Жертвите при експлозията край Болоня нараснаха до пет

Издирват се още двама души
11 апр 2024 19:46, Александър Попов
3
Жертвите при експлозията край Болоня нараснаха до пет
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Водолази откриха телата на още двама работници, загинали при експлозията, която разруши и наводни няколко нива на подземна водноелектрическа централа, с което броят на потвърдените жертви достигна пет, предаде Асошиейтед прес, като се позова на представители на властите.

Взривът във вторник в електроцентралата на езерото Сувиана, експлоатирана от енергийната група ЕНЕЛ, в северната провинция Болоня е станала на дълбочина около 40 метра под нивото на водата. Продължава търсенето на други двама работници, обявени за изчезнали.

Водолазите, които работят по издирването на жертвите, оприличават мястото на инцидента с подводна сграда, понесла щети при земетресение.

Взривът в електроцентралата е станал по време на работа за повишаване на ефективността ѝ, се казва в изявление на компанията оператор. Пожарът е избухнал, когато турбина се е взривила на осмия етаж под повърхността, наводнявайки долния етаж. Причината все още е неизвестна.

Язовирната стена на централата не е била засегната, но производството на електроенергия е било преустановено. Инцидентът не е нарушил електрозахранването на местно и национално ниво, съобщиха от компанията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Болоня
Още от Русия
Войната в Украйна доведе до бърз растеж на пазара за електронна война
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
0
 
! Отговори
П.Утин преди 4 седмици
След взрива терористите са избягали към Украйна с кола Западно производство !
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Цитат:/Взривът в електроцентралата е станал по време на работа за повишаване на ефективността ѝ, се казва в изявление на компанията оператор. Пожарът е избухнал, когато турбина се е взривила на осмия етаж под повърхността, наводнявайки долния етаж. Причината все още е неизвестна..:)) Е ясно е, газ до дупка, повишаване на *ефективност*, жалко за погубените човешки животи.:(
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тъжен начин да намериш смъртта си.