В САЩ: Поколението Z е кошмар за работодателите

Младежите забравяли да отидат на работа
3 апр 2024 15:00, Инна Ангелова
75
В САЩ: Поколението Z е кошмар за работодателите
Снимка: StartupStockPhotos от Pixabay

Големите американски компании и работодатели определят поколението Z като истински кошмар. Според разочаровани работодатели, мнозина от родените през новия век едва успяват да преминат през интервю, не вдигат телефоните си и дори напълно забравят за новата си месторабота още в първия ден, в който трябва да се явят в офиса.

Джеймс Макнийл,отговарящ за продажбите във фирма в музикалния бизнес, често получавал кандидатури за работа от хора на около 20-годишна възраст. Макнийл е разочарован от тях, тъй като забравяли да дойдат на интервю или били крайно неподготвени. Мъжът допълва, че кандидатите “не знаели защо са там”.

Джейд Арнел, директор на маркетинг фирма напълно споделя разочарованието на Макнийл от поколението на новия век. Тя избягва да прави обобщения, защото един от най-добрите ѝ служители е представител на същата генерация. Казва обаче, че ѝ се наложило да уволни четирима млади служители, защото били "ненадеждни".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 21 - Няма да са мързеливите. Къде са фелъните и наркоманите от вдно време? Мъртву, в затвора или по складовете. Не са на високи позиции.
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 22 - Пробвай с Танзания другия път.
22
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 19 - Прав е 20ката за теб. Една яхта струва 25 млн евро и нагоре, с поне 2 милиона подръжка и такси на година. Тпредстави си, че аз имма само ... 2.5 млн? Ти колко имал бе, нослен секрет такъв?
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 17 - Хаххахахахахахаха ... *** довода. Много си злобно, ама нормално ... Мразиш и България виждам. Първо - пиша от лаптоп, второ - няма автокоректор на него и никога няма да ползвам клавиатура, която идва от "производител". Аре бегай да злобееш. Ама смао БЕ СНЕЙЙЙ АМА ХИЧ НЕ СМЕЙ да ми твърдиш, че греша за липсата на конкуренция.
20
19
 
8
 
! Отговори
Сифилиско преди 2 месеца
Едно от най-тъжните неща в живота ми е, че съм се родил и израстнал в България. И макар да съм доста добре, виждам колко повече перспектива щях да имам извън България. Тук просто е мизерия, както и да го погледнеш, и никакви пари не могат да махнат мизерията в която тъне държавата, и в която неизбежно попада всеки.
19
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Когато се дават повече пари за оръжие , а не за образование и ги учиш от малки да мразят ще е така. А тези Z след 20- години ще са и ръководители на Държавата...
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 14 - То и предното така ... Ама им казваха, *** ако са умни немало се налага да работят. Бонусът - за талива като юен, дето ни наричат анархокапиталисти, социални дарвинисти, психопати, зарибени роугъни и прочие ... Е син океан! Няма конкуренция след едно ниво, бе брат!
17
2
 
5
 
! Отговори
до 16 преди 2 месеца
Той още не знае как да активира автокорекция на телефона си, а за автоматизации и заплати говори. Комплексиран народ, Божеее...
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Супер! A.I. навсякъде, мега автоюатизация на всипки процеси и пак ми скача заплатата, па то кво се оказва, че ставало при "младите". Ха ха!
15
5
 
7
 
! Отговори
до 12 преди 2 месеца
Поясни моля те какво значи да работиш в "хайтек фирма" господин 67 годишен "успялник" и да следиш отговорите на мало--умните си постинги в днес.бг в 6 часа сутринта калифорнийско време? Хайтек фирма звучи като корекомско яйце. Хаххаха
14
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това поколение ще е тотален провал, защото то е възпитано в либерасткия дух на мързела, простотията и нихилизъм. На повечето деца днес им липсва дисциплина, желание за работа и развитие, а за всичко това сме виновни всички ние възрастните които с действията си и най-вече бездействията си позволихме на това поколение да деградира.
13
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Така ще е. Като им полираш мозъците със социални мрежи и им пълниш главите с всякакви новоизмислени права и като забраняваш строгия родителски контрол, получаваш ето това.
12
9
 
8
 
! Отговори
до8 преди 2 месеца
зелени карти се печелят професоре ако не знаеш!.все още работя в хайтек фирма и си имам всичко и застраховки каквото се сетиш аре у лево!
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ми подготвени са за бъдещето, в което ИИ ще замени всички професионалисти, а хората ще са само консуматори на базов доход, кво! Адаптират се младите, кво искате още?
10
9
 
13
 
! Отговори
до 8 преди 2 месеца
Недей лъга, никой в САЩ не дава зелени карти на дъртюги на 52. Освен това колко си си добре, като за 15 години нито пенсия ще изкараш, нито мефицинска застраховка, нито къща ще купиш.
9
2
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 2 месеца
Това "генерация" яде ли се или се пие?
8
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
емигрирах на 52 в щатите, намерих си работа и сега след 15 години съм си добре! тук такава дива дискриминация като в България няма.повечето от младите вярно за нищо не стават!
7
4
 
20
 
! Отговори
Жиката преди 2 месеца
Хитрите капиталисти,решиха ,че с намаляването на пролетариата и създаване на фриленсъри ще си решат проблема с работната ръка.Резултатите скоро ще са още по отчайващи.
6
2
 
40
 
! Отговори
Спомени, спооомени.. преди 2 месеца
Алчниците-работодатели с умиление и сълзи в очите ще си спомнят времената, в които плащаха 300 евро месечна заплата за компетентни и адекватни кадри. Скоро ще се наложи умствено изтърбушените им жени, любовници и дъщери да поемат работните места. Честито!
5
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е тия вече ще разкажат играта на капитаизма! След две поколения ще сме отново в първобитно-общинния строй. Добре, че вече съм възрастен.