Наръгаха с нож губернатора на Мурманска област в Русия

Нападателят е задържан, не са ясни мотивите за нападението
15
Наръгаха с нож губернатора на Мурманска област в Русия
Снимка: БГНЕС

Неизвестен нападател намушка с нож губернатора на руския арктически регион Мурманск, ранявайки го в стомаха, след като в четвъртък е провел среща с жителите,  цитираха руските информационни агенции пресслужбата на губернатора, предаде Ройтерс.

Мъжът е нападнал губернатора Андрей Чибис, когато  той излизал от среща в градския дворец на културата на местния град Апатити, южно от северното пристанище Мурманск, предаде ТАСС.

"Имало е въоръжено нападение и той е получил рана от нож в стомаха. Нападателят е задържан", цитират агенциите пресслужбата на губернатора.

"В момента губернаторът е в хирургическа клиника. Той е в съзнание и сам се е придвижил до колата си. По пътя към болницата той говореше и отговаряше на въпроси. Беше смел и весел."

Агенциите не казаха нищо за евентуален мотив за нападението.

След операцията положението на губернатора се оценява като тежко и той се намира в реанимацията, съобщи главният лекар на болницата, в която Чибис беше опериран, предаде ТАСС. Няма опасност за живота му, твърдят лекарите.

Задържаният за нападението Александър Биданов е местен жител на 43 г. , посочва агенцията. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Случва се!
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поредният битов скандал между пияни мужици.
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сигурно пак Украйна е замесена, нали?
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
поредния провинил се пред другаря Утин - пак да се радва че не се е подхлъзнал от 16-я етаж на някоя сграда
9
1
 
14
 
! Отговори
Руский мир, сър! преди 1 месец
Губернаторите са нагли обирджии, соц мрежите са заляти от видеа с разбити и грязни улици, неизхвърлен мусор и так далее.
8
3
 
6
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
Да бе не са ясни , задържаните със ,,СИГУРНОСТ,, са изпратени от Украйна след като са нзаловени в ,,канала,, дето им е бил осигурен
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От любов е. Те така обичат и мразят в едно. А като сипят и водка и става взрив! Като изтрезнеят и тримата, ще се разпитат и ще си кажат.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НАПАДАТЕЛЯ БИЛ МЕСТЕН РИБАР,КОЙТО КРЕЩЯЛ В АРЕСТА - КАТО ЗАБРАНЯВАШ ДА ЛОВИМ КАШАЛОТИ,ША ТА ЛОВИМ ТЕБЕ...
5
1
 
10
 
! Отговори
Сам до колата? преди 1 месец
Руснаците как пЪ не се научиха да си пазят хората, особено в Управлението на страната?! Това е човек от първите 50 в страната, а къде са му телохранителите???
4
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За кво го пишат това? Там живеят толкова добре, че това е ежедневие. Даже до толкова са свикнали, че като го наръгали колхозника и той бил весел. Явно е бил и мрътво пиян, което също е е еждневие, пак от добър живот на колхозниците. То за това и ни една кАпейка не зафана на там де.
3
6
 
16
 
! Отговори
Русопрост преди 1 месец
Според Кремъл, сатрапите са избрани защото народа ги обожава. Според местното население въоръжена съпротива е единственото спасение. Явно този местен сатрап на Путлерини е избран като вожда си при колосална избирателна активност с поне 70% подкрепа.
2
6
 
17
 
! Отговори
Кремъл преди 1 месец
Зеленски е поръчителят.
1
8
 
27
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Да помолят джуджето Пyтиk да разреши случая. Ще го направи за точно 1 минута и ще установи, че нападателят е внедрен украински агент, пратен от Зеленски :)))))))