Членството на Турция в ЕС било основен приоритет

Географското положение на страната е фактор в усилията за мир
25 апр 2024 21:36, Инна Ангелова
60
Членството на Турция в ЕС било основен приоритет
Снимка: Gerd Altmann от Pixabay

Мансур Яваш, кмет на Анкара заяви, че приоритет за Турция е членството ѝ в Европейския съюз, предаде Анадолската агенция.

"За съжаление стъпките на ЕС към Турция не показват ясен път за бъдещето и не съдържат сериозна геостратегическа визия или последователен план за действие. Стратегическите интереси на ЕС и Турция изискват актуализиране на митническия съюз без по-нататъшно забавяне и без да се обвързва с политически условия.

Това не само ще повиши конкурентоспособността на ЕС и Турция, но и ще спомогне за изграждането на взаимното доверие, необходимо за преодоляване на трудните политически и геополитически предизвикателства“, каза Яваш.

Според него географското положение на Турция е важен фактор в усилията за мир и сигурност. Той отправи и призив към израелското правителство за прекратяване на войната в Газа и подчерта, че през 21 век убийствата на деца и цивилни представляват престъпление срещу човечеството./БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: ЕСтурцияинтереси
Още от САЩ
Най-големият проблем на САЩ не бил икономиката, а южната граница
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Даже е добре,че нямат свободно пътуване! Хем щяло и нещяло от кол и въже кюрди няма да развалят имиджа на Турция с непрестанните си искания за убежище,пък и ще пътуват само състоятелни хора,видели свят ,модерно облечени,знаещи езици и предстпвящи страната достойно! Пък и валутата ще се пести!Не като Източния лагер например!Всеки,докопал вехт куфар,пълен с буркани лютеница,дом.суджук и ракия шари из Европа и тръгнал европеец да става!Всяка жаба да си знае гьола-само при тоя случай няма аномалии!
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Само с членство в ЕС европеец не се става и без яко бачкане икономика не се оправя!Те и японците не са европейци ама всичко им е наред!Турция е на най изгодната позиция в момента!Развива си икономиката по световен образец и изчаква да види кой съюз му е по изгоден!Добре дошла е и в БРИКС и в ЕС!Има си договор за безмитна търговия с ЕС и засега това й е достаточно!Колкото до достъпа на гражданите в Европа-който иска, плаща и си има виза за там!Така е по добре-валутата остава в страната а не в ЕС!
47
0
 
1
 
! Отговори
До 16 преди 1 седмица
,,...не виждам как може да стане..." Ще стане ще стане!Турция с огромната си икономика и с потенциала от обучени млади хора,с огромната и модерна армия,втора в НАТО след сащ и с търговския нюх ,работливост и изобретателност само ще допринесе за възхода на Европа!Вие с к'во допринесохте?!Турция преди Швейцария,още през 1926г.издаде закон за право на гласуване на жените!Изборите са свободни щом във всички големи градове спечели опозицията!Кюрдите имат 24 ч.Тв а турците в бг-30мин!За к'во говорим?!
46
3
 
1
 
! Отговори
до 24 преди 1 седмица
Турция била 90 милиона, Бг -6, е и, то и Индия е 1,5 милиарда, и какво от това същият кенеффф кат Турция и Турция и Индия са кенеффи за мен, ходил съм в 80 държави , Турция е менте държава
45
3
 
4
 
! Отговори
4рр преди 1 седмица
Това никога няма да стане. Да си кандидатсват колкото си искат талибаните долни . Който е провеждал геноцид над толква народи няма място в цивилизацията.
44
3
 
5
 
! Отговори
JWST преди 1 седмица
Много станаха религиозните в Турция - няма да стане.
43
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Турция 🦃 няма място в Европа!!!!
42
5
 
8
 
! Отговори
Факт преди 1 седмица
Членство на Турция в ЕС ще е последния пирон в ковчега на Европа!
41
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Винаги съм смятал че мястото на Турция е в ЕС, първо заради голямата икономическа мощ и огромните пазари които отваря тази държава, и второ заради ключовото й значение спрямо голямата руска опасност
40
2
 
5
 
! Отговори
Истината преди 1 седмица
Влизат заедно с Украйна и заедно излизат най вероятния вариант. Няма невъзможни неща!!!!!!
39
3
 
5
 
! Отговори
Истината преди 1 седмица
Да бе да ;))))))))))))))))
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гледам и не вярвам на очите си - Турция с раждаемост за 2023 г. - 1.51 деца на жена. Явно и там жените ги е подгонила кариерата?!?! В европейската част и големите градове даже по- ниска, за изток е по висока, но като цяло и при тях е на средното за Европа ниво......да не повярваш чак.
37
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
От кога Турция е Европа? Утре може и Сомалия да вкараме в Европа стига да ни отърва. Европа се разпада бавно и безславно.
36
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сложна работа. Като за начало- прекратете окупацията на 40% от територията на държава член на ЕС. Извинете са за геноцида над българите 1913, арменците 1915, гърците 1922..... Може и да стане, ама много път ви чака и вие сте тия дето трябва да го минат.
35
9
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 седмица
ЕС дрема години наред, Ердоганя 100 пъти ги моли за членство и като почна войната в Украйна, умниците в Брюксел изведнъж се сетиха колко е важна Турция за Европа. И за търговия и като най-крайна граница между Азия, и Близкия Изток
34
5
 
5
 
! Отговори
Мда ще влязат преди 1 седмица
ама друг път :)
33
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
34 В Русия мюсулманите са 10% колкото са и в България. Бившите колонии в Африка са отдавна поканени, те учат и говорят примерно френски. Това което не можеш да стоплиш въобще е че евродепутатите са на база на броя населението. Да, турчина ще решава вместо българия гърция и румъния хърватска и още няколко, ако Турция влезе. Само че това никога няма да стане. 35 ти не определяш кой къде е в кой век и подобни.Яхнал си шлифера на Сорос и го играеш розов нацист. В 17 век биха ти се смяли
32
11
 
10
 
! Отговори
ужас преди 1 седмица
турция в Европа , ай стига бе !!! та повече от половината турция живее между 15 и 17 век .
31
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ай сиктир, ако и тия ги приемат, както искат и албанците да приемат, ЕС ще стане мюсюлмански съюз. ЕС ще стане като Русия, 70 процента мюсюлмани и 30 православни, но в случая ще бъдат 30 католици. Със същия успех могат и Мароко, Тунис и Либия да приемат. Ще стане чудна картинка
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
31 и Великобритания имаше преди да излезе. Проблемът при теб е че си мислиш че всичко става на магия. И то при теб е точно така. Някой ти спуска опорката че и дрогата и ти изобщо не мислиш само печаташ глупостите.