Тунберг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
8
 
! Отговори
гретету още ли е преди 3 месеца
девственна, няма ли кой да се прежали за да миряса.
30
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
тоя откачалняк кога ще се махне и не започне да ходи на училище. Кой я спонсорира и колко отсъствия има от училище тая
29
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На тая пикла,няма ли кой да и удари една плесница вече?-:) За каква се мисли това дете???
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Грета явно ревнува от зеленото човече. Преди пишеха за нея, сега за зелю. И двамата са пооомиари.
27
0
 
16
 
! Отговори
ЯАОЖГ преди 3 месеца
И се придвижва със самолет тази гад,що не отиде с колело? Докато нейни колеги платени глобалистки и корпоративни марионетки протестират- шепа *** срещу нискотарифните самолети, НО ЧАСТНИ НА БОГАТАШИ МОЖЕ СПОРЕД ТЯХ ТЕ СА БИО И ЕКО, ЩОМ СА НА БОГАТАШИ.
26
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя половин човек до кога ще ни я лансират и какво ме боли дедовеца ?! Ше ме нарани ли тая статия или ше ми напални хладилника?
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Шесто чувство!
24
2
 
8
 
! Отговори
допълнение преди 3 месеца
а след протеста се включи с удоволствие в разрешен разгорещен Хенг-Менг и яде до насита от бялото сладко на тъмните тръби
23
2
 
14
 
! Отговори
хахах преди 3 месеца
Цяла Европа ври и кипи от протести против глобалистите- фермери,Франция,Германия,Полша, Ирландия и други против ислямизирането на Европа и да се затворят границите, в щати от САЩ, в Канада цели стадиони пеят фък Трюдо.Защо тая не протестира против войните-може би те са много полезни за климата според глупавото необразовано същество.Фермерството било заплаха, войните,гигантските концерни за лабораторно "месо",гмо-та,"био-та в пластмасови опаковки и т.н- не са, соларните "паркове хиляди декари пла
22
2
 
11
 
! Отговори
АМ-ГЪЛ ПАК ЛИИЗПЪЛЗЯ преди 3 месеца
Това ли дава пример на младите??Да не учат и да не се образоват и да лежат по магистрали да пречат на обикн.хора да си вършат работата.В нета е пълно с клипове, в които с такива ***, легнали на пътя не пускат дори линейки и пожарни.Необразована марионетка с псих.отклон.на глобалистите.Къде са тези актиивисти да спират частните самолети на глобалисткиите терористи в Давос?САМО ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ИМ ПРЕЧАТ,СВОБОДА.ЗАЩО НЕ ПРОТЕСТИРАТ ПРОТИВ ВОЙНИТЕ?ИЛИ ТЕ СА ПОЛЕЗНИ ЗА КЛИМАТА,ЩОТОИЗБИВАТХОРА
21
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тя просто се забавлява да защитава публично каузата си и от това се чувства добре.(личи си на снимката).
20
1
 
14
 
! Отговори
Аноним преди 3 месеца
Тази пак тръгна да заблуждава явно това работи
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ААЙДЕ ПАК ТУЙ ЛУДОТО НАЧЕЛО ТАЯ ЕВРОПА СИЯ НЯМА ЩЕ СИ У М РЕ
18
0
 
8
 
! Отговори
Крета Тупанберг преди 3 месеца
Вие ми крадете бъдещето! Искам црняците да събират мед,уран и други изкопаеми за да имам батерии! Стоп А69! Искам сичко!Бъдещето ви е в слънчеви и вец централи! Крави не! Те замърсяват със метан!
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Грета се е возила на луксозни яхти, на Грета и дават милиони да се пени насреща :)) Сега е забравиха изведнъж и взе да подхвърча отново, ама вече не е тийнейджърка, вече е жена :))
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Европеец с главно Е! Буквално кукла на конци, при това се виждат конците, елементарна манипулация, колко тъжно, че "европейците" с полирани до гладкост микромозъци не може да разсъждавате, не може да търсите информация, само се водите за носа с минимум вложен труд. Опасно за бъдещето на всички ни.
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Европеец с главно Е! - Това е просто едно Ку ку, като всички модерни европейци.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Европеец с главно Е! За Грета ли говориш ве мен, точно обратното е при нея :)))
13
18
 
1
 
! Отговори
Европеец с главно Е! преди 3 месеца
Грета е новата Орлеанска дева. Прекрасно е да виждаш млад човек с идеи, каузи, който е готов да ги отстоява по всевъзможен начин без да търси слава или облаги. Тя се бори за по-добро бъдеще за всички нас, но копейчетата нямат мозъче да проумеят по-далеч от ракийката и салатката. Споко, тях никой няма да ви ги вземе, както и бидоните с кисело зеле. Но като виждам хора като Грета съм спокоен, че ни чакат много по-добри времена.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този палестински шал се носи на главата, не на врата ***, Грето!