Зеленски: Украйна може да изчерпи запасите си от противовъздушни ракети

Това ще стане, ако Русия продължи атаките си със същата интензивност
298
Зеленски: Украйна може да изчерпи запасите си от противовъздушни ракети
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски каза в излъчено днес телевизионно интервю, че страната му може да изчерпи запасите си от противовъздушни ракети, ако Русия продължи атаките си със същата интензивност, предаде Ройтерс.

"Ако продължат да атакуват Украйна всеки ден така както го правят през последния месец, може да изчерпим запасите си от ракети, и партньорите ни го знаят", посочи украинският лидер. Той допълни, че Украйна не разполага с достатъчно артилерийски снаряди, за да премине в контраофанзива.

Зеленски каза, че Украйна сега разполага с достатъчно запаси от отбранителни оръжия, за да може да избира какво да защитава, но се нуждае от 25 системи "Пейтриът", за да покрие изцяло територията на страната.

Украинският президент изрази увереност, че американският Конгрес ще гласува пакета от военна помощ за Украйна и допълни, че Киев ще се съгласи на всеки един вариант, дори помощта да дойде под формата на заем.

Зеленски посочи, че по данни на украинското разузнаване Москва готви нова мобилизация на още 300 000 войници на 1 юни и предупреди, че периодът на обучение на мобилизираните в Русия е много кратък.

Украинският президент коментира и идеята на френския си колега Еманюел Макрон за изпращане на френски войници в Украйна, посочва агенция УНИАН. По думите на Зеленски, ако тези войници обучават украинските бойци в Украйна, това ще бъде доста по-бързо, отколкото да се изпращат украински военнослужещи за обучение в чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ходи в америката и искай ракетки, че кофти става.
170
0
 
5
 
! Отговори
Eeee преди 1 месец
25 патреота, ехаааа
169
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Войната не е като да подскачаш по Майдана и да си хрускаш курабийки. Жалко, че и нашите жъ.Л-то.-па-вЕтници все още не са проумяли. Това ще стане чак тогава, като им опре яйцето... защото както върви работата може следващите да сме ние, благодарение на нашите политици, но и без съдействието и подкрепата на граждани, които мислят само за пари.Продължавайте, грабете, плячкосвайте, да видим до къде ще я докарате.
168
2
 
14
 
! Отговори
До Зеленски преди 1 месец
Началник, обърни се към марсианец и изпроси да ти подарят Звездата на смъртта! Тогава ще победиш и да ме почерпиш една/две бири.
167
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не разбрахте ли най-после, че на война се говори точно обратното на това, което е. Как си представяте наистина да нямат ракети и да го обявява на всеослушание?
166
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не драги ми,зелевски,като свършиш запасите си,ще си купиш ,онзи ден се похвали,че валутните ти резерви,са 43.8 милиарда,а не да просиш оръжия.
165
4
 
22
 
! Отговори
И сега сво преди 1 месец
Преди 10г.на тази дата Украйна започна да бомбандира Донбас и да убива и така започна гражданската война там
164
2
 
11
 
! Отговори
А КНДР няма преди 1 месец
Комунистите мислят за народа, демократите само за джоба.
163
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами тогава развявайте белите знамена, както ви посъветва папата. Какво ни предупреждава и за какво? Все едно аз да ви кажа до седмица ми свършват парите, бързо ми дайте и внимавайте, че няма да имам за зелен хайвер. Нахално и противно човече е това.
162
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Супер.
161
0
 
14
 
! Отговори
Ко става преди 1 месец
Няма ги в последно време говорителите на Зеленски по българските телевизии.Хемелеоноте виждайки накъде отива войната в Украйна спряха на плюват от сутрин до вечер колко са лоши руснаците.Още повече че Тръмп ако спечели изборите може и друг вятър да завее.Толупа,Шиши,Канадеца,и много други от русофоби,ще станат русофили.Артисти.
160
0
 
15
 
! Отговори
Мдааа преди 1 месец
Идва времето, когато Тагарев трябва да се качи на влака и да отива да защитава "ценностите" с още три вагона атлантици!!
159
1
 
11
 
! Отговори
Стефан преди 1 месец
Запасите от героизъм никога! Ако се вярва на вестника 85% от украинците вярват, че Украина ще победи. Това може да се случи само обаче в Квартал 95. Интересно ми е кога българските "политици" ще обърнат палачинката. После ще има скоропостижно реставриране и възстановяване на един паметник в центъра на София. Само не знам улицата Героите на Украина какво ще я правите? Как не се сетих! Горският масив наблизо бързо ще я погълне! Горските пътеки нямат имена,нали така. Както и измислените държави.
158
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
такива като този са причината мустакаткото да запали пещите преди 82 години, въпреки несъмнените качества на неговия етнос.Професионален безродник и крадлив ***, начело на една от страните в тази тъжна гражданска война.
157
0
 
21
 
! Отговори
Спаси Украйна! преди 1 месец
Капитулирай БЕ!
156
0
 
24
 
! Отговори
## преди 1 месец
Тоя *** ,като вкара Европа във войната и избият половината наивни укропитеци, тогава ще се оттегли в заслужена почивка в някои от скъпите си имоти .
155
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя скоро ще избяга в замъка си в Англия.
154
1
 
24
 
! Отговори
Спрете се преди 1 месец
Вече ни писна от този и от Украйна.
153
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна може да пита Путин, РФ да подпълни запасите си с руски ракети и друга военна техника, може да плати с $ долари, че съседите им ги харесват. Хем няма да им се налага обучение, защото са научени да боравят с такава техника и оръжия.
152
3
 
12
 
! Отговори
Путин В.В. преди 1 месец
Чудесно!