В Гърция 24 часа без новини, журналистите стачкуват за заплати

Протестират всички гръцки медии
Обновена: 16 апр 2024 10:50 | 16 апр 2024 10:49, Петър Бойчев
8
В Гърция 24 часа без новини, журналистите стачкуват за заплати
Снимка БГНЕС

Работещите във всички гръцки медии участват в 24-часова стачка, като част от призива на синдикатите за протести. Журналистите стачкуват днес, за да излъчват утре протестните демонстрации в страната.

Всички медии прекратиха излъчването на новинарски емисии за 24 часа в знак на подкрепа към синдикатите и техните искания за стачката утре.

Общите гръцки синдикати обявиха за утре 24 протестни действия срещу икономическата политика на правителството. Работещите в железниците стартираха от днес протести, като отмениха влакове по основни направления. От полунощ спират движението на всички влакове.

В рамките на стачката моряците блокират от тази нощ всички пристанища. Няма да се движат фериботи, както и товарни кораби.

В стачката утре ще участват учители, лекари в държавните болници, шофьорите от градския транспорт, пенсионери и студенти, съобщиха от синдикатите.

Повишаване на заплатите, овладяване на инфлацията, колективни трудови договори, намаляване на безработицата и безопасен обществен транспорт са само част от исканията на синдикатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от САЩ
Байдън спечелил през 2023 г. повече пари от 2022 г.
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
не знам ама ходих в Турция там работят във фабриките за доста по-смешни пари от бг ама доволни ималко за хляб и храна и им стигало, нашите тук искат за коли, наркотици, алкохол да има, за ***, ами правете бизбнес кат мен, с работа не става, драги
7
0
 
1
 
! Отговори
за 2023 преди 1 седмица
средна брутна заплата в Турция - 540 евро, средна брутна заплата в Русия 635 евро, средна брутна заплата в Бг 1 000 евро , средн брутна в Гърция 1 675 евро. И гърците реват, причината е че българите, руснаците и турците живееем кат кучета, мизерно масово
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
така е при фашизма на мицотаки.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
абе да сте чули в Турция и Русия да стчкиват за заплати при положение че там заплатите са над двойно по-ниски от Гърция
4
0
 
1
 
! Отговори
Един българин преди 1 седмица
Явно в Гърция живеят нормални хора. Защото в България някакви управляващи с ментални ограничения, явни мошеници , пладнешки крадци, нагли бездарници управляват държавата и дерат 9 кожи от българина , а той - българинът - само си бърка в носа и мърмори : " Има и по-лошо!" . Това е българинът - *** , който си е заслужил 500 г. турско робство , 50 г. руско робство и днес - американско робство ! Даже не е и *** - щеше да ходи поне изправен !
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
super .. без нови .. по малко ужасяващи истории ...
2
0
 
5
 
! Отговори
Нане преди 1 седмица
Наще *** нема ли стачкуват.... ===)))
1
1
 
6
 
! Отговори
Ееее преди 1 седмица
Тука плебса целува ръка за 1500 ойро на месец