Гийом Диоп - първият чернокож премиер-солист на Парижката опера

Балетистът танцува там вече година
11
Гийом Диоп - първият чернокож премиер-солист на Парижката опера
Снимка: Pixabay

Вече година Гийом Диоп е първият чернокож премиер-солист на Парижката опера, съобщи БТА като цитира АФП.
Преди една година, когато е предложен за премиер-солист, Диоп се надява, че номинацията му е символ на възможностите, стоящи пред хората с различен произход. По повод 17-ото издание на фестивала "Всички на опера" (Tous а l'opеra) двайсет и четири годишният Диоп споделя пред АФП, че професионалната му позиция не означава само възможност, а и отговорност. "Имам усещането за голямо развитие в рамките на една година и това ме кара да се чувствам легитимен, на мястото си", казва Диоп.

"Всеки ден получавам писма от деца или от техните родители, които споделят, че биха искали да бъдат като мен един ден. Сред публиката има все повече представители на моят раса – те смятат, че могат да ходят на опера, защото аз танцувам там. Това е истински подарък за мен", казва още балетистът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Парижбалет
Още от Свят
Ирландия обмисля да връща мигранти в в Обединеното кралство
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И на нас ни пука защото?
7
0
 
3
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 2 седмици
Първият, ама не съвсем. Минал е покрай черен то'а, само баща му е мамун, майка му си е бела французойка...
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Орели Дюпон, директорката на Националната Опера на Франция (Grand Opera de Paris) отмени представлението на "Лебедово Езеро" със Сергей Полунин заради негови изказвания в Инстаграм по хомосексуални и джендъpни теми, които предизвикаха скандал в Европа. Орели Дюпон отмени представлението на Сергей Полунин тъй като неговите възгледи "противоречат на ценностите на театъра (Националната Опера на Франция)".
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Украинецът Сергей Полунин на 19 години става премиер на Лондонския кралски балет. Един от най-добрите балетисти в света, единици са от неговия ранг. Изиграл е всички големи роли с всички световни прима балерини. Още докато е в Лондон си прави татуировка с лика на Путин на гърдите, а после напуска и отива в Русия. В момента е в Русия, има активна артистична дейност, поддържа Путин и СВО и дори си е направил още две татуировки на Путин които могат да се видят в интернет ведната излизат на търсене.
4
1
 
7
 
! Отговори
888 преди 2 седмици
Ба си Цензурата! Да не вземе човек случайно да спомене някои от Качествата и Трацициите на афрото... -))))
3
0
 
9
 
! Отговори
До А ние? преди 2 седмици
Това е така, защото допреди 1-2 поколения те са оцелявали сред дивата природа. Дори и днес на техния континент много хора живеят почти така, както е било преди хилядолетия. Затова имат такава физика. Ние сме били при по-тежки климатични условия и затова още преди хилядолетия сме започнали да създаваме удобства, чрез които да оцелеем през зимата. Прибави и факта, че повечето европейци още от 19-и век си вадят хляба чрез фабричното производство, а не чрез земеделие. Това обяснява разликата.
2
0
 
5
 
! Отговори
L. преди 2 седмици
Нямаше снимка на човека в гугъл ли?
1
10
 
1
 
! Отговори
а ние? преди 2 седмици
Много бих се раздвал и в България да има в нашите опера и балет африкански таланти. Африканските мъже са много здрави физически, с атлетично мускулесто тяло по рождение. Това обяснява и успеха на този балетист в Парижката опера. Ние белите европейци изобщо не можем да се сравняваме по физика с африканците. Тотално ни превъзхождат.