Местиха насила Грета Тунберг пред шведския парламент

Седящ протест на екоактивисти
12 мар 2024 15:02, Петър Бойчев
42
Местиха насила Грета Тунберг пред шведския парламент
Снимка БГНЕС

Шведската полиция принудително отстрани екоактивистката Грета Тунберг и други протестиращи срещу климатичните промени, които втори ден поред блокираха входовете на парламента на Швеция, предаде Ройтерс.

Двама полицаи вдигнаха екоактивистката и я извлякоха, след което я оставиха на земята на около 20 метра от входа, който бе блокирала, добавя БТА.

Тунберг и десетки други екоактивисти започнаха вчера да блокират главните входове на шведския парламент под формата на седящ протест срещу последиците от климатичните промени и бездействието на политиците. Демонстрантите се разотидоха вчера следобед, но се върнаха да протестират отново тази сутрин.

Ежеседмичните протести на 21-годишната Тунберг, превърнала се в символ на младите екоактивисти, започнаха през 2018 г. пред шведския парламент и бързо прераснаха в глобално младежко движение с големи митинги на всички континенти.

Миналата година полицията в редица страни, включително в Швеция, Норвегия и Германия, задържаше или отстраняваше от протести шведската екоактивистка. Миналия месец британски съд оправда Тунберг по обвинения в нарушаване на обществения ред, тъй като съдията постанови, че през 2023 г. полицията не е имала право да арестува нея и други участници в протест в Лондон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
21
 
! Отговори
ИВАН преди 2 месеца
ТАЗИ И ПРЕДИ И СЕГА Е ЗА ХАПЧЕТА! И ТО СИЛНИ!
12
2
 
16
 
! Отговори
Туй преди 2 месеца
нЯщо успя ли да завърши средно образУвание?!
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А как се протестира срещу нещо изменението на което не е в наши ръце ? Екоталибанти трябва да им покажат нагледно единствения начин за справяне с проблема - да ги затворят някъде без електричество, газ,мас, талафони, автомобили и т.н да си поживеят там, да сеят да копат и да жънат на ръка и после да се обадят да ни кажат какво са научили.
10
2
 
19
 
! Отговори
Джо преди 2 месеца
Пресъхнаха му кесийките на това, защото като чукна 18 вече не е интересна като "детето активист". Сега е просто поредното умопомрачено младо момиче, което от липса на истинска цел в живота търси как да печели лесни пари от някоя "кауза". Не напразно е комбинирала два протеста, като се е увила с кафия-та (палестинския шал), с една Грета две каузи, ама все тая - никой не и дреме вече за нея и затова четем само как са я окошарили някъде. Съвсем скоро ще смени пол-а си и ще се бори и за тази кауза
9
1
 
27
 
! Отговори
?!?!?! преди 2 месеца
На Грета целия и трудов стаж мина в седене, хи хи ха ха
8
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Намерете му най-после гадже на това момиче, и да се свършва вече с тая тинейджърска драма!
7
1
 
10
 
! Отговори
Да бяха преди 2 месеца
Я посритали за възпитателен ефект
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
тая пък не разбра ли че готвят 3та световна и замърсителите ще отпаднат 50/50 за ко продължава да риве.
5
1
 
32
 
! Отговори
Швеция влезна в НАТО преди 2 месеца
Следват много бази и пърдящи самолети и машини на ФАЩ навсякъде осиращи Шведската природа. Тулумберг има ли нещо да каже по въпроса?
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Имаше едно клипче от германия, едни така бяха блокирали пътя. И като слезе един с една щанга и ги запсува на български и яко шутове. Освободи пътя за минути, а германците само седят и чакат да се отместят. Такива при на нас не ни минават.
3
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия хорица не разбраха ли, че в момента не са актуални. Приоритетите се изместиха и на началниците им запари под газята. "Зелените" безумия се отлагат за известно време.
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тая Грета като я хванат полицаите един хубав пердах по дупе....то да видим дали пак ще протестира.
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Скоро нямахме новини от нея, беше започнало да ми домъчнява