Еритрейци палиха полицейски коли и хвърляха камъни в Хага

Кметът обяви извънредно положение на мястото на безредиците
103
Еритрейци палиха полицейски коли и хвърляха камъни в Хага
Снимка: БГНЕС

Ожесточени сблъсъци между две групи еритрейци, по време на които участниците хвърляха камъни, подпалиха полицейски коли и други превозни средства и сериозно повредиха сграда, избухнаха снощи в Хага, съобщи полицията, цитирана от ДПА и БТА.

Кадри с насилието бяха излъчени по телевизията. На място пристигна полиция за борба с безредиците, която е използвала сълзотворен газ срещу извършителите.

Кметът обяви извънредно положение на мястото на безредиците, което даде на полицията по-широки правомощия.

Броят на ранените или арестуваните първоначално не беше ясен, каза полицията. Не беше известно също какво точно е предизвикало сблъсъка.

В последно време на срещи на еритрейци в Германия и в други страни, избухваше насилие, тъй като има противопоставяне между поддръжници и противници на диктаторското правителство в страната в Африканския рог.

Миналото лято 26 полицаи бяха ранени по време на безредици на Еритрейски фестивал в Гисен близо до германския град Франкфурт.

Само няколко седмици по-късно 50 души бяха ранени на фестивал, организиран от еритрейци в шведската столица Стокхолм. В Тел Авив десетки хора бяха ранени през септември, когато протест на опоненти на еритрейското правителство срещу събитие в посолството на страната прерасна в насилие.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: Хага
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
17
 
! Отговори
Де да знам преди 2 месеца
Бе, май има идея в поговорката, че "рано или късно, всичко се плаща". Може да го платят и децата ти, но се плаща. Е, холадци, настъпва времето за сметката. Някога ви беше кеф да си внасяте рроби, ама сега децата им ще ви представят сметката.
58
6
 
8
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 2 месеца
Хаха Путин не спи мислите ли че безредиците са случайно в Хага?Че останат без съд))
57
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хага гори, в центъра на града е изпочупено и изгоряло всичко, хората треперят и не смеят да излезнат от къщите си. В много домове вчера е имало кражби. Има десетки запалени коли и магазини. В момента има полиция, но дори тя е изплашена и не слиза от колите си. Магазините са разбити а тези, които не са, не смеят да отворят. Хага се превърна в Авдеевка и Бахмут, но това за Урсулите не е важно - вместо дасе погрижат за сигурността на гражданите си те милеят само за интереса на САЩ в Осссраини!
56
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Над 200 човека са арестувани а 50 полицаи пострадаха...правозащитнитеПедерасткиОрганизации, които ревяха за арестите в Русия сега ще надигнат ли вой или само тихичко ще скимтят под ПолитКоректният ботуш-въпрос? Двойният стандард на прогнилото ЛГБТ-БЛМ общество кара ЕВропейците да намразят ЕВропа!
55
9
 
9
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 2 месеца
Ако А.Х беше на власт ,това нямаше никога да се случи.Уви,болшевишката ,червена терористична банда ,превзе Европа и донесе мизерия и терор...
54
1
 
18
 
! Отговори
Ил дьо Франс преди 2 месеца
Като тръгнете нагоре към Сен Дени или Клиши ще ви стане ясно че е гмеж от црняци и редовно се пердашат по малките улички на Руа Барбес.И в Марсилия е така,през ден престрелки и е най-опасния град в света.Те превърнаха в кИнеф парка около айфеловата кула и се облекчават редовно и продават сувенири върху чаршафи и редовно бягат в парка като видят Полисе Натионале.Като се има предвид че са 20 к евра квадрата апартаментите около айфеловата кула,хората трябва да си свалят бижута преди разходка...
53
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Браво на тези момчета нека се размножават и запалят цяла Хазарска ЕС Европа и САЩ и в бъдеще да ликвидират създателите си Хазарската мафия,и представителя им Фамилия Сорос.
52
1
 
16
 
! Отговори
Стария Джо преди 2 месеца
Не мога да повярвам че организация като ЕС от десетилетия не може да се разбере за обща армия и външна политика
51
0
 
59
 
! Отговори
@@@ преди 2 месеца
Пичаги са тези юнаци, дошли от 5000 км, и противници и поддръжници на режима забележете, да си правят фестивал в Гисен и да се пердашат кой е крив и кой е прав.И Европата им се радва и плаща да се размножават.Луд свят!
50
1
 
31
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
До 49 "Безработни црняци на социал вегетиращи с 900 евро помощи и 300 и кусур за жилище" - а как е у нас, как е?
49
2
 
48
 
! Отговори
Иван преди 2 месеца
Има едно единствено решение. На кораба и обратно за Еритрея! Всички дружно хванати за ръце и да пеят химна на Еритрея когато се завръщат!
48
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
При такива ситуации ... Вадите автоматичното и на месо!
47
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ей сега ще ни ги пратят с чартърен самолет ,а "гаргамел и мишката " ще ръкопляскат
46
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
тараммбуките знаят много добре: отиват в Западна Европа и лягат на дебел социал: 800-1400 Ойро в зависимост от държавата. Лежат пърдат и евът. А вие се счупвате от бач на Територията за 2000 лева, които чорбаджията остава с впечатлението че ви подарява...
45
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какви бежанци са тия?!
44
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Моите уважения към вече бившата цивилизация и демокрация в Европа. Но същата си причини самоубийство с тия маси от хора, неприносители на цивилизацията. Някой да е виждал бурен сред култури да даде плод? Само бурена ще се плоди, ще оцелява и ще унищожи културите. Точно това ни чака и нас, поредната цивилизация на път да бъде затрита от дивото, което винаги преобладава. Сериозна грешка на либералните и еко политици. Европа скоро ще бъде Велик Ислямски халифат и Велика Русия. Туй ни чака!
43
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Незабавно ги натоварват и отвеждат в Еритрея- само вижте за какво става дума- ПО ИНДЕКС НА ЧОВЕШКО РАЗВИТИЕ- ИЗМЕРВАЩ НИВО НА ЗАПЛАТИ, ДОСТЪП ДО ОБРАЗОВАНИЕ, ДОМ, ИЗХРАНВАНЕ - НИДЕРЛАНДИЯ- НА 8 МЯСТО, ЕРИТРЕЯ НА 181 МЯСТО- И ЕРИТРЕЙЦИТЕ ПАЛЯТ, РУШАТ В ДЪРЖАВАТА КОЯТО ГИ Е СПАСИЛА ОТ ГЛАДА- ХАЙДЕ ОБРАТНО В АФРИКА.
42
3
 
38
 
! Отговори
българин преди 2 месеца
Да си стоят в Еритрея , и там да си се карат !
41
2
 
32
 
! Отговори
Ил дьо Франс преди 2 месеца
То и във франция е същата работа.Безработни црняци на социал вегетиращи с 900 евро помощи и 300 и кусур за жилище
40
1
 
38
 
! Отговори
Еритреец преди 2 месеца
Добре бе, лежа си под палмата с отворена уста. Все някой банан ще падне. За чий ми е да се гърча, ама кредити, ама ипотеки, ама наеми, ама дрехи и обувки ?! За чий?