Здравен проблем привлече вниманието към испанската кралица

Тя останала седнала при представянето на гостите на галавечеря
18 апр 2024 22:45, Елка Василева
5
Здравен проблем привлече вниманието към испанската кралица
Кралица Максима, крал Фелипе VI, крал Вилем-Александър и кралица Летисия. Снимка: архив, БГНЕС

Кралицата на Испания Летисия остана седнала по време на ръкуването при представянето на гостите, участващи в галавечерята, организирана по повод първото държавно посещение в Нидерландия на кралското семейство. Медиите в Испания коментират, че това се случва за първи път и причината е здравословен проблем на испанската кралица, предаде кореспондентът на БНР.

Кадрите, на които кралят на Испания Фелипе VI, на Нидерландия Вилем-Александър и кралица Максима стоят прави и се ръкуват с пристигащите за галавечерята гости, а кралица Летисия е седнала на стол, бяха показани във всички медии.

Причината за тази необичайна ситуация се оказва проблем с левия крак на испанската кралица, известен като неврома на Мортън - състояние, свързано с нарушено функциониране на стъпалото, при което костите притискат нерв, който причинява болка и невъзможност да се стои дълго време прав на едно място.

Този факт стана известен още през септември 2022 година, преди 50-ия рожден ден на Летисия и като причина бе посочено претоварване и носенето на твърде високи токчета на обувките.

Оттогава кралицата все по-често носи обувки с по-малка височина, за да се опита да облекчи заболяването, но често е обект на шеги от страна на медиите, че така още повече си личи голямата разлика в ръста между нея и краля.

В Кралския дворец в Амстердам тя остана седнала в продължение на 45 минути, докато ѝ представяха 220-те гости, поканени на галавечерята в чест на испанското кралско семейство.

Преди това кралят на Испания Фелипе VI защити съществуващата парламентарна монархия в двете страни като държавен модел, който гарантира "стабилност, приемственост, политически неутралитет и общото благо" на техните общества.

Според него е похвален и фактът, че бъдещето на Испания и Нидерландия е в ръцете на две млади жени - престолонаследничките Леонор и Амалия, които са "дълбоко ангажирани със своите нации и граждани".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от Водещи мобилна
Свидетел срещу Boeing получава смъртни заплахи, а друг предупреждава: Всички на борда са в риск
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Господ преди 1 седмица
Ги почна!
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Някакъв вирусКакво квъвосмешение при доня Летисия, та тя не е от кралски род. Преди да срещне бъдещия, по онова време, крал е работила като журналистка в някаква телевизия. Да кажеш, че дон Фелипе или Уилям имат генетични проблеми заради роднинсщи връзки, ок, но жени като Кейт и доня Летисия?! Чети малко!
2
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ами то във всички държави с висока ваксинация раковите заболявания и внезапната смъртност са скочили с 10-30%. Злите езици твърдят, че това е проблема в английския кралски двор. Ако в Испания също са се нафърфорили няма да е различно. Другия път първо да мислят и после да си бият продукти във фаза на изпитване, защото връщане назад няма.
1
8
 
2
 
! Отговори
Някакъв вирус преди 1 седмица
Ги подхвана монарсите! Това става при кръвосмешение!